مهم ترین فرد در سازمان کیست؟ بله درست است، خود شما به عنوان مدیر از مهم ترین و اثرگذارترین شخص در سازمان خود هستید. اگر می خواهید مدیریت منابع انسانی خود را به درستی انجام دهید، ابتدا باید یاد بگیرید چطور خودتان را مدیریت کنید. اگر این اتفاق نیفتد، نمی توانید بقیه افراد تیم را درست مدیریت کنید.
در مدیریت خود باید روی هیجانات خود تسلط داشته باشید و همواره در حال یادگیری و توسعه فردی خود باشید. در این مطلب یاد می گیرید که چطور تسلط بیشتری روی هیجانات و احساسات خود داشته باشید و منطقی تصمیم بگیرید.
مدیریت خود به چه معنا است؟
۱. توسعه دائمی سه بعد وجودی
نکته بعدی در مدیریت خود، توسعه دائمی سه بعد وجودی شما است: روح، جسم و ذهن.
اگر ۳ بعد وجودی خود را دائما توسعه ندهید، ضعیف شده و سازمانتان نیز ضعیف می شود. یادگیری و توسعه شما هیچ گاه نباید متوقف شود. زیرا تمام افرادی که پشت شما هستند همراه با توسعه شما بهتر می شوند. اگر تخصص، مهارت شما و شخصیت شما همزمان با منابع انسانی شما پیشرفت نکند آن ها شما را ترک خواهند کرد.
- روح: روح در حوزه معنویات توسعه می یابد، مثل کمک به هم نوع و ...
- جسم: جسم با خواب، ورزش و تغذیه سرحال و پرانرژی می شود. اگر بیش از حد از جسم خود کار بکشید، یک جایی دیگر شما را همراهی نمی کند. جسم خسته در منش شما و در نهایت در سازمان شما تاثیر منفی می گذارد.
-
ذهن: ذهن شما نیز باید دائما در حال یادگیری باشد. هر فردی متفاوت یاد می گیرد؛ یکی با کتاب، یکی با دوره، یکی با کلاس آنلاین.
مهم نیست چطور یاد می گیرید، مهم این است که هر روز داناتر از دیروز شوید. این موضوع هم در منابع انسانی شما تاثیر می گذارد و هم جایگاه شما را در میان رقبا بهتر می کند.
۲. تاثیرگذاری منش شما در رفتار منابع انسانی
به عنوان مدیر باید روی هیجانات و رفتار خود کنترل داشته و مسلط باشید. کارمندان شما آن گونه که می خواهید نمی شوند، آن گونه که هستید می شوند. اگر میخواهید آن ها با مشتری مهربان باشند، اما صمیمیت را در ارتباط شما با مشتری نبینند، خواسته شما تاثیری ندارد و این مجوز صادر می شود که درست با مشتری رفتار نکنند.
منش شما الگوی سازمان می شود. اگر می خواهید نظم در سازمانتان وجود داشته باشد، باید نظم در رفتار شما نیز هویدا باشد. در غیر این صورت خواسته شما از کارمندانتان کاملا بی جا است. سیستمی کردن فرهنگ سازمانی می تواند به شما در این حوزه بسیار کمک کند.
۳. کمک گرفتن از مشاور کسب و کار
در مدیریت خود، پیدا کردن یک مشاور خوب در حوزه مدیریت می تواند کمک بزرگی باشد. مشاوران حرفه ای کسب و کار به واسطه تخصص هایی که در زمینه های مختلف دارند، می توانند در تمامی ابعاد به کسب و کار شما کمک کنند. فرقی نمی کند که شما در چه صنعت و حوزه ای فعالیت می کنید؛ یک مشاور کسب و کار برای حل مشکلات راهکارهای عملی ارائه می کند و با توصیه ها و راهنمایی های او می توانید جنبه های مختلف کسب و کارتان بهتر مدیریت کنید.
بیشتر بخوانید: مزایای کمک گرفتن از مشاور کسب و کار
۴. منعطف بودن در عین قاطعیت
انعطاف پذیری یکی از ویژگی های بارز یک مدیر موفق است. باید به شکلی رفتار کنید که کارکنانتان شما را دوست خود بدانند، اما در عین حال احترام شما را حفظ کنند و بدانند که حرف آخر را شما می زنید.
۵. تقویت هوش هیجانی
شما برای مدیریت مجموعه خود باید بتوانید با اعضای تیم خود و مشتریان بالقوه رفتاری تأثیرگذار داشته باشید. این ویژگی همان هوش هیجانی است. اگر فردی با هوش هستید ولی در ارتباط با دیگران مشکل دارید، نمی توانید یک مدیر موفق باشید.
وقتی شما مدیریت خود را یاد بگیرید، تسلط بیشتری بر کارتان دارید و با این که به همان اندازه ای که قبلا کار می کردید کار می کنید، بازدهی شما بیشتر است. وقتی حین کار حال و هوای خوبی دارید، حس میکنید این شمایید که بر کارتان تسلط دارید، نه کارتان بر شما!
بهترین روش برای بهبود نظم کارمندان و تسلط بر شرایط محیط کسب و کارتان، سیستم سازی است. در ابتدا شما برای سیستمی کردن کارتان زمان می گذارید و بعد از آن، سیستم ها شرایط را برای شما کنترل می کنند. در بخش منابع انسانی می توانید با اجرای سیستمی کردن فرایندهای استخدام و اخراج نظم را برقرار کرده، درست استخدام کنید، حرفه ای اخراج کنید.
مدیریت منابع انسانی به دلیل پیچیدگی انسان ها و پیچیدگی وظایف خیلی برام سخت بود. این مطلب یجورایی مرحله اول مدیریت رو بهم یاد داد. ممنونم
یکی از بهترین مقالاتی بود که در باره مدیریت در کسب و کار خوندم. ممنون
اینکع میگید ذهن باید دائم در حال یادگیری باشه فرقی داره که به کارمون مرتبط باشه یا نه؟
معمولا افراد طبق کارشون آموزش میبینن اما بنظرم بهتره در همه کار ها مهارت داشته باشیم
سلام. قطعا هر چه بیشتر درباره کسب و کارتون آموزش ببینین بهتر هست ولی مطالعه در زمینه های مختلفی مثل شناخت خود و رفتار با دیگران و یا شیوه برخورد با مشکلات میتونه تاثیر مستقیمی در موفقیت کاری شما داشته باشه. من برای مطالعه در تمام زمینه ها وب سایت متمم رو بهتون پیشنهاد می کنم.
برای یک مدیر خوب منعطف بودن واقعا ویژگی خوبیه و در روحیه کارکنان تاثیر میزاره و باعث میشه عملکرد آنها پیشرفت کنه
سلام. بله قطعا همینطوره. مدیری که شرایط متغیر رو درک کنه و انعطاف داشته باشه، قطعا منابع انسانی راضی تری خواهد داشت.
سلام
ببخشید امکانش هست که شما مشاوری رو در حوضه کسب و کار های آنلاین معرفی کنید
سلام. شما هم میتونین از طریق فرم پایین صفحه مشاوره رزرو کنین. هم میتونین به وب سایت kasebyaar.com مراجعه کنید که یک مشاور انلاین کسب و کار است.
برای سیستمی کردن فرهنگ سازمانی باید از کجا شروع کنیم
سلام. وقت بخیر
برای اینکه پاسخ این سوال رو به طور کامل دریافت کنید پیشنهاد می کنم مقاله سیستم سازی آموزش و فرهنگ سازمانی رو از طریق لینک زیر مطالعه کنید:
https://oghyanooseabi.com/business-system-mag/training-systematization/