هر فردی که پا به دنیای دیجیتال مارکتینگ گذاشته، از اهمیت بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو آگاه است. این مسئله یک رویکرد جدید نیست، اما همچنان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و تاثیرات چشمگیری دارد. به کمک مجموعه قوانین و اصول سئو (SEO) میتوانیم سایت را متناسب با خواستههای موتورهای جستجو بهینهسازی کنیم.
این روزها اهمیت پیروی از قوانین سئو بیشتر از گذشته نظر کارشناسان را به خود جلب کرده است. اما این مفهوم دقیقا به چه معناست و چه تکنیکهایی برای پیادهسازی آن وجود دارند؟ در این مطلب از مجله اقیانوس آبی، صفر تا صد سئوی داخلی سایت، اهمیت و تکنیکهای اجرای آن را مورد بررسی قرار میدهیم.
سئوی داخلی چیست؟
پیش از ورود به بحث تخصصی تکنیکها، ابتدا باید بدانیم که منظور از سئوی داخلی چیست. به طور کلی سئو داخلی که با نام پایه یا On-Page SEO نیز شناخته میشود به مجموعه فعالیتهایی گفته میشود که در بستر صفحات سایت و به منظور بهینهسازی آن صورت میگیرند. هدف از اجرای اصول این شاخه از سئو بهینه سازی محتوا و ساختار صفحات برای موتورهای جستجو و ارائه تجربه کاربری بهتر است.
بکارگیری اصول سئو on page در کنار سئوی خارجی و تکنیکال میتواند رتبه سایت را در بین رقبا بالا ببرد. در جلسات مشاوره سئو حرفه ای، به اهمیت سئوی پایه و تکنیکهای بهبود آن به طور جدی پرداخته میشود.
بیشتر بخوانید: سئو چیست؟ آشنایی کامل با سئو و اهمیت آن
اهمیت پرداختن به سئوی پایه
حال که میدانیم سئو داخلی چیست، باید به سراغ بررسی سایر نکات مهم درباره آن برویم. احتمالا از خود میپرسید که بعد از گذر این همه سال، چرا هنوز سئوی on page از اهمیت زیادی برخوردار است. حقیقت این است که بکارگیری اصولی سئوی پایه مزایای زیاد و انکارنشدنی دارد. در ادامه چند مورد از دلایل اهمیت پرداختن به سئو داخلی را بیان میکنیم.
دیده شدن در موتورهای جستجو
با تولید محتوای اصولی در بهینهسازی سئوی داخلی، محتوای سایت شما به شکل بهتری توسط موتورهای جستجو درک میشود. این مسئله سبب میشود که صفحات سایت در بالای لیست نتایج جستجو قرار بگیرند و کاربران بیشتری از آن صفحات بازدید کنند. در نتیجه میزان بازدیدهای ارگانیک یا طبیعی، بدون استفاده از تکنیک خاصی افزایش پیدا میکند.
تجربه کاربری بهتر
اصول سئوی پایه به شما کمک میکند که سایت را متناسب با نیاز و در راستای آسایش آنها طراحی کنید. ساختار مناسب، افزایش سرعت بارگذاری، استفاده از پالت رنگی، آگهیهای مرتبط، ریسپانسیو بودن سایت و محتوای باکیفیت تاثیر زیادی در افزایش کیفیت تجربه کاربری دارند. در نتیجه این اقدامات، کاربران برای مدت طولانیتری در سایت شما باقی میمانند.
افزایش نرخ تبدیل
تولید محتوای باکیفیت در کنار تجربه کاربری مناسب در نهایت سبب افزایش نرخ تبدیل میشود. در واقع کاربران پس از مدتی به مشتری دائمی شما تبدیل میشوند و همین مسئله سبب بهبود رتبه سایت خواهد شد. از سوی دیگر در سایتهای مرتبط با کسب و کار این مسئله میتواند سبب بالا رفتن نرخ فروش و افزایش میزان درآمد شود.
کاهش نرخ پرش
یکی از مواردی که سبب نگرانی کارشناسان سئو میشود، بالا رفتن میزان نرخ پرش است. یعنی کاربران بعد از مشاهده سطحی یک صفحه از سایت خارج شوند. کاهش این نرخ سبب میشود که موتورهای جستجو تصور کنند محتوای سایت شما ارزشمند و جذاب است و آن را به کاربران بیشتری نمایش بدهد.
جلب اعتماد کاربران
سایتهایی که اصول سئوی آن پیج به خوبی در آنها رعایت شده است و در بین نتایج اول قرار دارد، بهتر میتوانند اعتماد کاربران را جلب کنند. در نتیجه اعتبار سایت بالاتر میروند و برندسازی به شکل بهتری صورت میگیرد.
برتری نسبت به رقبا
بهبود سئوی پایه یا همان داخلی سبب میشود که سایت شما نسبت به رقبای خود برتری داشته باشد و کاربران بیشتری را به خود جذب کند. در نتیجه استمرار بهبود بخشیدن شاهد افزایش درآمد و موفقیت سایت هستیم.
بیشتر بخوانید: گراف دانش (Knowledge Graph) چیست؟مزایا و تأثیر آن بر سئو
تفاوت سئوی خارجی با داخلی
یکی از سوالات رایج کاربران، تفاوت اهداف سئوی خارجی (Off-page) با داخلی است. به طور کلی هر دو این موارد نقش مهمی را در بهبود رتبهبندی وبسایت دارند. با این حال نمیتوان از تفاوتهای چشمگیر آنها چشم پوشید. همانطور که گفته شد تمرکز سئوی داخلی بر روی بهینهسازی محتوا و بهبود تجربه کاربر است. از طرف دیگر سئوی خارجی با هدف افزایش اعتبار و محبوبیت وبسایت در اینترنت مورد استفاده قرار میگیرد.
میتوان نمونههایی از بهبود سئوی خارجی را در استفاده از بک لینک، بازاریابی در شبکههای اجتماعی و برندسازی مشاهده کرد. البته هر دوی این اقدامات مکمل یکدیگر هستند و برای دستیابی به رتبه بهتر مورد استفاده قرار میگیرند. در واقع برای رسیدن به جایگاه برتر در نتایج جستجو باید هر دو این روشها را در کنار هم استفاده کرد تا به بهترین نتیجه رسید.
اصول سئوی داخلی سایت
حالا که میدانیم منظور از سئو داخلی (On-Page SEO) چیست و با اهمیت آن آشنا شدیم، باید به سراغ اصول اولیه آن برویم. به طور کلی کارشناسان سئو باید ترکیبی از تمامی این اصول را بر روی ساختار داخلی سایت اجرا کنند تا نتیجه مطلوبی به دست بیاید. در این بخش قصد داریم مهمترین اصول سئو داخلی را به شما معرفی کنیم و جزئیاتی را در مورد هر یک شرح دهیم.
بهینه سازی محتوای سایت
شاید بتوان اولین و مهمترین اصل که در آموزش سئوی داخلی سایت نیز به آن پرداخته میشود را بهینهسازی محتوای سایت دانست. این مسئله چه در مشاوره دیجیتال مارکتینگ و چه در بهبود سئوی سایت کاربرد دارد و رعایت آن میتواند تاثیر شگرفی بر وضعیت سایت داشته باشد.
در واقع کسب بهترین نتیجه در سئوی سایت در گرو ارائه محتوای یونیک و باکیفیت است. البته در این میان باید به رعایت اصول سئو نیز توجه کنید. در ادامه چند مورد از مهمترین عوامل تاثیرگذار در بهبود محتوای سایت را را بررسی میکنیم.
۱. تولید محتوای باکیفیت
همانطور که گفته شد، ارائه مطالب معتبر و کاربردی میتواند به بهبود وضعیت سئوی داخلی سایت کمک بسیار بزرگی بکند. این مسئله با تولید محتوای دقیق و اصولی امکانپذیر است. جهت این که بتوانید یک محتوای استاندارد در سایت آپلود کنید باید برخی از قواعد را در نظر داشته باشید. در لیست زیر مهمترین عوامل تاثیرگذار در تولید محتوای باکیفیت را بیان میکنیم:
- پاسخ به تمامی سوالات احتمالی کاربران
- تولید محتوا با توجه به پرسونای مخاطب
- در نظر گرفتن لحن مناسب برای برقراری ارتباط با مخاطبان
- تدوین سیستم پاراگرافبندی و ساختاری مشخص
- عدم اشاره به موضوعات حاشیهای
- تالیف متن و عدم کپی کردن از رقبا
- ایده گرفتن از سایتهای مشابه
- استفاده از منابع معتبر
۲. بکارگیری کلمات کلیدی
جهت تولید یک محتوای مکتوب سئو شده باید از کلمات کلیدی استفاده کنید. کلمات کلیدی (Keywords) عباراتی هستند که به صورت مکرر توسط کاربران جستجو شدهاند. استفاده از این کلمات در متن سبب میشود که موتورهای جستجو بتوانند صفحه شما را در دستهبندی مناسبی قرار بدهند.
این کلمات به دو دسته اصلی و فرعی تقسیمبندی میشوند. کلمات کلیدی اصلی را باید در عنوان (Title Tag)، زیرعنوانها (Heading Tags)، متن اصلی، و اولین و آخرین پاراگراف متن بگنجانید. کلمات فرعی را نیز باید در سراسر مقاله پخش کنید تا بر روی موضوع آن تاکید داشته باشند. جهت یافتن کلمات کلیدی مناسب میتوانید از ابزارهای مختلفی مثل Google Keyword Planner، Ahrefs، SEMrush و Moz استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: معرفی ۳۰ تا از بهترین سایت های جهان و ایران
۳. در نظر گرفتن طول مناسب
به طور کلی آمارها نشان میدهند که مقالاتی با طول بیشتر و با حداقل ۱۰۰۰ کلمه معمولا در رتبهبندی جایگاه بهتری به دست میآورند. با این حال باید طول مقاله را متناسب با موضوع، نیاز کاربران و حجم مطالب در دسترس انتخاب کنید.
بهینهسازی تگها و متا تگها
بهینهسازی تگها و توضیحات متا تاثیر زیادی در بهبود وضعیت سئوی سایت دارند. کارشناسان سئو به خوبی میدانند که در نظر گرفتن این موارد میتواند یکی از موارد کلیدی در جذب کاربران و افزایش نرخ تبدیل باشد. در ادامه چند راهکار اساسی برای بهینهسازی تگها را بررسی میکنیم.
۱. انتخاب عنوان جذاب
عنوان اصلی صفحه (Title Tag)، اولین چیزی است که کاربران را به سوی مطلب شما فرا میخواند. همین جمله برای درک اهمیت آن کافی است! این عنوان باید مفهوم را به صورت واضح و شفاف بیان کند و در صورت نیاز در نوشتن آن از علائم نگارشی استفاده شود. عنوان اصلی باید علاوه بر جذاب بودن، بسیار کوتاه و خلاصه باشد تا کاربران را به کلیک کردن بر روی آن ترغیب کند. فراموش نکنید که استفاده از کلمه کلیدی اصلی در این عنوان، یک اصل بسیار مهم است.
۲. استفاده از تیترهای مناسب
یکی از مهمترین نکات در آموزش سئوی داخلی در نظر گرفتن تگهای هدینگ (Heading Tags) در نوشتن محتوا است. بر طبق این قانون، عنوان اصلی به عنوان H1 شناخته میشود و به همین ترتیب تگهای H2، H3 به عنوان تیتر و زیرتیتر استفاده میشوند.
به طور کلی میتوانید زیرعنوانها را تا H6 ادامه و ساختار جذابی تشکیل بدهید. استفاده از این روش سبب میشود که ساختار مقاله نظم مطلوبی به خود بگیرد. توجه داشته باشید که تیترها باید با موضوع کلی مقاله سازگار باشند و از تعداد کاراکترهای مشخصی تشکیل شده باشند.
نوشتن توضیحات متا
توضیحات متا (Meta Description) خلاصهای را از محتوای صفحه (حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ کاراکتر) ارائه میدهند. این توضیحات سه خطی در صفحه نتایج جستجو زیر عنوان سایت قرار میگیرند و کاربران را تشویق میکنند که وارد سایت شوند. هر چه این توضیحات از جذابیت بیشتری برخوردار باشند، تاثیر بهتری بر روی سئوی سایت خواهند داشت. یک اصل مهم در نوشتن توضیحات متا، استفاده از کلمه کلیدی اصلی در آن است.
بهینهسازی URL
بهینهسازی URL یا آدرس صفحه یکی دیگر از راههای بهبود سئوی داخلی سایت است. URL انتخابی صفحه باید کوتاه، ساده و حاوی کلمات کلیدی باشد. این مسئله سبب میشود که موتورهای جستجو سایت شما را در صدر لیست نتایج قرار بدهند. با این حال بهتر است برای جدا کردن کلمات از یکدیگر از خط تیره (-) استفاده کنید. چرا که استفاده از اعداد و حروف تصادفی میتواند مانع از رشد سایت شود.
لینکسازی داخلی
از مهمترین تکنیک های سئو داخلی میتوان به لینکسازی اشاره کرد. منظور از لینکسازی در سئوی داخلی، اتصال صفحات مرتبط سایت به یکدیگر است. این مسئله سبب میشود که کاربران به سایر مطالب سایت شما سر بزنند و به عبارت دیگر نرخ تبدیل افزایش پیدا کند.
محتواهایی که دارای لینک داخلی هستند در موتورهای جستجو بهتر دیده میشوند. کارشناسان برای نمایش این لینکها از متن لینک یا انکر تکست (Anchor Text) استفاده میکنند. این روش کمک میکند که لینک با یک مطلب توصیفی و مرتبط با محتوای صفحه در اختیار کاربران قرار بگیرد.
بهینهسازی تصاویر
استفاده از تصاویر باکیفیت در کنار یک محتوای جذاب میتواند درک متن را برای کاربران در هر شرایطی آسانتر کند. باید دقت کنید که تصاویر به کار رفته با محتوا همسو و مکمل آن باشند. از سوی دیگر استفاده از تگ ALT و نوشتن توضیحات مرتبط با تصاویر برای بهینهسازی آنها ضروری است. باید دقت کنید که این توضیحات شامل کلمات کلیدی باشند. کارشناسان سئو حجم تصاویر را نیز برای بهبود سرعت لود سایت در نظر میگیرند.
بهبود سرعت بارگذاری صفحات
این روزها کاربران اینترنت به دنبال دریافت اطلاعات در سریعترین زمان ممکن هستند. آمارها نشان میدهند بیش از ۵ ثانیه انتظار برای بارگذاری یک صفحه موجب ترک کردن سایت توسط بسیاری از کاربران و افزایش نرخ پرش میشود. این مسئله بسیار نگرانکننده است؛ زیرا در مدت طولانی سبب میشود که موتورهای جستجو سایت را فاقد محتوای ارزشمند بدانند.
افزایش سرعت بارگذاری یا لود سایت سبب میشود که شاهد نتایج بهتری باشیم. کارشناسان با بهینه سازی کدها، کاهش حجم فایلها، استفاده از کش و شبکه توزیع محتوا (CDN) سبب میشوند که این سرعت افزایش پیدا کند.
طراحی ریسپانسیو صفحات
یکی از مهمترین استراتژیهای سئو در دنیای امروز، طراحی ریسپانسیو سایت است. چرا که بسیاری از کاربران به شکل روزمره با استفاده از تلفنهای همراه خود به اینترنت متصل میشوند. یک سایت ریسپانسیو در تمامی دستگاهها نمایش درست و کاملی دارد و ترکیب آن بهم نمیریزد. موتورهای جستجو، به خصوص گوگل، این مسئله را به خوبی در نظر میگیرند و این سایتها را بالاتر از سایر صفحات به نمایش میگذارند.
بهبود تجربه کاربری
بر هیچ فردی پوشیده نیست که بهبود تجربه کاربری میتواند تاثیر چشمگیری بر روی جذب کاربران و بهبود رتبه سایت داشته باشد. بهبود وضعیت UI/UX به معنی تغییر ساختار سایت و در نظر گرفتن آسایش کاربران است. برای دستیابی به چنین وضعیت باید طراحی هدر، فوتر، منوها و حتی پالت رنگی سایت را به شکلی طراحی کنید که کاربران را مشتاق حضور در صفحه کند.
در نتیجه طراحی صحیح و اصولی تجربه کاربری، شاهد افزایش روز افزون نرخ تبدیل و بالا رفتن ترافیک سایت خواهید بود. برخی از تکنیکهای کاربردی برای بهبود تجربه کاربری را به شما معرفی میکنیم.
۱. ایجاد فضای سفید
فضای سفید یا خالی از نکات مهمی است که باید در طراحی سایت و سئو به آن توجه شود. این نکته از خسته شدن چشم کاربران جلوگیری میکند و سبب جلب شدن توجه آنها به عناوین مهم میشود. رعایت فاصله بین خطوط، استفاده از تصاویر بعد از متون مربوط به هر یک از عنوانها و درست کردن لیست از مهمترین راهکارها برای ایجاد فضای سفید است.
۲. تعامل با کاربران
حفظ ارتباط نزدیک با کاربران میتواند یکی دیگر از عوامل اصلی بهبود تجربه کاربری باشد. به این منظور کافی است که به نظرات کاربران اهمیت بدهید و در کمترین زمان ممکن پاسخگوی آنها باشید. به علاوه این که با در نظر گرفتن پیشنهادات یا انتقادات کاربران میتوانید تغییرات مثبتی را در سایت ایجاد کنید.
۳. طراحی فهرست برای هر مقاله
فهرستها میتوانند تجربه کاربران در استفاده از سایت را بهبود ببخشند. با طراحی جدول فهرست، کاربر میتواند قسمت مورد نظر خود از مقاله را به راحتی پیدا و آن را مطالعه کند. علاوه بر این مطالب هر جدول فهرست به شکل لینک در زیر عنوان ظاهر میشود و نقش مهمی در جذب کاربران ایفا میکند.
بالا بردن امنیت سایت
بدیهی است که موتورهای جستجو، خصوصا گوگل، سایتهایی که امنیت بیشتری دارند را در جایگاه بالاتری قرار میدهند. یکی از مهمترین اقداماتی که میتوان برای بالا بردن امنیت سایت در نظر گرفت، استفاده از پروتکل HTTPS است.
چطور سئوی داخلی سایت را بهبود بدهیم؟
تا این قسمت از مقاله توضیح دادیم که سئو on page چیست؛ سپس با اهمیت آن و اصول بهینهسازی صفحه آشنا شدیم. احتمالا اکنون از خود میپرسید که چطور باید سئوی داخلی سایت را به بهترین شکل ممکن بهبود داد. حقیقت این است که بهبود سئوی سایت کاری تخصصی و زمانبر است؛ بنابراین شما به کارشناسانی نیاز دارید که بتوانند سایت شما را با رعایت اصول و قوانین، رشد بدهند. اما چطور باید یک شرکت معتبر و تخصصی در این حوزه پیدا کرد؟
گروه اقیانوس آبی یکی از برترین مجموعهها در حوزه مشاوره سئو و دیجیتال مارکتینگ است که با توجه به وضعیت کسب و کار شما، سایت را ارتقا میدهد. جلسات این مجموعه به صورت آنلاین، تلفنی یا حضوری برگزار میشوند؛ در نتیجه شما به عنوان صاحب یک سایت یا برند از تمامی اقدامات مطلع میشوید.
با استفاده از خدمات این مجموعه میتوانید مسیر پیشرفت سایت در دنیای اینترنت را به سوی موفقیت تغییر دهید و نتایج بسیار خوبی به دست بیاورید. جهت کسب اطلاعاتت بیشتر یا دریافت مشاوره میتوانید با کارشناسان مجموعه اقیانوس آبی در تماس باشید.
هزینه بهبود سئوی پایه
یکی از رایجترین دغدغههای افراد در زمان بهبود وضعیت سئو، میزان هزینههایی است که باید پرداخت شود. به طور کلی نمیتوان رقم مشخصی را برای این هزینهها اعلام کرد. در واقع پس از بررسی وضعیت سایت توسط یک مشاوره خبره، میتوان در مورد هزینهها تصمیم گرفت. به طور کلی مواردی که بر روی قیمت خدمات سئو تاثیرگذار هستند، شامل موارد زیر میشوند:
- اندازه و پیچیدگی وبسایت: هر چه سایت بزرگتر و پیچیدهتر باشد، بهبود سئوی داخلی آن به تلاش بیشتری نیاز دارد؛ در نتیجه هزینه خدمات افزایش پیدا میکند.
- وضعیت فعلی سئو: در صورتی که وبسایت قبلا بهینهسازی نشده باشد، هزینههای انجام خدمات سئو افزایش پیدا میکند.
- میزان رقابت در صنعت: بدیهی است که در برخی صنایع شاهد حضور رقابت بیشتری هستیم. درخشیدن در بین رقبای حرفهای کار چندان آسانی نیست؛ به همین دلیل بهبود سئوی سایت پیچیدهتر میشود و به تبع هزینه بیشتری میطلبد.
- اهداف کسب و کار: یک نکته مهم در تعیین هزینههای خدمات سئو، بررسی اهداف برند و جایگاه مدنظر در نتایج است.
- نوع خدمات: نوع خدماتی که در بهبود سئوی سایت ارائه میشود، میتواند هزینه نهایی را دچار تغییر کند.
کلام آخر
تمامی سایتها و کسب و کارهای اینترنتی در راستای کسب رتبههای برتر تلاش میکنند. استفاده از خدمات سئوی سایت یک راه مطمئن و تضمین شده برای دیده شدن در بین رقبا و جذب مخاطب است. در بین تمام انواع این اقدامات، سئوی داخلی نقش ویژهای دارد؛ چرا که به طور مستقیم بر روی کاربر اثر میگذارد.
در این مطلب سعی کردیم مفهوم سئوی On-Page، اهمیت و اصول آن را به طور کامل بررسی کنیم. اگر قصد دارید سایت خود را با استفاده از دقیقترین اصول بهینه کنید، میتوانید با کارشناسان مجموعه اقیانوس آبی در تماس باشید.