امروزه فروش با شبکه های اجتماعی یکی از پرکاربردترین و اثرگذارترین روشهای افزایش فروش و بازاریابی به حساب می آیند. خیلی از مدیرانی که برای مشاوره و آموزش مدیریت کسب و کار مدیریتی به گروه اقیانوس آبی مراجعه می کنند می گویند که فروش با شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام برای کسب و کار ما مناسب نیست!
در پاسخ به این مدیران باید بگوییم برندهای برتر دنیا مثل مرسدس بنز، نایکی، آدیداس، مک دونالد همگی از فروش با شبکه های اجتماعی استفاده می کنند، زیرا به اهمیت آن ها پی برده اند و می دانند که رسانه های اجتماعی یکی از ابزارهای پرکاربرد در حوزه دیجیتال مارکتینگ و برندینگ آن ها محسوب می شود.
در این مطلب از مجله اقیانوس آبی به سوالات زیر پاسخ می دهیم:
- چرا از فعالیت در رسانه های اجتماعی نتیجه نمی گیریم؟
- مزیت هر کدام از ابزارها و رسانه های اجتماعی چیست؟
- راهکارهای فروش با شبکه های اجتماعی چیست؟
سیر تکاملی فروش با شبکه های اجتماعی و رسانه های موثر
در ابتدا سیر تکاملی فروش با شبکههای اجتماعی و رسانههای موثر را بررسی میکنیم:
۱. فروش از طریق تبلیغات تلویزیون
زمانی رسانه ی اول، تلویزیون بود و همه افراد به فیلم ها و برنامه های تلویزیون توجه ویژه ای داشتند و تحت تاثیر تبلیغاتی که در تلویزیون بخش می شد قرار می گرفتند. خیلی از ما تبلیغاتی که قبلا در تلویزیون پخش می شد را بیاد داریم و در ذهن همه ما ماندگار شده است، تبلیغات برندهایی مثل میهن یا نیک کالا یا ساایران.
همه این برندها از رسانه تلویزیون استفاده کردند، چون در آن زمان تلویزیون موثر ترین روش برای فروش با شبکه های اجتماعی محسوب می شد.
۲. کامپیوتر: فروش از طریق تبلیغات اینترنتی
بعد از قدرت پیدا کردن کامپیوتر نقش تلویزیون به عنوان رسانه برتر کم رنگ تر شد. مردم بیشتر با کامپیوترهاشون کار می کردند و از این رسانه برای دیدن فیلم های مورد علاقه شان و یا گوش دادن به موسیقی مورد علاقه شان استفاده می کردند.
به همین دلیل کسب و کاری در فروش با شبکه های اجتماعی برنده بود که تبیلغات خود در وب سایت ها، نرم افزارها و فضای اینترنت منتشر می کرد و این گونه بیشترین اثرگذاری را بر مخاطب داشت.
۳. تلفن همراه: فروش از طریق رسانه های اجتماعی
ما هم اکنون در عصری هستیم که موبایل بیشترین اثرگذاری را بر روی مخاطب دارد و افراد بیشترین زمان خودشان را با گوشی موبایلشان و در نرم افزارها و رسانه های اجتماعی داخل آن سپری می کنند. پس رسانه برتر برای فروش با شبکه های اجتماعی، تلفن همراه مشتریان است.
مزیت تلفن همراه نسبت به سایر رسانه ها در فروش
- رسانه خصوصی است: هر شخصی یک موبایل دارد.
- محدودیت زمانی و مکانی ندارد:
در رسانه های دیگر اگر محتوای تبلیغاتی را نمی دیدید و یا به آن توجه نمی کردید، آن محتوا از دست می رفت؛ ولی در رسانه موبایل، مخاطب هر موقع گوشی تلفن خود را بردارد، پیامک یا محتوای تبلیغاتی را مشاهده خواهد کرد و محتوای تبلیغاتی شما در این رسانه از دست نمی رود. - امکان دریافت بازخورد:
در رسانه هایی مثل تلویزیون و یا رادیو این امکان وجود ندارد، اما در رسانه موبایل به راحتی می توان بازخورد مخاطب را بررسی کرد و مخاطب می تواند با شما در تعامل باشد. - فرمت محتوایی نامحدود:
در رسانه موبایل، محدودیت فرمت محتوایی ندارید. اگر از بیلبورد استفاده کنید، فقط می توانید از متن و تصویر استفاده کنید، در رادیو فقط از فرمت صوتی و در تلویزیون فقط از فرمت ویدئویی می توانید استفاده کنید؛ اما در رسانه موبایل شما می توانید از انواع فرمت های محتوا برای ارتباط با مخاطب بهره ببرید. - انعطاف پذیری و امکان ویرایش:
انعطاف شما در رسانه های دیگر خیلی کم است، اگر شما محتوایی را در بیلبورد منتشرکردید، دیگر قابل تغییر و یا به روزرسانی نیست و باید مجددا هزینه بالایی بپردازید. اما در رسانه اجتماعی مثل اینستاگرام شما در هر زمان می توانید محتوای خود را ویرایش کرده یا محتوای جدید و به روزتری انتشار دهید. - مالکیت رسانه از آن خود شماست:
مالکیت سایر رسانه ها در دست شما نیست، ولی در رسانه های اجتماعی مالکیت آن رسانه از آن شما است، پس تمام نتایج حاصل از آن تبلیغات مثل فالوورهایی که جذب می کنید، به دارایی و سرمایه تبدیل می شوند. این یعنی یک رسانه اختصاصی و تلویزیون اختصاصی برای خود خلق کرده اید.
پس از همین امروز ایده آل گرایی خود را کنار بگذارید و از این مزیت فوق العاده بهره ببرید. اگر این توانایی را ندارید تا به درستی از این فضا استفاده کنید و فروش با شبکه های اجتماعی را تجربه کنید، هر چه سریع تر آموزش آن را شروع کرده و فعالیت خود را در رسانه های موثر افزایش دهید.
بیش از ۱۰۱ تکنیک افزایش فروش یاد بگیرید و با آن ها میزان فروشتان را ۱۰ برابر کنید.
مزایای فروش با شبکه های اجتماعی
فروش با رسانه های اجتماعی در بهبود تجربه مشتری به یک نقطه کانونی در ترندهای CRM تبدیل شده اند. دلایل زیر دلیل این امر را روشن می کنند:
- جلب اعتماد مشتری و افزایش آگاهی برندتان بدون هیچ محدودیت مکانی
- کمک به تحقیقات بازار
- تحلیل رفتار مصرف کننده: رسانه اجتماعی به شما کمک می کند که تشخیص بدهید مصرف کننده شما از کدام محصول شما بیشتر خوشش می آید، نسبت به چه محصولی حس بهتری دارد و یا برعکس.
- دریافت بازخورد از مشتریان گذشته و یا ناراضی
- آشنایی افراد جدید با کسب و کار شما و درخواست کار در تیم شما
- آشنایی تامین کنندگان جدید با کسب و کار شما
روش بازاریابی موثر برای فروش با شبکه های اجتماعی
برای آن که بتوانید مشتریان خود را به مشتریان دائمی تبدیل کنید باید به صورت مداوم با آنها در ارتباط باشید و پاسخ سوالاتی که آن ها دارند را بدهید. برخی از کسب و کار ها پس از فروش، ارتباط خود را با مشتری قطع می کنند.
اما همین کسب و کار ها در صورتی که ارتباط خود را با مشتریان قطع نکنند، ممکن است دوباره بتوانند به آن ها محصول و خدمات خود را بفروشند. طبق تحقیقات ۸۰ درصد از فروش ها، از ۲۰ درصد مشتریان وفادار است. در ادامه با انواع راه های فروش با شبکه های اجتماعی آشنا می شوید:
۱. ایجاد اکانت و معرفی محصول
با ایجاد حساب در شبکه های اجتماعی، محصولات خود را از طریق این رسانه به نمایش گذاشته و آنها را به مشتریان خود معرفی کنید. هم چنین می توانید کاربران خود را تشویق کنید تا به وب سایت شما نیز سر بزنند.
با انجام این کار علاوه بر افزایش بازدید سایت با مخاطبین و مشتریان خود ارتباط نیز برقرار می کنید و می توانید کاربران خود را از اخبار، محصولات، تخفیف ها و… نیز مطلع کنید.
۲. پروموشن ها برای فروش با شبکه های اجتماعی
اگر می خواهید اثر گذاری بیشتری داشته باشید، یک پروموشن به محصول خود اضافه کنید، مثلا یک تخفیف، جایزه یا اشانتیونی برای آن در نظر بگیرید و یا برای خریداران قرعه کشی در نظر بگیرید.
پروموشن زمان دار نیز بسیار موثر هستند. فروش های ویژه تان را در بازه زمانی خاص و موقت تعریف کنید، به عنوان مثال یک بازه ۲۴ ساعته برای پروموشن خود تعریف کنید.
محدود کردن پروموشن با اصل کمیابی
می توانید پروموشن خود را در اصل کمیابی محدود کنید، مثلا فقط برای چند نفر اول که این محصول را خریداری می کنند یا سفارش خود را ثبت کنند این تخفیف یا جایزه یا امکان شرکت در قرعه کشی در نظر گرفته می شود.
بیشتر بخوانید: صفر تا صد بازاریابی دیجیتال
۳. پاسخ به مخاطبین رسانه اجتماعی
هنگامی که کسب و کار شما وارد شبکه های اجتماعی می شود، مخاطبین زیادی آن را می بینند، برایشان سوال پیش می آید و از شما می پرسند. شما باید این سوالات را به دقت و به طور کامل پاسخ دهید.
علاوه بر این ممکن است به شما پیشنهاد یا انتقادی شود، توجه به این انتقادات و پیشنهادات می تواند به شدت برای شما سازنده باشد و کسب و کار شما را از نظر فروش با شبکه های اجتماعی ارتقاء دهد.
۴. فروش با شبکه های اجتماعی از طریق پست های متنوع
معمولا کسب و کارها در شبکه های اجتماعی پست هایی را به اشتراک می گذارند که مربوط به کسب و کارشان است، یعنی اخبارشان، محصولاتشان و…، اما بهتر است علاوه بر مطالبی که مربوط به کسب و کارشان است، پست ها و محتوایی که برای مخاطب جذاب است را هم به اشتراک بگذارند.
این چیزهای جذاب می تواند فیلم های آموزشی، تبلیغ محصولات و… باشد.
استفاده از روش اخبار، افتتاحیه یا رونمایی
هر اتفاق جدیدی که در صنعت یا کسب و کار شما می افتد، هر محصول جدیدی که ارائه می کنید، اتفاقاتی که در محیط کسب و کارتان به صورت روزمره رخ می دهد، بسیار برای مخاطبین شما جذاب و اثرگذار است و همین طور این نوع محتواها باعث انتقال حس پویایی کسب و کار شما به مخاطب خواهد شد.
۵. افزایش دسترسی مشتریان به کسب و کار
گاهی مواقع تنها راه ارتباط مشتریان با کسب و کارها، تلفن است، اما باید راه های ارتباط مشتریان و مخاطبین با خود را گسترش دهید. علاوه بر آن اگر مثلا افراد زیادی با شما از طریق تلفن تماس می گیرند، خطوط تماس خود را افزایش دهید. یا می توانید برای فروش بیشتر از طریق شبکه های اجتماعی، پشتیبانی در وبسایت و شبکه های اجتماعی نیز ایجاد کنید.
۶. بررسی و سنجش عملکرد صفحه در شبکه های اجتماعی
برای کار در شبکه های اجتماعی ابتدا کاربران و مخاطبین هدف خود را بسنجید. با این کار می توانید از علایق و سلیقه های آنان مطلع شوید. پس از آن می توانید به وسیله اطلاعات به دست آمده تصمیمات بازاریابی خود را بگیرید.
۷. فروش با شبکه های اجتماعی استفاده از نظر مشتریان راضی
با انتقال نظرات مشتریان راضی و بازخورد و فید بک آن ها مشتریان بالقوه را تحت تاثیر قرار خواهید داد و اعتماد آنها را جلب خواهید کرد.
۸. استفاده از بازاریابی محتوایی
امروزه مردم به محتوا خیلی اهمیت می دهند. مخصوصا اگر شما خود بعنوان صاحب کسب و کار و متخصص آن، محتوای خوب و مرتبط با کسب و کار خودتان آماده کنید و در اختیار مردم قرار دهید، آن ها به شما به عنوان یک کارشناس نگاه می کنند و اعتمادشان بیشتر می شود.
مثال:
وقتی شما یک پزشک متخصص را از تلویزیون مشاهده کنید که در خصوص یک بیماری یا موضوعی علمی صحبت می کند، احتمال اینکه شما به آن پزشک مراجعه کنید و از تخصصش استفاده کنید خیلی بیشتر است چراکه شما او را به عنوان کارشناس می شناسید.
اگر شخصی در اینستاگرام ویدئویی را ارائه می کند و در خصوص زیبایی و پوست یا تناسب اندام صحبت می کند، احتمال اینکه شما به او مراجعه کنید بیشتر می شود چراکه او را به عنوان یک متخصص و کارشناس و مشاور می بینید.
مزیت بازاریابی محتوا در رسانه های اجتماعی
- محتوا خیلی مواقع می تواند فروش شما را افزایش دهد و اعتماد مشتریان را نسبت به کسب و کار شما جلب کند.
- وقتی شما محصولاتتان با کمپین تبلیغاتی در رسانه اجتماعی تان تبلیغ می کنید قاعدتا آن محتوا، بعد از زمانی، برای مخاطبانتان خسته کننده خواهد بود، ولی زمانی که برای آنها محتوای ارزشمند تولید می کنید برای اینکه آن محتوا را از دست ندهند، مرتبا شما را دنبال خواهند کرد، چون از رسانه شما محتوای جدید یاد میگیرند و بر تجربیاتشان افزوده میشود.
انواع محتوای جذاب در رسانه های اجتماعی
- می توانید محتوا را به سادگی در قالب یک تیپ یا جمله کوتاه ارائه دهید
- محتوای جذابی را از وب سایت ها دیگر مثل یوتیوب، آپارات با رعایت اصول حق انتشار و یا ذکر منبع انتشار بدهید. آپارات اقیانوس آبی >>
- خودتان می توانید در جلوی دوربین قرار بگیرید و یا اگر تمایلی برای حضور در جلوی دوربین ندارید، بصورت صوتی و پادکست یا بصورت فایل Pdf یا مقاله محتوایتان را آماده کنید و در اختیار مخاطبینتان قرار دهید.
- مطالب و اخباری را که می دانید مرتبط با کسب و کار و مشتری شما و ممکن است مشتریان شما بخاطر ندانستن آن مطالب در خریدشان اشتباه کنند و متضرر شوند را حتما منتشر کنید.
- تجربیات خودتان و هر آنچه برای مخاطب و مشتری شما مفید و موثر هست را به آن ها منتقل کنید تا در خریدشان حرفه ای تر عمل کنند و از این طریق به شما هم اعتماد بیشتری خواهند کرد.
من به شخصه از اینفلوئنسرها برای تبلیغ در رسانه های اجتماعی استفاده میکنم و ۹۰% اوقات راضی بودم.
سلام و وقت بخیر. دنیای فعالیت در رسانه های اجتماعی در جهت فروش و اگاهی برند بسیار وسیع است. می توانید برای اشنایی با انواع روش های تبلیغ با اینفلوئسرها اینجا کلیک کنید.
سلام چطوری یه اشانتیون مناسب رو برای محصول ارائه بدیم تا زیاد ضرر نکنیم.
سلام. اشانتیون ها حتما نباید از نظر مالی هزینه زیادی داشته باشن. شما فقط باید در مشتری حال خوب ایجاد کنید. اشانتیون میتونه هر چیزی باشه که شما میدونین مشتریتون رو خوشحال میکنه
توجه به پیشنهاد ها و انتقادات و یا سوالات مخاطبان باعث میشه کسب و کارمون رونق بگیره. من تاثیر این رو واقعا دیدم
سلام. بله قطعا این کار نشون میده که شما به مخاطبانتون احترام می ذارید و نظرشون برای شما مهمه. پس به شما اعتماد می کنن و از خرید از شما حس خوبی می گیرن
سلام راه هایی رو معرفی میکنید تا در فروش انلاین اعتماد مخاطبین رو جذب کنیم.
ممنون
سلام. در مقاله بهبود فروش آنلاین می تونین جواب سوالتون رو به طور کامل دریافت کنید.
برای داشتن فروشی بهتر چه برنامه یا اپی رو معرفی میکنیدکه بازدید کنندگان بیشتری دارند.
سلام. بهتره برای کسب و کارتون در همه رسانه های اجتماعی اکانت بسازید تا راحت تر شما رو پیدا کنن و ارتباط برقرار کنن مثل: یوتیوب، اپارات، فیس بوک، توییتر، اینستاگرام، لینکدین و…
سلام. مطلبی در مورد بازاریابی دیجیتال هم دارید؟
سلام. بله میتونین مطلب زیر رو که به طور کامل در مورد دیجیتال مارکتینگ هست مطالعه کنید.
https://oghyanooseabi.com/marketing-mag/digital-marketing/
بسیار کاربردی و کامل و جامع بود
اطلاعاتی که ارائه دادید واقعاً مهم هستند. ممنون از شما.
سلام. ممنون از انتقال نظر شما همراه عزیز اقیانوس آبی
مزیت تلفن همراه نسبت به سایر رسانه ها در فروش نکات خیلی کلیدی و مهمی اشاره کردید. خیلی عالی هست مطالبتون.ممنونم
سلام. ممنون از انتقال نظرتون
در رابطه با فروش از طریق تلفن همراه پیشنهاد میکنم مقالات زیر رو که درحوزه اینستاگرام هست بخونین:
https://oghyanooseabi.com/dm-mag/advertising-campaign-on-instagram/
https://oghyanooseabi.com/marketing-mag/instagram-sales-funnel/