زمانی که برخی از مدیران نام بازاریابی می شنوند به یاد تبلیغات به شیوه های تکراری، استفاده از سلبریتی ها برای معرفی محصول و یا هزینه های زیاد و هنگفت برای عرضه محصولات می افتند. این طرز تفکر باعث می شود تا مدیران به آموزش بازاریابی اهمیتی ندهند.
در صورتی که شما نیز از این دسته مدیران هستید و یا علاقه دارید تا انواع بازاریابی و مارکتینگ را به شیوه درست وهدفمند بیاموزید، تا انتهای این مقاله در مورد انواع بازاریابی با ما همراه باشید.
اهمیت marketing آن جایی مشخص میشود که برندهای بزرگ دنیا مثل تویوتا و بنز، برای انواع بازاریابی خود هزینه های هنگفتی پرداخت می کنند. ما نیز در گروه اقیانوس آبی یزد، همواره سعی کردهایم که بازاریابی را در راس کارها و آموزش های مدیریتی خود قرار دهیم.
انواع بازاریابی چیست؟
از انواع بازاریابی با مثال که در این مقاله از آنها صحبت میکنیم عبارتند از:
با روشهای نوین و خلاقانه در بازاریابی آشنا شوید و از رقبای خود پیشی بگیرید.
– بازاریابی سنتی و انواع آن
بازاریابی سنتی به نوعی از انواع بازاریابی ها و تبلیغات اشاره دارد که بصورت آفلاین به مخاطبان میرسد. بسیاری از روشهای آفلاین یا سنتی بازاریابی هنوز به تاریخ نپیوستهاند و استفاده از آنها موثر است.
شرکتها از کانالهایی مانند چاپ، پخش، بازاریابی تلفنی یا پست مستقیم برای جلب مخاطبان خود و گسترش دسترسی آنها استفاده می کنند. اجازه دهید نگاهی دقیق تر به انواع بازاریابی سنتی بیندازیم.
۱. بازاریابی چاپ | مستقیم | پخش
چاپ قدیمی ترین شکل انواع بازاریابی سنتی است که شامل تبلیغات در روزنامهها، خبرنامهها، مجلات و … جهت توزیع است. پیام مورد نظر کسبو کار روی کاغذ یا بنر چاپ شده و در فضاهایی که امکان بازدید مخاطب وجود دارد، قرار میگیرد.
انواع مارکتینگ مستقیم شامل آگهیها، کارت پستالها، بروشورها، نامهها، کاتالوگها و … است که مستقیماً برای مصرف کنندگان چاپ و ارسال میشود. این دسته شباهت بسیار زیادی با دسته چاپ دارد با این تفاوت که پیام بازار یابی به طور مستقیم به دست مخاطب میرسد.
بازاریابی پخش شامل تبلیغات رادیویی و تلویزیونی و همچنین فرمهای تخصصی مانند تبلیغات سینمایی روی صفحه نمایش است.
۲. بازاریابی دهان به دهان
از انواع مارکتینگ که بسیار در افزایش فروش نیز موثر است بازاریابی دهان به دهان است؛ یعنی یکی از مشتریان فعلی تجربه مثبت خود را به مشتری دیگر انتقال میدهد، آن شخص مشتری شما میشود و او هم تجربه مثبت خود را به فرد دیگری انتقال میدهد و این زنجیره ادامه پیدا میکند. امروزه بیشتر از اینترنت و ابزارهای مرتبط با آن برای انتقال این تجربهها استفاده میشود. این نوع بازاریابی برای بازاریابی خدماتی بسیار موثر است.
۳. بازاریابی تلفنی
یکی از انواع بازاریابی در کسب و کار برای متقاعد کردن مصرف کنندگان برای خرید یک محصول یا خدمات بازاریابی تلفنی است. این شکل از بازاریابی در عصر مدرن باعث بروز انقلابی در مسیر ارسال پیامهای فروش شد.
بیشتر بخوانید: راهکارهای موفقیت در بازاریابی تلفنی
۴. بازاریابی سیار
خیلی از مشتریان زمانی که از طریق تلفنی یا حضوری به آن ها پیشنهادی می دهید، ممکن است خریدی انجام ندهند، اما زمانی که محصول را همراه خودتان می برید، می تواند همان جا محصول تست کند. خیلی وقت ها بازاریابی سیار منجر به خریدشان می شود. این روش برای بازاریابی محصولات جدید بسیار موثر است.
– بازاریابی اینترنتی و انواع آن (دیجیتال مارکتینگ)
دیجیتال مارکتینگ، یکی از مهم ترین انواع بازاریابی مبتنی بر فضای وب است که در آن با استفاده از کانالهای موجود در فضای اینترنت، میتوان به برندسازی، معرفی خدمات و فروش محصولات به مخاطبان پرداخت.
دسترسی بالای افراد در سراسر جهان به فضای اینترنت و وابستگی بیش از پیش افراد به استفاده روزانه از اینترنت، باعث ایجاد یک فضای بسیار ایدهآل برای انجام فعالیتهای آنلاین در زمینه مارکتینگ شده است.
با این حال بازار یابی در فضای دیجیتال کار ساده ای نیست و در مسیر استفاده از این روش با چالشها و مشکلات بسیار زیادی روبرو خواهید شد. توجه داشته باشید که با وجود گستردگی کانالهای مختلف برای انجام دیجیتال مارکتینگ، نمیتوان بازاریابی اینترنتی را جایگزین آفلاین و سنتی کرد.
انواع بازاریابی اینترنتی عبارتند از:
برای موفقیت در دنیای دیجیتال، از بهترین ها کمک بگیرید:
۱. بازاریابی محتوایی
از موثرترین انواع بازاریابی در کسب و کار در حوزه دیجیتال، بازاریابی محتوایی است که یک اصل ضروری برای بازاریابی وب سایت شما است. مردم بیشتر از آن که به دنبال این باشند که چیزی به آنها بفروشید یا با تبلیغات مزاحمشان شوید، تمایل دارند که به آنها کمک کنید و اطلاعات بیشتر، متناسب و باکیفیت در اختیارشان قرار دهید.
هدف اصلی بازار یابی محتوایی، تولید محتوایی است که به مخاطب و حل مشکلات او کمک میکند. محتوا میتواند به صورت متنی در وبلاگ شما باشد و یا به صورت پاد کست و ویدئو در اختیار مشتریان شما قرار بگیرد. حتی یک اینفوگرافی پر از اطلاعات نیز میتواند محتوا بسیار ارزشمندی باشد.
۲. بازاریابی ویدئویی
همانطور که اشاره کردیم، انواع بازاریابی محتوایی طیف گسترده ای از قالب ها را در بر می گیرد. از مقالات وبلاگ گرفته تا پست های رسانه های اجتماعی و پادکست ها. ویدئو یکی از فرمت های محبوب بازاریابی محتوا است. گنجاندن ویدیوی سرگرمکننده و جذاب در کانالهای بازاریابی شما میتواند راهی عالی برای نمایش خلاقانه برند شما باشد و به شما زمان و فضای کافی برای انتقال پیامتان میدهد.
شما می توانید از بازاریابی ویدئویی نه تنها برای تبلیغ محصول خود استفاده کنید، بلکه نکات و بینش های عملی در مورد صنعت خود را به مشتریان بالقوه ارائه دهید تا به کسب و کار شما اعتماد کرده و با شما تعامل داشته باشند.
کانال های مختلفی برای نمایش محتوای ویدیویی شما وجود دارد، از جمله یوتیوب، فیس بوک، لینکدین، آپارات، اینستاگرام و همچنین وب سایت شما.
۳. بازاریابی شبکههای اجتماعی
یکی دیگر از انواع روش های بازاریابی اینترنتی، بازاریابی شبکههای اجتماعی است. اینستاگرام، لینکدین، فیس بوک، توئیتر، یوتیوب و… از انواع شبکههای اجتماعی به شمار میآیند. شبکههای اجتماعی از قویترین کانالهای بازار یابی برای تبلیغات، برندسازی و ارتباط با مشتریان هستند. شما باید به طور کامل بر فضای شبکه انتخابی و محتوای مورد نیاز متناسب با کسب و کار خود اشراف داشته باشید تا به نتایج بهتری در مارکتینگ دست پیدا کنید.
۴. ایمیل مارکتینگ
۸۱٪ از بازاریابان کسب و کارهای کوچک به ایمیل به عنوان کانال اصلی کسب خود متکی هستند و از آن برای حفظ و بازگشت مشتری استفاده می کنند. بازاریابی ایمیلی شامل ارسال ایمیل به مشتریان بالقوه و مشتریان فعلی با هدف فروش یا هدایت آنها به سمت پایین قیف بازاریابی است.
داده ها نشان میدهند که به ازای هر ۱ دلاری که برای بازاریابی ایمیلی خرج میشود، میانگین بازگشت سرمایه ۳۶ دلار است. پس می توان گفت که از انواع بازاریابی سوداور به حساب می آید.
بسته به اهداف خود، میتوانید انواع ایمیلها از جمله خبرنامههای اطلاعاتی، انتشار محصولات جدید، اطلاعیههای فروش و یادآوریهای سبد خرید را برای مخاطبان خود ارسال کنید. برای شروع و جذب ایمیل مخاطبان خود، فرمهای جذاب با فیلد نام بازدیدکنندگان و آدرس ایمیل آنها به وبسایت خود اضافه کنید. مطمئن شوید که فرمهای شما جذاب و چشمگیر باشند تا افراد را تشویق به پر کردن آن ها کنند.
۵. تبلیغات کلیکی و آنلاین
یکی از پربازده ترین انواع بازاریابی در کسب و کار در بستر اینترنت، تبلیغات کلیکی (PPC) است، همان تبلیغاتی که در بالای نتایج جستجوی گوگل مشاهده میکنید. مزیت این نوع تبلیغات این است که هدفمند بوده و آمار دقیقی از وضعیت کلیکها و کلیک کنندگان را در اختیار تبلیغکننده قرار میدهند. این اطلاعات برای پیشبرد بهتر اهداف بازاریابی بسیار مفید هستند.
تبلیغات کلیکی روش متداولی در مارکتینگ دیجیتالی است که تقریبا با هر بودجهای میتوانید آن را شروع کنید. این تبلیغات میتواند در قالب یک بنر، پاپآپ یا موارد دیگر برای مخاطبان وبسایتها یا اپلیکشنهای مختلف، متناسب با نیاز کسب و کار و مخاطبان شما نمایش داده شود.
علاوه بر تبلیغات کلیلی گوگل که به آن Google AdWords گفته می شود، وب سایت های ایرانی زیادی هم مثل یکتانت و سنجاق هستند که این خدمت را به شما ارائه می دهند. هزینه تبلیغات کلیکی بر اساس کلیک مخاطبان بر روی تبلیغ مورد نظر محاسبه میشود. با بررسی نتایج این کانال بازاریابی میتوانید روند تبلیغات را بهبود دهید.
برای تاثیرگذاری هرچه بیشتر تبلیغات کلیکی، میتوانید از مشاوره دیجیتال مارکتینگ نیز بهره ببرید.
– اینفلوئنسر مارکتینگ Influencer Marketing
کمک گرفتن از افراد تأثیرگذار یا «اینفلوئنسر» در حوزههای مختلف را بازاریابی اینفلوئنسرها می گویند که با تکیه بر شهرت آن شخص میتوانید مردم را نسبت به خرید محصول خود متقاعد کنید.
بازاریابی تأثیرگذار یکی از انواع بازار یابی است که از اینفلوئنسرها برای تبلیغ برند در بازار بزرگتر کمک گرفته می شود. اینفلوئنسرها رهبرانی هستند که افراد زیادی پیرو رفتار و گفته های آنها هستند، آنها به عنوان کارشناس یا منبع معتبر اطلاعات ظاهر می شوند و تاثیر خودشان را می گذارند.
۱. بازاریابی موتور جستجو یا سئو (SEO)
سئو یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو، یکی از مؤثرترین انواع بازاریابی دیجیتال و جذب ترافیک است. در فرایند سئو، با بهینه سازی عملکرد سایت نمایش وبسایت برای کاربران بیشتر می شود. سئو نجات دهنده شما در بین رقیبان است. با بهینه سازی سایت (سئو) شانس بیشتری برای جلب توجه مخاطبان خواهید داشت.
استفاده از سئو یک انتخاب مناسب برای بازار یابی در فضای دیجیتال است که به شما کمک میکند تا با هزینه کمتر و در طولانی مدت به نتایج ویژهای دست پیدا کنید. در این فرایند مخاطبان با جستجوی نام برند یا کلمات مرتبط با کسب و کار (برای مثال خرید خودرو)، وبسایت شما را در نتایج اولیه گوگل مشاهد خواهند کرد.
۲. بازاریابی ویروسی یا Viral Marketing
بازاریابی ویروسی یکی از انواع بازاریابی اینترنتی میباشد که به معنای گسترش یک پیام مشخص تا بالاترین حد ممکن میباشد. مظور از بازار یابی ویروسی، استفاده از یک آیتم محتوایی (متن، تصویر یا ویدئو) تأثیرگذار در راستای اهداف بازار یابی است.
این محتوا باید به قدری جالب یا عجیب و به طور کلی تأثیرگذار باشد که کاربران اینترنت نتوانند در برابر به اشتراک گذاشتن آن با دیگران مقاومت کنند.
بازاریابی ویروسی یک تکنیک افزایش فروش است که شامل ورودی گرفتن از سئو و بازاریابی دهانبهدهان در مورد یک محصول یا خدمات است که به سرعت در حال گسترش است. اینترنت و ظهور رسانه های اجتماعی تعداد پیام های ویروسی را در قالب اشتراک گذاری، لایک و فورواردها بسیار افزایش داده است.
کسب و کار ها برای موفقیت در این روش باید دلیل خوبی را به افراد بدهند تا آن ها تشویق شوند به ارسال تبلیغ یا محتوای مد نظر به دیگران. امروزه ابزار هایی که برای بازاریابی ویروسی استفاده می شوند در بستر اینترنت بسیارند مانند شبکه های اجتماعی که مهم ترین آن می باشد، ایمیل، موتور های جستجو و… که همگی این ها پیام را در سریعترین زمان ممکن گسترش می دهند.
در صورتی که بازاریابی ویروسی به شکل صحیحی انجام شود می تواند هزینه های تبلیغات را تا حد زیادی کاهش دهد. با ارائه هدایا و محصولاتی ارزشمند و رایگان می توان موفقیت بازاریابی ویوسی را تضمین کرد. در اینجا پیامی که کسب و کار شما منتشر می کند مانند ویروسی است که توسط مخاطبین تا حد امکان منتشر می شود.
اگر می خواهید بازاریابی را حرفه ای و اصولی یاد بگیرید، حتما دوره بازاریابی اقیانوس آبی را ببینید:
– بازار یابی B2B و بازاریابی B2C
بازار یابی B2B یا Business To Business به انواع بازار یابی گفته میشود که بین شرکتها، تجار و فروشندگان انجام میشود که معمولا عمده این تجارت بین تامین کننده و خریدار است. در حالی که تجارت B2C تجارتی است که بین شرکتها و مصرف کنندگان انجام میشود.
خرید در مارکتینگ B2B مبتنی بر بودجه است، بر خلاف B2C که مبتنی بر نیاز و خواسته و گاها مبتنی بر احساسات است.
– بازاریابی B2I
آیندهی بازاریابی B2I است! B2I روندی است که کسب وکارها را در ارتباط و تعامل مستقیم با مصرفکنندگان نهایی و مشتریانشان قرار میدهد.
– بازاریابی مشارکتی Affiliate Marketing
از انواع بازار یابی که جدیدا بسیار رونق گرفته، بازاریابی مشارکتی (Affiliate Marketing) است که با عناوین «بازاریابی پورسانتی»، «سیستم همکاری در فروش» و «بازار یابی رابطهای» نیز شناخته میشود، یعنی کمک گرفتن از دیگران در فروش و پرداخت درصدی از فروش به عنوان حقالزحمه یا پورسانت به آنها است.
Affiliate Marketing می تواند سودآور باشد، اما برای تبدیل آن به یک تجارت واقعی به تعهد زمان و پول نیاز است. قبل از این که به دنبال بازاریابی مشارکتی باشید ، تحقیقات کاملی انجام دهید. بازاریابی سنتی و فروش محصولات توسط تیم خودتان می تواند در صورت کم شدن درآمد Affiliate Marketing به شما کمک کند.
– بازاریابی چریکی
خلاقیت رکن اساسی این نوع از انواع بازاریابی محسوب میشود و تلاش بر آن است که از طرق غیر منتظره و به میزان زیاد توجه مخاطبان به سمت برندی جلب شود. بازاریابی چریکی از تاثیرگذاری بسیار بالایی برخوردار است و بیشترین نرخ تعامل و به اشتراک گذاری را در بین انواع دیگر بازاریابی دارد، اما به انرژی بالا و عملکرد سریع احتیاج دارد.
مثلا سایت شیپور برای جلب توجه عموم مردم اقدام به قرار دادن یک سری تصاویر بر روی دیوارهای شهر کرد. تصاویر مربوط به اشیایی بودند که بیشترین درصد معامله را در این سایت داشتند. یکی از تصاویر مربوط به موبایلی بود که روی آن نوشته شده بود: «میخواهم با من صحبت کنی!» یا روی تصویر یک اجاقگاز نوشته شده بود: «میخواهم برای تو بسوزم!»
– بازاریابی سببی
Cause Marketing یا بازاریابی سببی از انواع بازاریابی اجتماعی است که از انگیزههای بشردوستانه در راستای بازاریابی استفاده میکند. به عنوان مثال با خرید هر جفت کفش، یک جفت کفش به یک نیازمند اهدا میشود.
در ویدئوی زیر اهمیت بازاریابی سببی و مثال های آن به طور کامل توضیح داده شده است:
– بازاریابی برون گرا
بازاریابی برونگرا نوعی از انواع مارکتینگ است که شامل تعقیب مشتریان به جای جذب ارگانیک آنها است. این روش به ویژه قبل از اینکه بازاریابی دیجیتال به یک روش رایج تبدیل شود، بسیار رایج بود و با استفاده از تماس های سرد، تبلیغات چاپی و تبلیغات تلویزیونی برای جذب مشتری اقدام میشد.
با این حال، بازاریابی برونگرا امروزه نیز یک روش رایج و محبوب بازاریابی دیجیتال است. به عنوان مثال، بمباران های ایمیلی، یا کمپین های ایمیل انبوه که به فهرست گسترده مشترکین ارسال می شوند.
بازاریابی برون گرا اغلب با انتقاد مواجه می شود، زیرا پیام شما را به عموم مردم، از جمله افرادی که ممکن است به محصول یا خدمات شما علاقه مند نباشند، منتقل می کند، اما اگر اهداف شرکت، مخاطبان هدف و KPIها را با دقت در نظر بگیرید، میتوانید از بازاریابی برونگرا به صورت استراتژیک استفاده کنید.
– بازاریابی درونگرا
بازاریابی درونگرا یک اصطلاح کلی است که تقریباً همه انواع بازار یابی را در بر می گیرد. بنابراین، چه چیزی یک استراتژی بازاریابی خاص را به درونگرا تبدیل می کند؟
به عنوان یک بازاریاب، وظیفه شما کمک به مصرف کنندگان در تصمیم گیری آگاهانه است. اگر به جای دنبال کردن مشتریان و بمباران آن ها با تبلیغات و اطلاعات، سعی کنید منابع و نکات مفیدی را ارائه دهید که در نهایت نشان دهد چرا محصول شما مشکلات آنها را حل میکند، آنگاه بازاریابی درونگرا انجام داده اید.
مثلا می توانید محتوای وبلاگی ارزشمندی تولید کنید، خود را از طریق ایمیل و چت زنده در دسترس قرار دهید و حتی پس از فروش نیز به ارائه پشتیبانی ادامه دهید.
همانطور که در بالا توضیح داده شد، بازاریابی درونگرا از استراتژی بسیار متفاوتی نسبت به بازاریابی برونگرا استفاده می کند. در چند سال گذشته، بازاریابی درونگرا در میان بازاریابهای امروزی محبوبتر شده است، زیرا رویکرد ظریف آن مشتریان را خوشحال میکند و وفاداری مادامالعمر ایجاد میکند.
یکی از رایج ترین روش های بازاریابی درونگرا، بازاریابی محتوا است که در قسمت بازاریابی دیجیتال آن را توضیح دادیم.
– بازاریابی ارتباطی
بازاریابی ارتباطی یا بازاریابی رابطه مند به ارتباط بین تیم بازاریابی با مشتری گفته می شود. این نوع بازاریابی توسط مدیریت بازاریابی رهبری می شود. در دنیای پیشرفته امروز که تنوع در محصولات و نیازهای مشتری هر روز در حال افزایش است، نیاز به یک ارتباط موثر و به جا با مشتری احساس می شود.
زمانی شما یک برند محبوب و مشهور خواهید شد که بتوانید با مشتریان خود به سه روش ارتباط بگیرید که این سه روش عبارت است از: ایجاد رابطه پایدار، ایجاد رابطه متقابل و رشد ارتباط با مشتری. متخصصین عرصه بازاریابی همیشه به دنبال استفاده از تاکتیک های موثر در ارتباط با مشتری هستند.
تاکتیک های ارتباطی بازاریابی جهت اثربخشی بیشتر و ایجاد وفاداری دائمی مشتری به برند کاربرد دارد.همه انسان ها زمانی می توانند در یک ارتباط بمانند که متوجه شوند که طرف مقابل به آن ها توجه دارد، پس زمانی مشتریان شما تبدیل به یک مشتری همیشگی خواهند شد که بدانند به آن ها توجه دارید.
همه افراد که به هر نوعی با مشتری در ارتباط هستند، باید این جمله بسیار زیبا از روزولت رییس جمهور سابق آمریکا را سر لوحه کار خود قرار دهند که می گوید. تا زمانی که افراد از میزان توجه شما به خودشان اطلاعی ندارند، میزان دانش شما برای آن ها اهمیتی ندارد. این جمله به خوبی اهمیت بازاریابی ارتباطی را برای ما بازگو می کند.
– بازاریابی سبز
بازاریابی سبز نوع دیگری از انواع بازاریابی اجتماعی است که محصول یا خدمت بر اساس مزایایی که نسبت به محیط زیست دارد تبلیغ می شود. بازاریابی سبز که به آن گرین مارکتینگ نیز گفته می شود در اواخر دهه ۱۹۸۰ معرفی شد. در آن زمان صنایع با محوریت نگرانی نسبت به محیط زیست شروع به تبلیغ و جذب مشتری کردند که یک مزیت رقابتی نیز به شمار می رود.
— چه کسب و کارهایی می توانند از بازاریابی سبز استفاده کنند؟
از آن جا که تولید هر محصول و خدمتی مقداری زباله ایجاد می کند، هر کسب و کاری که بتواند برای محیط زیست قدمی بردارد می تواند از بازاریابی سبز استفاده کند.
بازار یابی سبز به حفظ محیط زیست کمک می کند. امروزه مردم نیز بسیار بیشتر از قبل به محیط زیست اهمیت می دهند و خواستار محیطی سالم و محصولاتی هستند که با محیط زیست سازگار باشد. به همین دلیل اگر می خواهید کسب و کار شما نیز در دراز مدت بتواند دوام بیاورد بهتر است با روش های سازگاری با محیط زیستی انواع مارکتینگ را شروع کنید تا بتوانید یک مزیت رقابتی را ارائه دهید.
بیشتر بخوانید: time to market چیست؟
— مزایای بازاریابی سبز
انجام بازاریابی سبز مزیتهای زیادی دارد که در ادامه مجله اقیانوس آبی به برخی از آنها اشاره میکنیم.
- افزایش اعتبار: یک کسب و کار برای سود دهی در دراز مدت باید تصویری مناسب در ذهن مخاطبین خود داشته باشد. با بازاریابی سبز می توان تصویری مثبت را از خود در ذهن مخاطبین و حتی شرکای تجاری ثبت کرد.
- ورود به بازارهای جدید: با انجام بازار یابی سبز می توان به بازارهای جدیدی وارد شد. بازار سبز امروزه جدید و رقابت کم تری در آن جریان دارد به همین دلیل انجام بازاریابی سبز فرصتی است برای ورود به بازار های جدید.
- رشد در طولانی مدت: سازگار کردن انواع مارکتینگ کسب و کار با روش های زیست محیطی در ابتدا ممکن است کمی هزینه در بر داشته باشد. اما ارزش هایی که این کار در دراز مدت ایجاد می کند، بسیار بیشتر از هزینه های اولیه است. علاوه بر آن امروزه مردم محصولات سازگار با محیط زیست را بیشتر ترجیح می دهند.
- ارائه مزیت رقابتی: شما با ارائه محصول سازگار با محیط زیست یک مزیت رقابتی را به مخاطبین خود ارائه می دهید که ممکن است رقبای شما هنوز آن را انجام نداده باشند.
- فراهم آوردن فضایی برای نوآوری: زمانی که یک کسب و کار تصمیم می گیرد تا مارکتینگ خود را با روش های زیست محیطی سازگار کند مجبور می شود روش های خود را بازبینی کند و برخی از آن ها را تغییر دهد. این مرحله فرصتی را فراهم می آورد برای نوآوری در کسب و کار.
کتاب انواع بازاریابی
با توجه به تعداد زیاد کتابها در زمینه مدیریت بازاریابی، افرادی که به دنبال آموزش بازاریابی هستند میتوانند کتابهای متنوعی دربارهی اصول بازاریابی، تکنیک و روش های بازاریابی و انواع بازار یابی را با یک سرچ ساده در اینترنت پیدا کرده و بخوانند. در این لینک ۱۸ کتاب برتر در مورد بازاریابی مورد بررسی قرار گرفته است.
انواع مشتریان در بازاریابی
هر کسب و کاری که داشته باشید و در هر سِمتی که باشید، با افراد مختلفی تعامل خواهید داشت که هر کدام خلق و خوی خاص خود را دارند. خدمات مشتری برای همه یکسان نیست، بنابراین آشنایی با انواع مشتریان در بازاریابی میتواند به شما در ارتباط بهتر، فروش بیشتر و وفادارسازی مشتریان کمک کند.
پیشنهاد میکنیم مقاله انواع مشتریان را حتما بخوانید تا بتوانید رویکرد خود را برای رفع نیاز انواع مشتریانتان مشخص کرده و در نهایت رضایت آنها را جلب کنید.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم تا به طور کامل به سوال “انواع مارکتینگ چیست” پاسخ دهیم. بازاریابی دنیایی گسترده و متنوع است که از روشهای سنتی تا دیجیتال را در بر میگیرد. با شناخت انواع مختلف بازاریابی و انتخاب روشهای مناسب برای کسبوکار خود، میتوانید به نتایج بهتری دست پیدا کنید.
از بازاریابی سنتی مانند چاپ و تبلیغات تلویزیونی گرفته تا بازاریابی دیجیتال مانند سئو، بازاریابی محتوا و شبکههای اجتماعی، هر روشی مزایا و معایب خاص خود را دارد. اهمیت انتخاب روش مناسب و ترکیب آنها برای رسیدن به اهداف بازاریابی، بسیار حائز اهمیت است.
با روشهای نوین و خلاقانه در بازاریابی آشنا شوید و از رقبای خود پیشی بگیرید.
سوالات متداول
-
انواع بازاریابی سنتی چیست؟
۱. بازاریابی دهان به دهان
۲. بازاریابی تلفنی
۳. بازاریابی سیار -
انواع بازاریابی دیجیتال چیست؟
۱. بازاریابی محتوا
۲. بازاریابی ویدئویی
۳. بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی
۴. بازاریابی موتورهای جستجو
۵. تبلیغات آنلاین
۶. تبلیغات ویروسی
۷. بازاریابی مشارکتی
۸. اینفلوئنسر مارکتینگ
۹. ایمیل مارکتینگ -
آیا بازاریابی سنتی هنوز هم موثر است؟
بله، بازاریابی سنتی همچنان میتواند بسیار موثر باشد، به خصوص زمانی که با بازاریابی دیجیتال ترکیب شود. برخی از روشهای بازاریابی سنتی مانند تبلیغات تلویزیونی و رادیویی برای رسیدن به مخاطبان گسترده بسیار مفید هستند.
-
چگونه موفقیت یک کمپین بازاریابی را اندازه گیری کنم؟
برای اندازهگیری موفقیت یک کمپین بازاریابی، باید شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI) را تعریف کنید. این شاخصها میتوانند شامل تعداد بازدیدکنندگان وبسایت، نرخ تبدیل، بازگشت سرمایه و غیره باشند.
سلام به تیم قوی اقیانوس آبی. من خیلی از مشاوره های بازاریابی اقای دکتر احمدی راضی بودم. خداقوت
سلام جناب خلیل زاده عزیز. خوشحالیم که تونستیم به شما و کسب و کارتون کمک کوچکی بکنیم.
خیلی مقاله کامل و خوبی بود. مشاوره بازاریابی هم میدین؟
سلام. ممنون از انتقال نظرتون. بله در پایین صفحه میتونین فرم مشاوره رو پر کنین تا همکاران ما با شما تماس بگیرن.
سلام. ممنون از محتوای خوبتون. به نظر من بازاریابی محتوایی قوی ترین نوع بازاریابیه. با اینکه دیر به جواب میرسه و باید صبر کنیم، ولی نتیجش فوق العاده و دائمی هست.
روز بخیر جناب ناصری فر. بله دقیقا همینطوره که می فرمایین
به نظر شما تا کی روش بازاریابی با اینفلوئنسرها مفید خواهد بود ؟ و تکرار تبلیغ با از اینفلوانسرها نتیجه عکس نمیده؟
سلام. اگر اینفلوئنسری که انتخاب میکنید فالوورهایی از جامعه هدف شما داشته باشه، با تکرار مشکلی پیش نمیاد. البته باید آزمون خطا هم بکنید.
سلام. خدا قوت
زمانی که از سایتی مثل یکتانت برای تبلیغات استفاده میکنیم، آیا همون بار اول باید هزینهها برگرده یا نه این یک پروسهی زمانبره؟
سلام. برای بازدهی بیشتر مطمئن بشید که سایت خوبی دارید، جامعه هدف تبلیغ رو درست انتخاب کردید، تنظیماتی از قبیل زمان، مکان و بستر نمایش تبلیغ درست هستند، محتوای تبلیغ شما مرتبط و جذاب هست و پیشنهاد ارزشمندی رو دارید به مخاطبان ارائه میدید.
یکی دیگه از روش های بازاریابی در وب سایت، کامنت مارکتینگ هست که برای وب سایت من واقعا جواب داده
روزتون بخیر جناب شکیبا. بله دقیقا همینطوره. کامنت مارکتینگ واقعا تاثیرگذار هست مخصوصا در فروش
اس ام اس هم جزو دیجیتال مارکتینگ حساب میشه؟
با سلام. بله، پیامک هم محتوای دیجیتالی هست که در بسترهای دیجیتالی منتشر میشه و از این نظر جزو دیجیتال مارکتینگ به حساب میاد.
اصل بازاریابی همونطور که گفتین اینه که شرکت ها بتونن رابطه طولانی با مشتری رو حفظ کنن، که البته غالباً نمیتونن!!
بازاریابی دنیای خیلی وسیعی داره و به خاطر تکنولوژی هر روزه روش های جدید و پربازده تری به وجود میان. درسته که کمی سخته ولی وقتی با روش های جدید بازاریابی اشنا میشم، خیلی برام جذابه
من بعد از خوندن مقاله شما، هفته پیش به مقالات سایتم پادکست اضافه کردم. زمان ماندگاری کاربران دو برابر شده. واقعا فکر نمیکردم این روش بازاریابی انقدر موثر باشه. ممنون
سلام و وقت بخیر. از فواید تکنیک های جدید بازاریابی اینه که که شما می تونین نتیجه رو سریع ببینین و مانیتور کنین و در صورت لزوم بهبود بدین. خوشحالیم که تونستیم به شما در روش های بازاریابی کسب و کارتون کمک کنیم.
سلام و وقت بخیر. ممنون از مقاله خوبتون. بازاریابی و روش های بازاریابی خیلی مطلب وسیعی هستن و مطالب دیگه ای که دربارش نوشتین رو هم خیلی دوست داشتم
سلام. عالی بود و قطعا یکی از بهترین مطالبی بود که در مورد روش های بازاریابی خوندم.
سلام. آیا در مورد روش های جدید دیجیتال مارکتینگ هم مطلبی دارید؟
سلام. بله البته. میتونین از طریق لینک زیر مقاله بازاریابی اینترنتی رو ببینید:
https://oghyanooseabi.com/marketing-mag/digital-marketing/
سلام. ممنون از محتوای خوبتون. من یه جا در مورد تاثیر زیاد بازاریابی رابطه مند شنیدم. میخواستم ببینم دقیقا چطور میشه ازش استفاده کرد؟
سلام و وقت بخیر
وجود بازاریابی رابطهمند یا رابطه محور (Relationship Marketing) به این دلیل اهمیت دارد که امروزه اصل رضایت مشتری بسیار مورد توجه است: حفظ مشتریان موجود بسیار راحتتر و کم هزینهتر از جذب مشتریان جدید است. بازاریابی رابطهمند بر ارائه خدمات بهتر و جلب اعتماد بیشتر مشتری موجود تمرکز دارد. از آنجا که در این نوع بازاریابی تاکید بر حفظ ارتباط مطلوب و ادامهدار با مشتری است، برای نتایج بهتر میتواند با انواع دیگر بازاریابی ترکیب شود.
هدف بازاریابی رابطهمند اجرای فعالیتهایی است که باعث افزایش ارتباط طولانی مدت با مشتریان و به موازات آن کاهش هزینه بازاریابی و افزایش فروش شود.
پیشنهاد می کنم حتما مقاله وفادارسازی مشتری رو بخونید.
خیلی خوب بود
سلام. ممنون از انتقال نظرتون. خوشحالیم که این مقاله از روش های بازاریابی برای شما مفید بوده
بازاریابی رکن اساسی هر کسب و کار چرا که بدون بازاریابی کسب و کار بدون چشم و گوش خواهد شد
سلان. بله کاملا درسته. بدون بازاریابی مخاطب هدف از وجود محصول شما باخبر نخواهد شد و در این صورت هم فروش و سودی در کار نخواهد بود
از جامع ترین مقالات ممکن
ممنون از اطلاعات خوبتون🌹
🙏🏻 ممنون از انتقال نظر شما
بیشتر کسب و کار ها مشکلی اصلی را در زمینه بازاریابی دارند
من الآن فهمیدم که اصلا تعریف و توضیح اصلی بازاریابی را بلد نیستم
خسته نباشید به تیم اقیانوس آبی برای این مقاله خوب 🌹
🙏🏻🙏🏻