راهنمای راه اندازی کسب و کار جدید

راهنمای راه اندازی کسب و کار جدید

فهرست مطالب
اگر عجله داری PDF مقاله را دانلود کن تا هر وقت خواستی بخونی

بسیاری از کارآفرینانی که به گروه اقیانوس آبی مراجعه می کنند، زمانی که قصد راه اندازی یک کسب و کار و شروع کسب و کار از صفر را دارند، انقدر درگیر جزئیات مثل کسب جواز، خرید تجهیزات تولید، استخدام، دکوراسیون و غیره می شوند که یک سری اصول را نادیده می گیرند.

هدف از تولید این مطلب این است که شما به عنوان مدیر کسبوکار یاد بگیرید که چطور برای راه اندازی کسب و کار تمام گام ها را درست بردارید تا در آینده دچار مشکل نشوید، چگونه کسب و کاری را از صفر شروع کنید و برای راه اندازی کسب و کار موفق آماده شوید.

در انتهای راهنمای راه اندازی کسب و کار نیز با تمام بخش های کسب و کار و مشکلات رایج در هر یک آشنا شده و راه حل هایی برای حل مشکلات مختلف کسب و کار دریافت می کنید. 

نکات راه اندازی کسب و کار

این مطلب برای ۴ دسته از افراد مناسب است و می تواند کمک بزرگی برایشان باشد:

  1. کسانی که قصد راه اندازی کسب و کار Business startup دارند.
  2. کسانی که کسب و کار سنتی دارند و می خواهد آن را متحول کنند.
  3. کسانی که می خواهند کسب کارشان را به یک برند حرفه ای تبدیل کنند.
  4. کسانی که می خواهند از نامی که برای کسبوکارشان انتخاب کرده اند مطمئن شوند و بفهمند کارهایی که برای ساخت برندشان انجام داده اند مفید بوده یا خیر! پیشنهاد میکنیم قبل از هر چیر مقاله تعریف مدیر را حتما بخوانید.

اگر صاحب کسب و کار هستید و می خواهید دانش مدیریتی خود را بالا ببرید، مگادوره مدیریت کسب و کار با نام دوره کاپیتان در محل گروه اقیانوس آبی در یزد برگزار می شود. پیشنهاد می کنیم، حتما دوره کاپیتان را بررسی کنید و در صورتی که به مشاوره برای شرکت در دوره نیاز داشتید با ما تماس بگیرید: ۹۱۰۰۲۰۸۰-۰۳۵

نکاتی قبل از راه اندازی کسب وکار

برای ایجاد و راه اندازی کسب و کار کوچک و جدید باید دریابید که از کجا شروع کنید و چگونه به موفقیت برسید.

  • شما می خواهید مطمئن شوید که قبل از راه اندازی کسب و کار کاملاً آماده شده اید، اما متوجه باشید که تقریباً همه چیز به هم خواهد خورد. برای اداره یک تجارت موفق، باید خود را با شرایط متغیر وفق دهید.
  • انجام تحقیقات عمیق بازار بخش مهمی از تدوین یک طرح تجاری است. این کار شامل انجام نظرسنجی ها، برگزاری گروه های متمرکز و تحقیق در مورد SEO و داده های عمومی است.
  • قبل از شروع به فروش محصول یا خدمات خود، باید نام تجاری خود را تقویت کنید.

باید توجه داشته باشید که پس از ایجاد کسب و کار عواملی نظیر قیمت گذاری، تنوع محصولات، تخفیف ها، تسویه حساب، تبلیغات کم هزینه ولی با بیشترین بهره وری، کمپین تبلیغاتی، فروش و بازاریابی اینترنتی روی فروش و برندینگ شما تاثیر گذار هستند.

مراحل گام به گام راه اندازی کسب و کار

مراحل راه اندازی کسب و کار جدید

در این مطلب از مجله اقیانوس آبی مراحل راه اندازی کسب و کار آورده شده است که عبارتند از:

۱- ایده کسب وکاری خود را اصلاح کنید.

اگر به راه اندازی کسب و کار فکر می کنید، پس احتمالاً قبلاً ایده ای در مورد آنچه می خواهید به صورت آنلاین بفروشید یا حداقل بازاری که می خواهید وارد آن شوید داشته اید. برای اصلاح ایده ایجاد کسب و کار خود این کارها را انجام دهید:

  1. یک جستجوی سریع برای شرکت های موجود در صنعت انتخابی خود انجام دهید.
  2. بیاموزید که رهبران برند فعلی چه می کنند و دریابید که چگونه می توانید این کار را بهتر انجام دهید.
  3. اگر فکر می کنید راه اندازی کسب و کار شما می تواند چیزی را ارائه دهد که شرکت های دیگر انجام نمی دهند یا می تواند همان خدمت یا محصول را فقط سریع تر و ارزان تر ارائه کنید، شما ایده خوبی دارید و آماده ایجاد یک طرح تجاری هستید.
  4. همچنین “چرای کسب و کار” خود را مشخص کنید، یعنی از خود بپرسید چرا کسب و کار خود را راه اندازی می کنید. هنگامی که دلیل شما با هدف رفع نیاز در بازار متمرکز باشد، دامنه کسب و کار شما همیشه بزرگتر از مشاغلی است که برای رفع نیازهای شخصی طراحی شده است.

بیشتر بخوانید: کسب و کارهای کوچک پرسود: ۱۰ ایده نوآورانه برای کارآفرینان

راه اندازی کسب وک ار کوچک در امریکا

۲- طرح کسب و کار بنویسید.

هنگامی که ایده خود را برای راه اندازی کسب و کار جدید به کار گرفتید، باید چند سوال مهم را از خود بپرسید:

  • هدف کسب و کار شما چیست؟
  • مشتریان از چه گروهی هستند؟
  • اهداف نهایی شما چیست؟
  • چگونه هزینه های راه اندازی خود را تأمین خواهید کرد؟

این سوالات را می توان در یک طرح تجاری خوب نوشت. بسیاری از اشتباهات توسط مشاغل و کسبوکارهای جدید انجام می شود، تنها به این دلیل که به این جنبه های کسب و کار فکر نمی کنند. شما باید پایگاه مشتری هدف خود را پیدا کنید. چه کسی قصد خرید محصول یا خدمات شما را دارد؟ برای پاسخ به این سوالات به چند مورد زیر باید توجه داشته باشید:

طرح کسب و کار در راه اندازی کسب و کار

۱-۲ تحقیقات از بازار هدف قبل از راه اندازی کسب و کار

 انجام تحقیقات بازار در زمینه کاری و اطلاعات جمعیتی مشتریان بالقوه بخش مهمی از تدوین یک طرح تجاری است که شامل نظرسنجی ها، برگزاری گروه های متمرکز و تحقیق در مورد SEO و داده های عمومی است. تحقیقات بازار به شما کمک می کند تا رقبای خود و هم چنین مشتری هدف، نیازها و ترجیحات او را بشناسید.

بسیاری از متخصصان مشاغل کوچک توصیه می کنند که برای راه اندازی کسب و کار حتما اطلاعات جمعیتی را جمع آوری کرده و تجزیه و تحلیل رقابتی انجام دهید تا فرصت ها و محدودیت های بازار را بهتر درک کنید. این موضوع تأثیر چشمگیری بر چشم انداز رقابتی شما دارد، زیرا بهترین مشاغل محصولات یا خدماتی دارند که از رقبا متمایز است و ارزش منحصر به فردی را به مشتریان بالقوه ارائه می کنند.

بیشتر بخوانید: روش ترسیم بوم کسب و کار

۲-۲ در نظر گرفتن استراتژی خروج

بهتر است که هنگام تدوین برنامه تجاری خود، استراتژی خروج را در نیز نظر بگیرید، زیرا شما را مجبور می کند به آینده نگاه کنید. مثلا هنگامی که سوار هواپیما می شوید، اولین چیزی که به شما نشان می دهند چیست؟ این که راه های خروج کدامند. استراتژی خروج به شما کمک می کند بفهمید که چطور عمل کنید تا زمانی که می خواهید کسب و کارتان را منتقل کنید یا بفروشید چطور این کار را انجام دهید.

۳-۲ ارزیابی امور مالی برای راه اندازی کسب و کار جدید

راه اندازی کسب و کار هزینه ای دارد، بنابراین باید تعیین کنید که چگونه این هزینه ها را تأمین می کنید. این سوالات را از خود بپرسید:

  • آیا امکانات لازم برای تأمین مالی استارتاپ خود را دارید یا نیاز به وام گرفتن دارید؟
  • اگر قصد دارید شغل فعلی خود را برای تمرکز بر مشاغل خود ترک کنید، آیا پولی برای حمایت از خود کنار گذاشته اید تا زمانی که کسبوکار جدیدتان به سود برسد؟
  • هزینه راه اندازی کسب و کار شما چقدر خواهد بود؟
  • و …

بسیاری از استارتاپ ها شکست می خورند زیرا قبل از این که سودی کسب کنند از بین می روند. پس میزان سرمایه اولیه مورد نیاز خود را بیش از حد ارزیابی کنید، زیرا ممکن است مدتی طول بکشد تا کسب و کار شما به درآمد پایداری برسد.

یکی از راه هایی که می توانید تعیین کنید چقدر پول نیاز دارید استفاده از فرمول نقطه سر به سر است. 

هزینه های ثابت ÷ (قیمت متوسط ​​- هزینه های متغیر) = نقطه سر به سر

هر کارآفرینی باید از این فرمول برای راه اندازی کسب و کار استفاده کند، زیرا:

  1. تعیین سودآوری: از خود بپرسید چقدر درآمد نیاز دارم تا بتوانم تمام هزینه هایم را تأمین کنم؟ کدام محصولات یا خدمات سود می رسانند و کدام یک با زیان فروخته می شوند؟
  2. قیمت یک محصول یا خدمت: اکثر مدیران در هنگام انتخاب قیمت محصول، در نظر می گیرند که هزینه تولید محصولشان چقدر است و رقبا چگونه محصولات خود را قیمت گذاری می کنند. از خود بپرسید که نرخ های ثابت، هزینه های متغیر و هزینه کل چقدر است؟ قیمت هر کالای فیزیکی چقدر است؟ هزینه کار چقدر است؟
  3. تجزیه و تحلیل داده ها: چه حجم از کالا یا خدمات را باید بفروشید تا سودآور باشد؟ از خود بپرسید چگونه می توانم هزینه های کلی و ثابت خود را کاهش دهم؟ چگونه می توانم هزینه های متغیر در واحد را کاهش دهم؟ چگونه می توانم فروش را بهبود دهم؟
  4. گزینه های تامین مالی خود را در نظر بگیرید: سرمایه اولیه برای کسب و کار شما می تواند از طرق مختلف تامین شود. برای به دست آوردن بودجه برای کسب و کار شما به اعتبار نیاز دارید. پس بکوشید اعتبار کار خود را بالا ببرید.

۳- نام کسب و کار خود را مورد بررسی قرار دهید.

یک کسب و کار برای تبدیل شدن به یک برند حرفه ای باید نام حرفه ای داشته باشد. شاید بگویید که بسیاری از کسب و کارها هستند که با نداشتن نام حرفه ای به یک برند بزرگ تبدیل شدند. کاملا درست است و این موضوع امکان پذیر است ولی مثل این است که شما به جای یک جاده آسفالت و صاف، یک جاده خاکی و پر از دست انداز را برای راه اندازی کسب و کار جدید خود انتخاب کنید.

در صورت انتخاب نام برند نادرست و سطحی، ناچار می شوید برای تبدیل شدن به یک برند بزرگ هزینه های زیادی را متحمل شده و انرژی زیادی صرف کنید. نام کسب و کار شما در سه ثانیه اول تصویری در ذهن مخاطب ایجاد می کند که تعیین کننده نظر او در مورد کسب و کار شما است و از این جهت بسیار مهم است.

انتخاب اسم برند cta

۴- تعیین ساختار قانونی شغل در راه اندازی کسب و کار

قبل از اینکه بتوانید شرکت خود را ثبت کنید، باید تصمیم بگیرید که چه نوع نهادی است. ساختار مشاغل شما به طور قانونی همه چیز را تحت تأثیر قرار می دهد، از نحوه پرداخت مالیات تا مسئولیت شخصی در صورت بروز مشکل.

  • مالکیت یگانه: اگر صاحب مشاغل کاملاً خودتان هستید و قصد دارید مسئول تمام بدهی ها و تعهدات باشید، می توانید برای یک شرکت خصوصی ثبت نام کنید. مواظب باشید که این مسیر می تواند به طور مستقیم بر اعتبار شخصی شما تأثیر بگذارد.
  • مشارکت تجاری: همانطور که از نامش مشخص است، به این معنی است که دو یا چند نفر به عنوان مالک مشاغل شخصاً مسئول هستند. اگر می توانید یک شریک تجاری با مهارت های تکمیلی خود پیدا کنید، مجبور نیستید به تنهایی کار کنید. معمولاً ایده خوبی است که شخصی را به خود اضافه کنید تا به رونق کسب و کار شما کمک کند.
  • شرکت با مسئولیت محدود: یکی از معمول ترین ساختارها برای مشاغل کوچک، شرکت با مسئولیت محدود است. این ساختار ترکیبی از حمایت های قانونی یک شرکت برخوردار است در حالی که مزایای مالیاتی مشارکت را مجاز می داند.

در راه اندازی کسب و کار جدید این به شما بستگی دارد که تعیین کنید کدام نوع نهاد برای نیازهای فعلی و اهداف تجاری آینده شما مناسب است. مهم است که در مورد ساختارهای مختلف مشاغل قانونی موجود اطلاعات کسب کنید. اگر برای تصمیم گیری در حال تلاش هستید، ایده بدی نیست که در مورد این تصمیم با یک مشاور کسب و کار صحبت کنید.

۵- ثبت نام کسب و کار و دریافت مجوزها

در راه اندازی کسب و کار قبل از اینکه بتوانید به طور قانونی تجارت خود را اداره کنید، باید انواع مجوزهای کسب و کار را بگیرید. چندین سند وجود دارد که باید قبل از هر چیز آن ها را تهیه کنید.

  1. شرکت ها به سند “اساسنامه” نیاز دارند که شامل نام کسب و کار، هدف تجاری، ساختار شرکت، جزئیات سهام و سایر اطلاعات مربوط به شرکت باشد.
  2. پس از ثبت کسب و کار خود، ممکن است لازم باشد شماره شناسایی کارفرما دریافت کنید. در حالی که این امر برای مشاغل انفرادی بدون کارمند ضروری نیست، ممکن است بخواهید به هر حال برای جدا کردن مالیات های شخصی و شغلی خود از آنها درخواست کنید یا بعداً اگر تصمیم به استخدام شخصی گرفتید، خود را از این مشکل نجات دهید.
  3. شما همچنین باید فرم های خاصی را برای انجام تعهدات مالیاتی بر درآمد خود ثبت کنید. فرم های مورد نیاز شما توسط ساختار کسب و کار شما تعیین می شوند.
  4. برخی از مشاغل همچنین ممکن است به مجوزهایی احتیاج داشته باشند. بهترین مکان برای اخذ مجوز کسب و کار، شهرداری محلی شما است. مشاغل و پیمانکاران مستقل در مشاغل خاص ملزم به داشتن مجوز حرفه ای هستند. 

۶- خرید بیمه نامه

خرید بیمه مناسب برای کسب و کار گامی مهم است که قبل از راه اندازی کسب و کار به طور رسمی باید انجام دهید. برخورد با حوادثی مانند خسارت به اموال، سرقت یا حتی شکایت مشتری می تواند هزینه بر باشد. اگرچه شما باید چندین نوع بیمه تجاری را در نظر بگیرید، اما چند طرح بیمه اساسی وجود دارد که اکثر مشاغل کوچک می توانند از آن‌ها بهره مند شوند. به عنوان مثال، اگر مشاغل شما دارای کارمند است، حداقل باید بیمه جبران خسارت و بیکاری کارگران را خریداری کنید.

بسته به موقعیت و صنعت شما ممکن است به انواع دیگری از پوشش نیز نیاز داشته باشید، اما به اکثر مشاغل کوچک توصیه می شود بیمه نامه صاحب مشاغل را خریداری کنید که خسارت اموال، جراحت بدنی و جراحت شخصی خود یا شخص ثالث را پوشش می دهد. اگر کسب و کار شما خدمات ارائه می دهد، بیمه مسئولیت حرفه ای را در نظر بگیرید که اگر شما اشتباهی انجام داده اید یا از انجام کاری غافل شدید، شامل شما می شود.

بیمه نامه و مجوزها در کسبو کار

۷- تیم خود را بسازید.

در راه اندازی کسب و کار کارآفرینان باید همان توجهی را که به محصولات خود دارند به مدیریت منابع انسانی خود نیز داسته باشند. محصول شما توسط کارمندان شما ساخته شده است. شناسایی تیم خود، اینکه هر فردی برای چه شغلی مناسب است، درک شکاف های موجود و تعیین نحوه برخورد و زمان رسیدگی به آنها باید در اولویت قرار گیرد.

تعیین نحوه همکاری تیم، تعیین نقش ها و مسئولیت ها و تقسیم کار به همان اندازه مهم است. اینکه چگونه می توان بازخورد داد یا چگونه با هم کار کرد وقتی همه در یک اتاق نیستند، شما را از بسیاری از دردسرهای راه اندازی کسب و کار نجات می دهد.

دوره استخدام cta

۸- فروشندگان خود را انتخاب کنید.

راه اندازی کسب و کار و اداره آن می تواند طاقت فرسا باشد و احتمالاً شما و تیم خود قادر نخواهید بود همه این کارها را به تنهایی انجام دهید. این جایی است که فروشندگان شخص ثالث وارد می شوند. شرکت های هر صنعت از منابع انسانی تا سیستم های فروش تلفنی برای همکاری با شما و کمک به شما در اداره بهتر کسب و کار وجود دارند.

وقتی در جستجوی شرکای B2B هستید، باید با دقت انتخاب کنید. این شرکت ها به داده های تجاری حیاتی و بالقوه حساس دسترسی خواهند داشت، بنابراین یافتن شخصی که می توانید به او اعتماد کنید بسیار مهم است.


از فروشندگان احتمالی در مورد تجربه آنها در صنعت شما، سابقه آنها در مشتریان فعلی و اینکه آنها به چه نوع رشدی در دستیابی به سایر مشتریان کمک کرده اند سوال کنید. البته همه مشاغل به فروشندگان یکسانی نیاز ندارند، اما محصولات و خدمات مشترکی وجود دارد که تقریباً هر شغلی به آنها نیاز دارد. عملکردهای زیر را که برای هر نوع مشاغل ضروری است در نظر بگیرید.

  • نحوه دریافت پرداخت از مشتریان

ارائه چندین گزینه پرداخت به شما این اطمینان را می دهد که می توانید فروش را در هر قالبی که برای مشتری هدف راحت تر است انجام دهید. برای اطمینان از اینکه بهترین نرخ را برای نوع کسب و کار خود دریافت می کنید، باید گزینه ها را با یکدیگر مقایسه کنید.

  • مدیریت امور مالی

بسیاری از صاحبان مشاغل هنگام راه اندازی کسب و کار، خود می توانند عملکردهای حسابداری خود را مدیریت کنند، اما با رشد کسب و کار شما می توانید با استخدام حسابدار یا مقایسه ارائه دهندگان نرم افزار حسابداری در وقت خود صرفه جویی کنید.

دوره مدیریت مالی برای مدیران غیرمالی

۹- برای کسب و کار خود لوگو انتخاب کنید.

هنگام راه اندازی کسب و کار، یک لوگو ایجاد کنید که به مردم کمک کند تا به راحتی برند شما را شناسایی کنند. بسیاری از کسب و کارهای سنتی هنوز به اهمیت انتخاب نشان تجاری پی نبرده اند و آن را کاری بیهوده می دانند. اما در دنیای بازاریابی امروز شکل ها و رنگ ها تاثیر زیادی در تسخیر ذهن مخاطب می گذارند.

جالب است بدانید که خیلی از مصرف کنندگان یک محصول دلیل معقولی برای انتخاب آن ندارند. به ندرت می توان فردی را پیدا کرد که محصول بی نام و نشانی را انتخاب کند.

اهمیت داشتن لوگو برای راه اندازی کسب و کار جدید

در طول سال هایی که به کسب و کارهای مختلف مشاوره داده ایم، با مدیرانی رو به رو شدیم که پس از سال ها فعالیت تازه به اهمیت لوگو پی برده اند و می خواهند آن را تغییر دهند. در این حالت آن ها هزینه های اضافی زیادی را متحمل می شوند مثل تعویض بسته بندی ها، تبلیغات بیشتر در کانال های مختلف برای جایگاه سازی لوگوی جدید. پس بهتر است قبل از راه اندازی کسب و کار به فکر طراحی لوگوی حرفه ای برای آن باشید.

طراحی لوگو cta

۱۰- انتخاب شعار حرفه ای برای بازاریابی

شعار، هدف کسب و کار جدید و مزیت شما را نسبت به رقبا به مشتری خواهد گفت. اگر در قسمت تعیین استراتژی کسب و کار خوب عمل کنید، اهداف، ماموریت کسب و کار و چشم انداز شما به راحتی مشخص می شود.

برای انتخاب شعار تبلیغاتی جذاب به این فکر کنید که اگر محصول شما حرف می زد چطور خودش را معرفی می کرد. ویژگی های شعار حرفه ای به صورت زیر می باشد.

  1. شعار باید ساده و کوتاه باشد.
  2. شعار باید معرف مزیت کسب و کار شما باشد.
  3. شعار باید حس خوب در مشتری ایجاد کند.
  4. شعار باید با محصول متناسب باشد.
  5. شعار باید ایجاد کننده نیاز در مشتری باشد.
  6. شعار باید به یاد ماندنی باشد.

باید به این نکته توجه کرد که در این شعارها هیچ تعریفی از شرکت نمی شود و به مشتری گفته می شود که چه نیازی از او رفع می شود. شعارهایی مثل: هدف ما جلب رضایت شما است، یا کیفیت ما شعار ما، بهترین را از ما بخواهید، شعارهای غیرحرفه ای هستند.

اگر برای انتخاب شعار کسب و کارتان نیاز به کمک و راهنمایی دارید، فرم زیر را پر کنید:

۱۱- انتخاب رنگ سازمانی هنگام راه اندازی کسب و کار

رنگ یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در ذهن مشتریان است. روانشناسی رنگ ها را بخوانید و در طراحی کارت ویزیت، سربرگ، قالب وب سایت و … از آن استفاده کنید.

اگر خواستید از بیش از یک رنگ استفاده کنید باید با هم هارمونی داشته باشند. برای این منظور از color wheel استفاده کنید تا رنگ های مکمل و هماهنگ را به شما نشان دهد.

انتخاب رنگ سازمانی کسب و کار
  • رنگ آبی: اطمینان و اعتماد: مثل لوگوی بانک ها
  • قرمز: پویایی و انرژی و اشتها : مثل مک دونالد
  • زرد: خوش بینی و شادی / احتیاط: برای تولید کننده ابزارهای صنعتی
  • سبز: رشد، آرامش و طبیعت: محصولات طبیعی و سودآور ( مثل بانک های مهر اقتصاد و قوامین که مفهوم رشد و سود را می رساند)
  • بنفش: خلاقیت امید و تفکر: برای شرکت های تبلیغاتی
  • قهوه ای: قدمت و دوام
  • سفید: پاکی 
  • مشکی: قدرت و عظمت: محصولات لوکس 

بیشتر بخوانید: رفتارشناسی با ابزار جهانی DISC

۱۲- وب سایت شرکت، از الزامات راه اندازی کسب و کار

در اقتصاد امروز، داشتن وب سایت از الزامات راه اندازی کسب و کار اینترنتی و حتی سنتی است. بسیاری از مشتریان برای اطلاع از وجود یک کسب و کار به اینترنت مراجعه می کنند و یک وب سایت اثبات دیجیتالی است که نشان می دهد کسب و کار کوچک شما وجود دارد. همچنین یک راه عالی برای تعامل با مشتریان فعلی و بالقوه است. 

بسیاری از استارتاپ ها طرز فکر اشتباه در مورد وب سایت های خود دارند. مسئله این است که آنها وب سایت خود را به عنوان هزینه می بینند نه سرمایه گذاری. در عصر دیجیتال امروز، این یک اشتباه بزرگ است. صاحبان مشاغل کوچکی که درک می کنند حضور آنلاین چقدر مهم است، در شروع راه اندازی کسب و کار قوی عمل خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع روش های دیجیتال مارکتینگ

در انتخاب نام دامین دقت کنید. نام دامین باید به گونه ای باشد که در خاطر مشتری بماند و به راحتی قابل تایپ باشد. از نقطه و آندرلاین و غیره استفاده نکنید. از org یا biz استفاده نکنید، زیرا خیلی در ذهن مخاطبان جا نیفتاده است و اگر اشتباهی در تایپ آن رخ بدهد مشتری به وب سایت رقیبتان منتقل می شود. توجه به نکات زیر در انتخاب دامین مهم است:

  • اگر دامینی را انتخاب کردید، حتما اسم های مشابه را هم بگیرید. مثل ir
  • طولانی و مخفف نباشد. از نام های عمومی استفاده نکنید. حتما نام خاص و متمایز انتخاب کنید.
  • مثل book.com یا marketing.ir خیلی عمومی است و معتبر بودن برند شما را نشان نمی دهد. نوع نگارش دامین را دقت کنید. امکان تلفظ های مختلف وجود نداشته باشد.
  • برای چک کردن آزاد بودن دامین به وب سایت whois.com مراجعه کنید. در این وب سایت نام های نزدیک به نام خودتان را هم به شما پیشنهاد می دهد.
وب سایت شرکت، از الزامات راه اندازی کسب و کار

۱۳- کسب و کارتان را برند کرده و تبلیغ کنید.

قبل از راه اندازی کسب و کار و شروع به فروش محصول یا خدمات خود، باید نام تجاری خود را تقویت کنید. روش های زیر می توانند به شما کمک کنند:

  • وب سایت شرکت را قدرتمند و به روز نگه دارید. همچنین تمام مجوزها را برای کسب و کار آنلاین دریافت کنید.
  • از رسانه های اجتماعی استفاده کنید. از رسانه های اجتماعی برای اطلاع رسانی کسب و کار جدید خود استفاده کنید. معمولا به عنوان یک ابزار تبلیغاتی برای ارائه کوپن و تخفیف به دنبال کنندگان پس از راه اندازی استفاده می شود. بهترین بسترهای رسانه های اجتماعی برای استفاده بستگی به مخاطب هدف شما دارد.
  • مدیریت نیازمندی مشتری (CRM) را در نظر بگیرید. بهترین راه حل های نرم افزاری CRM به شما این امکان را می دهد تا اطلاعات مشتری را ذخیره کنید تا نحوه بازاریابی با آنها را بهبود ببخشید. یک کمپین تبلیغاتی درست و یا یک کمپین ایمیلی فکر شده می تواند برای رسیدن به مشتریان و برقراری ارتباط با مخاطبان معجزه کند.
  • ایجاد یک برنامه بازاریابی به اندازه ارائه محصول یا خدمات با کیفیت اهمیت دارد، مثلا به بهانه ی یک مراسم خاص، یک کمپین بازاریابی استراتژیک ایجاد کنید. اطلاع رسانی این کمپین در کانال های مختلف بازاریابی مانند وب سایت شرکت، رسانه های اجتماعی، خبرنامه های ایمیل و فرم ها می تواند انجام شود.
  • از مشتریان بخواهید با شما تعامل داشته باشند. ساده ترین راه برای انجام این کار استفاده از فرم های تعاملی در وب سایت یا شبکه های اجتماعی است. مردم این روزها آنقدر ایمیل ها و پیام های دور ریختنی دریافت می کنند که اگر برای ارسال پیام های خود از آن ها اجازه بگیرید، اعتماد آن ها را جلب می کنید. فرم های انتخابی نقطه شروع عالی برای ایجاد اعتماد و احترام با مشتریان بالقوه است.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع بازاریابی

۱۴- کسب و کار خود را توسعه دهید.

بعد از راه اندازی کسب و کار، اولین فروش شما می تواند آغاز کار شما به عنوان یک کارآفرین باشد. برای کسب سود و سرپا ماندن در بازار کسب و کار، همیشه باید به فکر توسعه آن باشید. از تکنولوژی غافل نباشید و آسان ترین و به روز ترین روش ها را برای نمایش محصولات به مشتریان به کار بگیرید.

توسعه کسبو کار

پس از راه اندازی کسب و کار، به اعتبار کسب و کار خود توجه کنید و سعی کنید طوری در بازار کسب و کار رفتار کنید تا اعتماد مشتریان جلب شود. همه این موارد به زمان و تلاش نیاز دارد. بنابراین با برنامه و صبر به دنبال کسب سود از کسب و کار خود باشید. همکاری با برندهای معتبرتر در صنعت شما راهی عالی برای دستیابی به رشد است.

با یک موسسه خیریه شریک شوید و مقداری از زمان یا محصولات خود را به صورت رایگان در اختیار آن ها بگذارید تا نام شما را به گوش همه برسانند.

سوالات متداول در مورد راه اندازی یک کسب و کار

سوالات متداول در مورد راه اندازی یک کسب و کار

۱. در راه اندازی کسب و کار جدیدف کدام مشاغل اسان تر هستند؟

ساده ترین مشاغل برای شروع، مشاغلی است که از قبل نیاز به سرمایه گذاری کمی دارند یا نیازی به آموزش گسترده برای یادگیری کسب و کار ندارند. یکی از ساده ترین انواع مشاغل جدید برای راه اندازی، یک شرکت Drop Shipping است. مشاغل Drop shipping جز شغل های واسطه گری به حساب می آیند.
به این معنا که نیازی به انبار کردن محصول نیست و فقط به عنوان سفارش گیرنده و تامین کننده محصول از جانب تولید کننده برای مشتری است.
Drop shipping نیازی به مدیریت موجودی ندارد، و شما را از دردسرهای خرید، ذخیره و ردیابی سهام نجات می دهد.
در عوض، یک شرکت دیگر به سفارش شما سفارشات مشتری شما را انجام می دهد. این شرکت موجودی را مدیریت می کند، کالاها را بسته بندی می کند و سفارشات تجاری شما را ارسال می کند. برای شروع، می توانید با انتخاب محصولات انتخاب شده از کاتالوگ موجود از طریق شرکا، یک فروشگاه آنلاین ایجاد کنید

۲. بهترین زمان برای راه اندازی کسب و کار چه زمانی است؟

زمان ایده آل برای شروع یک تجارت جدید برای هر فرد متفاوت است. اول و مهم تر از همه این است که بدانید که زمان کافی برای به راه اندازی کسب و کار جدید را دارید یا خیر. چنانچه این زمان را داشته باشید باید یک کسب و کار جدید را شروع کنید. اگر محصول یا خدمات فصلی دارید، می خواهید کسب و کار خود را یک چهارم قبل از زمان شلوغ پیش بینی شده سال شروع کنید.
برای شرکت های غیر فصلی، بهار و پاییز زمان های متداول سال برای راه اندازی است. معمولا زمستان کمترین فصل راه اندازی است، زیرا بسیاری از مالکان جدید ترجیح می دهند شرکت خود را از سال مالی جدید ایجاد کنند.

اگر صاحب کسب و کار هستید و می خواهید دانش مدیریتی خود را بالا ببرید، مگادوره مدیریت کسب و کار با نام دوره کاپیتان در محل گروه اقیانوس آبی در یزد برگزار می شود. پیشنهاد می کنیم، حتما دوره کاپیتان را بررسی کنید و در صورتی که به مشاوره برای شرکت در دوره نیاز داشتید با ما تماس بگیرید: ۹۱۰۰۲۰۸۰-۰۳۵

۴.۹ ۱۰ رای ها
امتیاز بدهید
نویسنده مقاله : تیم تحریریه اقیانوس آبی

اشتراک گذاری با دوستانتان در :

جهت دانلود PDF ایمیل و شماره موبایل خود را وارد کنید.
این مطالب را هم حتما بخوانید
دوره آموزشی مرتبط
در دوره جامع مدیر پولساز شما هر آن چه که یک مدیر موفق لازم است بداند و اجرا کند را می آموزید مباحثی از قبیل چگونگی رهبری افراد تیم، ارتباط حرفه ای با مشتریان، مبانی برند سازی، تدوین استراتزی بازاریابی و فروش، تبلیغات و تدوین کمپین تبلیغاتی، قیمت گذاری و تسویه حساب و تکنیک های استخدام و اخراج حرفه ای را به صورت عملی و کارملا کاربردی می اموزید.

50%   ۶۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال ۳۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال

اشتراک در
اطلاع از
16 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فاطمی

سلام و ممنون از مقاله خوب و کاملتون. وقتی داشتم مقاله رو میخوندم یه مشکل دیگه هم به ذهنم اومد که از رایج ترین مشکلات فضای کسب و کار در ایران هست: بی انگیزگی کارمندان.
آیا راه حل واقعا عملی درباره این موضوع هست؟

پگاه جلالی
پاسخ به  فاطمی

سلام. بله کاملا درست هست.
ممکن است شما عاشق کسب و کار خود باشید، شبانه روز برای موفقیت و پیشرفت آن تلاش کنید و خسته نشوید؛ اما این بدان معنی نیست که کارمندان شما نیز همین حس را دارند. افراد مختلف با چیزهای متفاوتی انگیزه می گیرند. کاری که یکی از کارمندان شما را بسیار ذوق زده می کند، ممکن است روی دیگری کارساز نباشد.
راز نگه داشتن تیم در کنار هم و تلاش ان ها برای رسیدن به یک هدف مشترک این است که عامل انگیزش کارمندان را پیدا کنید و از آن برای افزایش اشتیاق آن ها استفاده کنید. مثلا می توانید یک برنامه تشویقی داشته باشید تا انگیزه کارمندانتان را تقویت کنید. از اینکه از کارمندانتان بپرسید حالشان چطور است و آیا از کارشان راضی هستند یا نه نترسید. با این کار هم عامل انگیزش آن ها را خواهید یافت و هم می فهمید که آیا به درد کار در سازمان شما می خورند یا خیر. پیشنهاد می کنم مقاله ایجاد انگیزه در کارمندان را حتما بخوانید.

یاسر تقوایی

من خیلی وقتا به فکر راه اندازی یک کسب و کار کوچک برای خودم می افتم، ولی انقدر رقیب زیاده و بازار رقابتی که پشیمون میشم.

پگاه جلالی
پاسخ به  یاسر تقوایی

سلام جناب تقوایی عزیز. بیشتر کسب و کارهای کوچک هر از گاهی مشتریان احتمالی خود را به خاطر رقبایشان از دست می دهند که به خاطر معروف بودن رقیب است. همیشه کسب و کار دیگری وجود دارد که خود را با آن مقایسه کنید. اگر به خاطر رقیبتان که از شما بهتر است احساس بی انگیزگی و ناامیدی می کنید همین حالا این حس را کنار بگذارید. اگر همواره به فکر رقابت باشید باعث فرسودگی و خستگی شما خواهد شد.
برای حل این مشکل، تمرکزتان را روی مشتریانی بگذارید که از محصول یا خدمت شما همواره استفاده می کنند، یعنی روی مشتریان وفادارتان سرمایه گذاری کنید. برای مقابله با این احساس به این فکر کنید که چرا در ابتدا این کسب و کار را راه انداختید. اشتیاقی که ابتدا برای راه اندازی کسب و کارتان داشته اید به شما کمک می کند تا با شرایط سخت مثل از دست دادن مشتری راحت تر کنار بیایید.
پیشنهاد می کنم مقاله ۱۰ تکنیک برای استفاده بهینه از بازار پرقابت رو بخونید.

shadkami ashkan

در وضعیت بازار امروز جنبه های اقتصادی کسب و کار خیلی متزلزل هستند و اصلا نمیشه روی هیچ چیزی حساب کرد. همیشه انگار باید منتظر مشکلی باشیم…

کاظمی فر

سلام. آیامیشه بدون سرمایه کسب و کاری راه انداخت؟ چون جذب سرمایه واقعا این روز ها مشکله

پگاه جلالی
پاسخ به  کاظمی فر

سلام. کسب و کار های اینترنتی رو میشه بدون سرمایه هم راه اندازی کرد و یا با سرمایه خیلی کم که قابل به دست اوردن باشه.

اسدی

ممنون از مقاله جامع و کاملتون، مخصوصا بحش حوزه های مختلف کسبوکار

محمدرضا فاتح

سلام. خیلی مطلب جامع و کاملی بود. ممنون

رضا فراحتی

یکی از کاملترین مقالاتی بود که در مورد راه اندازی کسب و کار خوندم.

مهاجر

بنظرم اگر در شُرف راه اندازی یک کسب و کار جدید می باشید این مقاله به شدت می تواند کمکتان کند

پگاه جلالی
پاسخ به  مهاجر

سلام. ممنون از انتقال نظر شما. تمام مقالات تهیه شده در شرکت اقیانوس آبی با هدف کمک به کسب و کارها برای پیشرفت و توسعه نوشته شدن

آشیان نژاد

واقعا برای راه اندازی یک کسب و کار جدید باید خیلی سختی کشید چرا که رقیب هایی وجود دارند که خیلی از من که میخوام تازه ی کسب و کار جدید رو شروع کنم جلو تر اند

پگاه جلالی
پاسخ به  آشیان نژاد

سلام. نمیشه اسمش رو گذاشت سختی، باید تلاش بیشتری بکنید. در شرکت اقیانوس ابی ما به شما در اجرای تمام مراحل راه اندازی کسب و کار کمک می کنیم.

تهرانی مقدم

هدف گذاری در هرچیزی خیلی مهمه مخصوصا در راه اندازی کسب و کار جدید

پگاه جلالی
پاسخ به  تهرانی مقدم

سلام. بله هدف گذاری قدم اول برای انجام هر کار بزرگیه! اگر مایلید می توانید ویژگی های هدف در کسب و کار را در لینک زیر مطالعه کنید:
https://oghyanooseabi.com/business-strategy-mag/a-good-goal/

پشتیبانی اقیانوس آبی

سوالی دارید ؟ یکی از روش های زیر را برای دریافت پیشتیبانی انتخاب کنید.

pdf مقاله حاضر است. با یک کلیک دانلود کنید: