10 تکنیک بقای کسب وکار در بازار پررقابت

10 تکنیک بقای کسب وکار در بازار پررقابت

اگر عجله داری PDF مقاله را دانلود کن تا هر وقت خواستی بخونی

جالب است بدانید کارآفرینان موفق، به دلیل فشار بازار رقابتی به موفقیت دست می یابند. آن ها رقابت را نه به عنوان مانع، بلکه به عنوان فرصت در نظر می گیرند. Dharmesh Shah، پایه گذار و رئیس بخش فناوری HubSpot، می گوید: ” اغلب اوقات خودمان بزرگترین رقیب خود هستیم. نباید بازار رقابتی را به طور کامل نادیده بگیرید، بلکه باید استراتژی رقابتی در پیش بگیرید. بزرگترین جنگ رقابتی درون دفتر استارتاپ خود شما در جریان است. اکثر استارتاپ ها در بازار رقابت نمی بازند، بلکه اراده جنگیدن خود را از دست می دهند.”

10 تکنیک موثر در بازار رقابتی

می توان گفت که شما بزرگترین تهدید برای کسب و کار خود به شمار می آیید. در حقیقت رقابت خوب است؛ چرا که یک نزاع سالم شما را به چالش می کشد تا منابع موجود را هوشمندانه تر به کار بگیرید. برای این کار از استعدادهای منحصر به فرد تیم خود استفاده کنید و کسب و کاری بسازید که رقبا شهامت روبرو شدن با آن را پیدا نکنند. حتی اگر دیگر شرکت های فعال در این صنعت، از طریق شکستن قیمت سعی در جذب مشتریان شما را داشتند، مثبت فکر کنید و به راه هایی بیندیشید که باعث رشد استارتاپ شما می شوند.

شما و بازار رقابتی

1. تشویق به نوآوری

تولیدکنندگان در هر صنعتی به سرعت از نوآوری دست می کشند، تنها به این دلیل که دیگر به آن نیازی ندارند. متاسفانه آن ها به صورت ناخودآگاه فقط می خواهند وضع موجود را که بدون چالش است حفظ کنند. رقبا و محیط رقابتی، همواره شما را سر پا نگه می دارند و نمی گذارد از نوآوری و به روز شدن دست بکشید.

2. ایجاد نفوذ برند

خود را موظف کنید که در حیطه تخصصی خود همواره از همه بهتر باشید. در واقع آن را به ماموریت سازمان خود تبدیل کنید. مخاطبان و مشتریان خدمات و یا کالای شما رهبری فکری شما را در صنعتتان تحسین می کنند و طبیعتا شما را به رقبا ترجیح می دهند.

3. بهبود خودآگاهی

رقبا شما را وادار به ارزیابی نقاط قوت و ضعف خود می کنند. ایرادهای خود را شناسایی و برای رفع آن ها اقدام نمایید و این گونه در ذهن مشتری خود، ارزش ایجاد کنید تا بازار رقابتی باقی بمانید.

بیشتر بخوانید: تشخیص نقاط قوت و فرصت ها

4. ایجاد انگیزه برای تمایز

رقبا در بازار رقابتی همواره سعی دارند محصول، خدمت و بازاریابی بهتری به مشتریان ارائه دهند. در بازارهای سالم، خریداران بهترین راه حل را جهت رفع نیازشان مطالبه می کنند. با هدف ایجاد ارزش مضاعف برای مشتریان، خدمات و محصولات، خود را از دیگران متمایز کنید.

5. استفاده بهینه از روند بازار رقابتی

رقابت باعث قدرت بخشیدن به تقاضای مشتری می شود و به آنچه انجام می دهید اعتبار می بخشد. در بازار رقابتی کنونی، ایجاد یک جریان نوظهور که خریداران و رسانه ها را مشتاق و هیجان زده کند، یک فرصت به شمار می آید.

بازار رقابتی 02

6. تشکیل شراکت های غیر منتظره

با کسب وکارهای مشابه و هم سو، متحد شوید، ابزار و فناوری مبادله نمایید و بازار خود را گسترش دهید. محصولات یکدیگر را تبلیغ کنید و با یکدیگر برای آموزش مصرف کنندگان همکاری نمایید. بعید نیست روزی با بزرگترین رقیب خود ترکیب شوید یا مالکیت آن را به دست آورید.

7. یادگیری متقابل

به دقت بازار رقابت را تحت نظارت قرار دهید. دانش و منابع رقبا ممکن است با شما تفاوت داشته باشد و یا نسبت به شما بهتر باشد. سعی کنید شیوه مدیریت و رشد عملکرد آن ها را فرا بگیرید. به زودی روش به کار گیری آن ها در کسب و کار خود را خواهید یافت.

8. کوچک و متمرکز ساختن بازار

همواره کسی بهتر از شما پیدا می شود و این طبیعی است. مشتریان سزاوار دریافت بهترین کالا و خدمت جهت برآورده ساختن نیازهایشان هستند. برای ایجاد یک کسب و کار سودآور، تلاش خود را بر ایجاد رضایت در بخش کوچکتری از بازار متمرکز سازید. با کوچک کردن ویترین خود، سبب ایجاد حاشیه رقابتی می شوید که رقبا را از شما دور می کند. به این تکنیک بازاریابی گوشه ای یا نیچ مارکتینگ می گویند.

متمرکز ساختن بازار

9. برنامه ریزی بلند مدت

بدون وجود رقبا، شرکت ها عمدتا به ادامه بقای کسب و کار خود به صورت روزانه مشغول می شوند. به محض ورود شرکت های دیگر به بازار، شما باید خود را برای بهبود و توسعه کسب و کارتان به چالش بکشید.

10. اولویت گذاری به نیاز مشتریان

به جای تمرکز بر دفع رقابت، بر تبدیل شدن به یک سازمان مشتری محور سرمایه گذاری کنید. از این طریق می توانید وفاداری مصرف کننده را تقویت و به راحتی در برابر رقبا که بی رحمانه قصد دزدیدن مشتریان شما را دارند، مقاومت نمایید. در نهایت، این مخاطبان شما هستند که توان ویران کردن یا تقویت نمودن کسب و کار شما را دارند، نه رقبایتان.

نتیجه گیری

اجازه ندهید رقابت کامتان را تلخ کند و اثر منفی بر کسب و کارتان بگذارد. هنگامی که دیگر شرکت ها، مخاطبان و خریداران شما را هدف قرار داده اند، سعی کنید از فرصت های موجودی که بازار رقابتی برای شما فراهم می کند، حداکثر بهره برداری را انجام دهید.

5 3 رای ها
امتیاز بدهید
جهت دانلود PDF ایمیل و شماره موبایل خود را وارد کنید.
این مطالب را هم حتما بخوانید
دوره آموزشی مرتبط
در دوره استراتژی کسب و کار اقیانوس ابی با نام “استراتژی پلاس” شما با سه مفهوم بسیار مهم یعنی ماموریت، هدف گذاری و استراتژی آشنا می شوید. مأموریت یک بیان کلّی از نیّت مجموعه است که با استفاده از نقطه نظرات مدیران ارشد آن مجموعه تعیین می شود. هدف به نتایجی گفته می شود که در مدت زمان معین آرزوی تحقق آن و یا رسیدن به آن مدنظر سازمان است .

9,000,000 ریال

اشتراک در
اطلاع از
7 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمد ارشادیان

متشکرم. من همیشه سعی کردم تمایز رقابتی رو برای کسب و کارم داشته باشم ولی موارد دیگه ای که توی این مقاله بود هم عالی بود. ممنون بخاطر مقاله خوبتون

شهیدی

اینکه بتونیم از بازار رقابتی به نفع خودمون استفاده کنیم خیلی مهارت میخواد

نکونام

تشکیل شراکت های غیر منتظره که تکنیک ششم می باشد رو ای کاش بیشتر توضیح میدادین

برنا

در حوضه کسب و کار من به شدت رقیب وجود داره
و من فقط نوآوری رو داشتم
و فکر نمیکردم که موارد دیگری هم باشه
مقاله ای عالی و درجه یک

پشتیبانی اقیانوس آبی

سوالی دارید ؟ یکی از روش های زیر را برای دریافت پیشتیبانی انتخاب کنید.

pdf مقاله حاضر است. با یک کلیک دانلود کنید: