time to market یکی از مهم ترین قسمت های مارکتینگ و از عوامل موفقیت در دنیای کسب و کار است، زیرا تنها عرضه یک محصول جدید به بازار اهمیت ندارد، بلکه مهم این است که چه زمانی محصول جدید خود را وارد بازار کنید و چگونه این کار را در سریع ترین زمان انجام دهید.
اگر خواهان مزیتهایی مانند سهام بازار، درآمد، رشد فروش و… هستید، باید زمان عرضه به بازار TTM را در اولویت کار خود قرار دهید. در این مقاله با گروه اقیانوس آبی همراه باشید تا بیشتر با این موضوع که time to market چیست و چقدر اهمیت دارد آشنا شوید.
زمان عرضه به بازار یا time to market چیست؟
Time to market زمانی است که یک کسب و کار برای ایجاد و عرضه محصول سپری میکند. به بیان دیگر زمان عرضه به بازار یا TTM مدت زمان لازم برای به ثمر رسیدن یک محصول است که زمان شکل گیری ایده اولیه، طراحی و توسعه محصول را نیز شامل می شود.
در برخی از کسب و کارها، زمان عرضه به بازار یکی از اولویت های شاخص کلیدی عملکرد است. بحث time to market در کسب و کارها و صنایعی که محصولشان به سرعت قدیمی می شود و چرخه عمر محصول کوتاهی دارند بسیار مهم است، مانند صنایع موبایل، پوشاک و… .
با روشهای نوین و خلاقانه در بازاریابی آشنا شوید و از رقبای خود پیشی بگیرید.
اهمیت time to market چیست؟
امروزه یکی از پربحث ترین موضوعات در زمینه روش های بازاریابی و صنایع، بحث زمان عرضه به بازار است. اما اهمیت time to market چیست؟ برای پاسخ به این سوال با مجله اقیانوس آبی همراه باشید:
- تمایز: انتخاب بهترین زمان عرضه به بازار، یک مزیت رقابتی برای حضور پر رنگ به کسب و کار شما خواهد داد. این زمان که معمولا کوتاه ترین زمان ممکن است، شدیدا وابسته به میزان نوآوری و خلاقیت در سازمان شما است.
- پیشی گرفتن از رقبا: در صورتی که زمان عرضه به بازار شما طولانی باشد، با یک ریسک روبرو خواهید شد و آن هم پیشی گرفتن رقبا است، یعنی زمانی که برای توسعه و عرضه محصول خود سپری می کنید تا نوآوری جدیدی را به آن بیفزایید، همزمان رقبا نیز با سرعت و کیفیت بیشتر در حال عرضه محصول خود هستند. پس توانایی شما در سریع بودن و تصاحب موقعیت های طلایی در بازار نقش مهمی در کاهش زمان عرضه به بازار و پیشی گرفتن از رقبا خواهد داشت.
- سهم بازار بیشتر: معمولا محصولی که زودتر از دیگر برندها وارد بازار می شوند، توجه مشتریان بیشتری را جلب کرده و با سهم بیشتری از بازار روبرو خواهند بود.
اگر نتوانید در time to market مناسب محصول خود را به مخاطبین عرضه کنید، به احتمال زیاد با ضرر مالی زیادی روبرو خواهید شد. به نظر شما اگر محصول شما ۶ ماه دیرتر وارد بازار شود ضرر time to market چیست؟
در بازه ی زمانی ۵ ساله، کسب و کار حدود ۳۳ درصد از سود کمتری بهره خواهد برد. اما اگر کسب و کار شما بتواند در زمان مناسب محصول خود را به بازار عرضه کند، سودی که از این کار خواهد برد ۵۰ درصد از بودجه اولیه بیشتر خواهد بود.
بیشتر بخوانید: انواع روش های بازاریابی دیجیتال
نحوه تعیین و ارزیابی time to market
هیچ استانداردی برای اندازه گیری TTM وجود ندارد و مقادیر اندازه گیری شده می توانند بسیار متفاوت باشند، چرا که تنوع زیادی در نحوه تعریف سازمان های مختلف از شروع دوره وجود دارد.
به عنوان مثال، در صنعت خودرو، دوره توسعه زمانی شروع می شود که مفهوم محصول تایید شود. سازمانهای دیگر نقطه شروع بازاریابی محصول را زمانی در نظر می گیرند که پروژه به طور کامل تجهیز و تیم اجرایی مشخص شود.
هر محصول یک زمان ایده آل برای ورود به بازار دارد. در برخی مواقع ورود سریع به بازار می تواند باعث موفقیت شود، اما در برخی از کسب و کارها موفقیت محصول در گرو سرعت ورود آن به بازار نیست.
زمان ایده آل Time to market هر محصول و کسب و کاری مانند استراتژی بازاریابی آن ها با هم متفاوت است. مدیران باید بسته به شرایطی که وجود دارد و با توجه به استراتژی ها، بهترین زمان ورود به بازار را برای محصول خود تعیین کنند.
به طور مثال، اگر شرکت داروسازی دارید، معمولاً TTM شما ده سال طول میکشد، اما که اگر یک اپلیکیشن دارید، میتوانید زیر یک سال تمامی مراحل از تحقیق و طراحی گرفته تا الگوسازی، عرضه و توسعه را انجام دهید.
اما موارد لازم برای رسیدن به بهترین زمان عرضه به بازار یا time to market چیست؟ با رعایت فاکتورهای زیر کسب و کارها می توانند بهترین زمان عرضه به بازار را در بازار رقابتی برای خود تعیین کنند:
- سازگاری محصول
- انعطاف پذیری محصول
- توانایی یادگیری سریع مخاطب
زمان توصیه شده برای اندازه گیری TTM
- زمان شروع: زمانی که تیم در دسترس باشد و یک تعریف اولیه وجود داشته باشد.
- زمان پایان: زمانی که اولین نسخه از محصول فروخته میشود (یا پذیرفته میشود) که اغلب پس از عرضه محصول اتفاق می افتد.
بزرگترین عاملی که میتواند بر زمان عرضه به بازار تأثیر بگذارد، محدوده پروژه و میزان ریسک آن است.
جمع بندی
مهمترین دلیلی که Time to market اهمیت دارد این است که یک مزیت رقابتی اساسی محسوب میشود. شما میتوانید با بهبود TTM از فرصتهای بازار برای شکست دادن رقبای مستقیم خود در بازار استفاده کنید.
با بهینه سازی فرآیند توسعه و فرآیند بازاریابی خود برای بهبود زمان ورود به بازار، می توانید سهم بازار را به دست آورید. وقتی زمان سریعی برای بازاریابی محصول دارید، شرکت شما اولین بازار است و عرضه محصول تاثیر بیشتری دارد، که باز هم منجر به فروش و حاشیه سود بیشتر در مقایسه با رقبای کندتر شما می شود.
با روشهای نوین و خلاقانه در بازاریابی آشنا شوید و از رقبای خود پیشی بگیرید.
سلام
محتوای خوبی بود
سوالی داشتم. مثالی برای عطش سیریناپذیر مشتریان به خرید محصولات جدید و نوآورانه میشه بزنید؟
سلام. ممنون از انتقال نظرتون. بله البته
برخی از شرکتهای فناوری مانند فیسبوک و برندهای موبایل به شدت به آیتم زمان و سرعت اهمیت میدهند. آنها به خوبی به عطش سیریناپذیر مشتریان برای خرید محصولات جدید واقفند و در استراتژی زمان به بازار خود به آن توجه خاصی نشان میدهند.
آیا هیچ راه حل کوتاهمدتی برای زمان عرضه به بازار داریم؟
سلام. بله البته
شرایط را طوری مهیا کنید تا تعهد منابعتان به پروژهای که در دست دارند؛ بیشتر شود. بدین ترتیب خواهید توانست در کوتاهترین زمان ممکن، به بیشترین سود دست یابید. شما میتوانید با روشهای زیر و خیلی سریع، مسیر رسیدن به مقصد را طی کنید:
افزایش بودجه
تقویت بدنههای سازمان
آزمودن ظرفیتهای خود
کمک گرفتن از شرکا
البته لزومی ندارد حتماً از نیروهای جدید کمک بگیرید. در این مورد کاملاً شهودی عمل کنید. اگر فکر میکنید افزایش نیرو سرعتتان را کاهش میدهد، این کار را نکنید. فقط کافیست روی منابع انسانی متعهد خود، تمرکز کنید.
چند راهکار میشه بدید تا زمان عرضه به بازار رو کاهش بده
سلام. بله البته
از جمله مواردی که زمان به بازار را تسریع میکنند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
عطش سیریناپذیر مشتریان به خرید محصولات جدید و نوآورانه
تحقق اهداف رشد سازمانی شرکت
چرخههای عمر کوتاهتر
فشار وارده از سوی مدیران ارشد
به طور مثال، سرعت ورود به بازار انواع مختلف تلفنهای همراه، باعث شده تا مشتریان انتظار داشته باشند این روند به صورت دائمی ادامه یابد. نکتهی مهم دیگری که باید به خاطر داشته باشید این است که اگر نتوانید در زمان مناسب بازار هدفتان، محصولتان را عرضه کنید؛ با ضرر مالی روبرو خواهید شد.
سلام
میشه ایده هایی بدید که بتونیم زمان عرضه به بازار رو به خوبی مدیریت کنیم؟
ممنون میشم
سلام. برای موفقیت در بازار باید دائماً به این سه فاکتورها و تغییراتی که ایجاد میکنند، توجه کنید:
فشارهای رقابتی
اطلاعات پویا
فناوریهای جدید
یادتان باشد که اغلب، محصولاتی که زودتر از بقیه وارد بازار میشوند و توجه مشتریان را به خود جلب میکنند با سود و سهام بازاری بیشتری روبرو خواهند شد.
Time to market به شدت جذاب و خوب است