انواع تبلیغات

انواع تبلیغات موثر برای کسب و کارها

فهرست مطالب
اگر عجله داری PDF مقاله را دانلود کن تا هر وقت خواستی بخونی

دنیای تبلیغات در حال تغییر است. در سال 2020، برای اولین بار در تاریخ ایالات متحده، شرکت ها بیش از 250 میلیارد دلار برای تبلیغات هزینه کردند. امروزه بیش از هر زمان دیگری شرکت ها برای انواع تبلیغات کالا و خدمات خود هزینه می کنند. شما هم می توانید انواع تبلیغات را با یک سرچ ساده در گوگل جستجو کنید و از انواع پلتفرم های بی شماری که وجود دارد برای اجرای کمپین تبلیغاتی محصول، خدمات یا برند کسب و کار خود استفاده کنید.

اکثر مدیران زمان زیادی را صرف طراحی، تولید و تکمیل محصولات خود می کنند؛ اما آیا به نظر شما این اقدامات به تنهایی منجر به فروش و سودآوری کسب و کار می شود؟ قطعا این طور نیست. حتی بهترین محصولات نیز تا به بازار و جامعه هدف درست خود معرفی نشوند، به فروش نمی رسند. فروش هم زمانی اتفاق می افتد که محصول خود را به بازار معرفی و عرضه کنید که تنها راه آن، انجام انواع تبلیغات گوناگون به طور موثر و حرفه ای است.

تبلیغات چیست

در این مقاله از اقیانوس آبی آموزشی به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد و برترین نکات را برای روش های تبلیغات موثر خواهید آموخت:

  1. تبلیغات چیست؟
  2. قدمت انواع تبلیغات به چه زمانی برمی گردد؟ ( تاریخچه تبلیغات)
  3. اهمیت تبلیغات در بازاریابی و فروش کسب و کار چیست؟
  4. انواع تبلیغات و رسانه های تبلیغاتی موثر کدام اند؟
  5. چگونه تبلیغات خود را موثرتر کنیم؟

تبلیغات چیست؟

هر محتوایی که فرد را ترغیب به اقدامی بکند، تبلیغ است. این محتوا می تواند به صورت فیلم، عکس، صوت، کاتالوگ یا هر چیز دیگری باشد. حال این اقدامات نیز حالت های مختلفی دارند، اما اقدامی که مد نظر اکثر کسب و کارهاست، اقدام به خرید می باشد.

در جواب تبلیغ چیست می توان گفت: تبلیغات فعالیتی بر پایه تشویق و پیشنهاد است که هدف آن فروش یک محصول یا خدمت به مخاطبان بازار هدف است.

یک تبلیغ اصولی تلاش می کند بر عملکرد مخاطبان خود برای خرید، فروش یا انجام کار خاصی تأثیر بگذارد. با استفاده از یک پیام کاملاً متناسب، تبلیغات می تواند گوشه ای از بازار یا به صورت کلی مخاطبان زیادی را درگیر کند.

بیشتر بخوانید: راهنمای راه اندازی انواع کسب و کار 

تاریخچه انواع تبلیغات

قبل از اینکه درک کنیم اهمیت تبلیغات چیست، بیایید تاریخچه انواع تبلیغات را بررسی کنیم. انسان ها با کشف آتش و یادگیری شکار و به وجود آمدن انقلاب کشاورزی شهرهای مدرن را به وجود آوردند. برای توسعه شهرها رقابت را رونق بخشیدند و در طی گسترش رقابت، انواع تبلیغات مختلف به وجود آمد.

آشنایی با تاریخچه تبلیغات

دوره حکاکی و نوشتن برای تبلیغ

هیچ کس نمی داند دقیقاً چه زمانی مشاغل از انواع تبلیغات برای شناساندن خود استفاده کردند. آنچه منطقی است و چیزی که ما به طور قطع می دانیم این است که اولین نوع تبلیغ به صورت کلامی بوده است. در جهان باستان، فروشندگان برای تبلیغ محصولات و خدمات خود فریاد می کشیدند و تبلیغات به صورت دهان به دهان شکل می گرفت. بعد از آن تصمیم گرفتند که با حکاکی تصاویر ساده روی سنگ و چوب تاثیر کلامشان را افزایش دهند.

انقلاب چاپ و شروع انواع تبلیغات چاپی

اولین گام به سوی روش های تبلیغات مدرن با توسعه چاپ در قرن 15 و 16 پدید آمد. اولین رسانه تبلیغاتی چاپی جهان و علائم تجاری در چین به وجود آمد. بعد از آن گوتنبرگ (یوهانس گوتنبرگ: مخترع ماشین چاپ) با اختراع چاپخانه مکانیکی از نوع متحرک در سال 1439 انقلاب چاپ را در اروپا آغاز کرد.

انقلاب صنعتی و آژانس های تبلیغاتی

مرحله بعدی در تاریخ انواع تبلیغات و جدول زمانی آن، انقلاب صنعتی و ظهور مطبوعات در قرن هفدهم بود. در کنار کتاب، مردم در سراسر اروپا فرصتی برای خواندن روزنامه ها، مجلات و ژورنال ها پیدا کردند و کسب و کارها از آن ها برای روش های تبلیغات خود استفاده می کردند.

انواع تبلیغات در رادیو و تلویزیون

در اوایل قرن بیستم انواع تبلیغات در همه جا حضور داشت. در آن زمان که تبلیغات در حال شکل گیری به صنعتی به ارزش میلیون ها دلار بود، تبلیغات چاپی در شرف رویارویی با رقیب جدیدی بود به نام امواج رادیویی. پس از جنگ جهانی دوم نیز تلویزیون منبع اصلی تبلیغ محصولات و خدمات به مردم شد.

انواع تبلیغات اینترنتی و رسانه های اجتماعی

هم افزایی اقتصاد و علم در روش های تبلیغات که از دهه 1980 آغاز شد، در دهه 1990 با ظهور چهارمین رسانه تبلیغاتی بزرگ یعنی شبکه جهانی وب، به اوج خود رسید.

تاریخچه تبلیغات 01
تاریخچه تبلیغات 02

تفاوت انواع تبلیغات با بازاریابی

بازاریابی فرآیند شناسایی نیازهای مشتری و تعیین نحوه برآورده کردن آن ها به بهترین شکل است. روش های تبلیغات، زیر مجموعه ای از بازاریابی است که استراتژی محبوب و شناخته شده ای برای برقراری ارتباط با مخاطبان است.

استراتژی بازاریابی گسترده یک شرکت، معمولا شامل یک طرح تبلیغاتی است. مجموعه ای  انوع تبلیغات باعث می شود تا پیام های کسب و کار بهتر به مشتریان برسد تا آنها برای خرید اقدام کنند. پس انواع مختلف تبلیغات یکی از مولفه های بازاریابی است.

اهمیت انواع تبلیغات در فروش چیست؟

برای آن که بتوانیم اهمیت انواع تبلیغات را شرح دهیم، مثالی می زنیم. آیا به نظر شما شرکت Apple نخستین شرکت موفق در زمینه تولید mp3 و عرضه ان به بازار بوده است؟ خیر! اپل هشتمین شرکتی بود که در این زمینه شروع به فعالیت کرد و قطعا آخرین شرکت نیز نبوده است.

قبل از اپل شرکت هایی وجود داشتند که mp3هایی با قابلیت ذخیره بیش از 1000 آهنگ را تولید می کردند، اما هیچ کدام به اندازه اپل موفق نبوده اند و نتوانستند که بازار را به دست بگیرند. رمز موفقیت اپل بازاریابی و انتخاب درست بین روش های تبلیغات و انجام تبلیغات شگفت انگیز او بوده است.

استیو جابز برای تبلیغ محصول خود گفت:” بیش از 1000 آهنگ در جیب شما جا می شود!” پس رمز موفقیت یک کسب و کار بازاریابی، انجام انواع تبلیغات صحیح و سپس فروش آن است، نه زمان ورود به بازار!

بیشتر بخوانید: راهکارهای طلایی افزایش فروش برای تمام کسب و کارها

مزایای انواع تبلیغات برای یک کسب و کار

برخی از افراد تصور می کنند که تبلیغات تنها به جهت فروش استفاده می شود اما باید گفت که استفاده از انواع تبلیغات مزیت های زیاد دیگری را نیز به همراه دارد که کسب و کار ها می توانند از آن ها استفاده کنند. در ادامه به بررسی برخی از این مزایا می پردازیم.

1. افزایش فروش به وسیله انواع تبلیغات

افزایش فروش شاید اولین دلیل کسب و کار ها برای شروع تبلیغات باشد. تبلیغات در صورتی که به درستی انجام شود باعث افزایش حجم فروش می شود. این افزایش فروش باعث سود آوری بیشتر برای کسب و کار خواهد شد.

2. معرفی محصول جدید به وسیله تبلیغات

یکی  دیگر از دلایلی که کسب و کار ها از انواع تبلیغات استفاده می کنند معرفی محصولات و خدمات جدید خود است. از طریق تبلیغات، کسب و کار ها می توانند محصولات جدیدی را که در حال ارائه به بازار هستند به مخاطبین و مشتریان خود معرفی کنند.

برای مشاهده نمونه طراحی کمپین تبلیغاتی اقیانوس آبی به بخش طراحی کمپین تبلیغاتی سر بزنید👇

3. گسترش کسب و کار

کسب و کار ها برای آن که بتوانند خود را گسترش داده و میان مردم نیز شناخته شوند نیاز به تبلیغات دارند. این گونه از تبلیغات باعث گسترش و رشد تجارت و کسب و کار خواهد شد.

4. پیشی گرفتن از رقبا به کمک انواع تبلیغات

دلیل دیگری که باعث می شود کسب و کار ها از انواع تبلیغات استفاده کنند، پیشی گرفتن از رقبا است. کسب و کار ها به وسیله ی تبلیغات صحیح می توانند از رقبای خود پیشی بگیرند.

5. افزایش کیفیت محصولات

زمانی که یک کسب و کار اقدام به تبلیغات می کند مجبور می شود تا کیفیت محصول خود را به حد مطلوب و حتی بالا تر از آن برساند تا مشتری بتواند به آن اطمینان کند. بنابراین انواع تبلیغات باعث بالا رفتن کیفیت محصولات نیز می شود

6. آموزش به مشتریان در تبلیغات

کسب و کار ها می توانند به وسیله ی تبلیغات به مشتریان و مخاطبینی که به تازگی با محصولاتشان آشنا می شوند آموزش استفاده دهند.

انواع تبلیغات

دو نوع تبلیغات وجود دارند که هدف هر دوی آنها نیز رساندن شعار تبلیغاتی به مخاطب است که عبارتند از تبلیغات مستقیم و غیر مستقیم. در ادامه به بررسی این دو نوع از تبلیغ می پردازیم.

تبلیغات مستقیم

برای تعریف تبلیغات مستقیم می توان گفت: پیام دهنده پیام خود را با رنگ و لعاب، صریح و بی پروا به مخاطبان خود ابلاغ می کند. در این روش مخاطبان متن یا تصویري را به عنوان پیام تبلیغاتی دریافت می کند و محصول یا خدمتی به آن ها معرفی می شود.

به عنوان مثال تبلیغات تلویزیونی نوعی تبلیغات مستقیم است. بیلبوردها ، تبلیغات مجله ها ، تبلیغات رادیویی و بازاریابی از راه دور نیز همین طور است. البته این بدان معنا نیست که دیگر انواع تبلیغات و بازاریابی دیجیتالی نمی تواند مستقیم باشد.

به عنوان مثال، بازاریابی از طریق ایمیل و تبلیغات کلیکی نیز اشکال بازاریابی مستقیم هستند. شما در اصل می خواهید مخاطبان خاصی را پیدا کرده و آنها را مخاطب قرار دهید و سعی دارید آنها را فوراً وارد عمل کنید.

نوع غیر مستقیم از انواع تبلیغات چیست

همانطور که از عنوان آن پیدا است، روش های تبلیغات غیرمستقیم نمود و ظهور علنی و صریح ندارند و پیام ها در این شیوه تبلیغ به طور غیر مستقیم و غیر محسوس به مخاطب منتقل می شود.

به عنوان مثال به‌کارگیری و نمایش محصولات و تولیدات یک کارخانه در فیلم‌های سینمایی نوعی از انواع تبلیغات غیرمستقیم است.

تبلیغات آفلاین یا سنتی

این نوع تبلیغات بسیار قدیمی تر از سایر فعالیت های بازاریابی مانند بازاریابی ایمیلی و بازاریابی موتور جستجو یا همان SEM است. از زمانی که اینترنت به یک قاعده عادی تبدیل شده است، تبلیغات به دو زمینه تقسیم می شوند:

  • تبلیغات سنتی یا آفلاین
  • تبلیغات دیجیتال یا آنلاین.

انواع تبلیغات سنتی

انواع تبلیغات سنتی مربوط به تبلیغات چاپی، تلویزیونی و رادیویی است که تا به امروز بیش از 150 سال است محبوب می باشد. تبلیغات چاپی موثرترین تبلیغات برای مشاغل است، زیرا حول گروهی از مخاطبین هدف که شخصاً تبلیغات را از طریق آگهی ها، روزنامه ها و پست ها دریافت می کنند، ایجاد می شود. انواع تبلیغات سنتی عبارتند از:

تبلیغات سنتی انواع

تبلیغات چاپی

تبلیغاتی چاپی یکی از انواع تبلیغات سنتی و بازاریابی است که به وسیله ی رسانه های چاپی فیزیکی در مقیاس های وسیع به دست مشتریان می رسد. این گونه تبلیغات در انواع مختلفی انجام می شود مانند چاپ تبلیغ در روزنامه و نشریات، مجلات، تراکت، بنر ها و… . این نوع تبلیغات چه برای بازاریابی انجام شود چه برای معرفی یک کسب و کار می تواند مسمر ثمر باشد.

تبلیغات رادیویی

از دیگر انواع تبلیغات سنتی، تبلیغات رادیویی است، استفاده از یک ایستگاه رادیویی برای پخش تبلیغات را، تبلیغات رادیویی گویند که یکی از قدیمی ترین انواع تبلیغات نیز می باشد. با گذشت زمان اینگونه تبلیغات بسیار نوین و خلاقانه تر شد تا جایی که همچنان نیز از آن استفاده می شود. اکثر تبلیغات رادیویی برای افزایش اگاهی مخاطب و مشتری از برند می باشد.

تبلیغات تلوزیونی

یکی از روش های تبلیغات سنتی که به صورت گسترده انجام می شود، تبلیغات تلوزیونی است. استفاده از جلوه های صوتی و بصری باعث شده تا انتقال پیام در این نوع از تبلیغات بالا رود. اما مشکلی که این شیوه از تبلیغ را دچار مشکل کرده است، بیشتر شدن دغدغه های مردم می باشد که دیگر زمان کمی را برای تماشای تلوزیون ندارند.

تبلیغات سینما

سینما یکی از محبوب ترین رسانه ها می باشد، جایی که جوان ها خانواده ها برای گذران وقت خود و داشتن ساعت هایی به دور از مشغله به آن روی می آورند. تبلیغات سینما یکی دیگر از انواع تبلیغات سنتی می باشد که در آن کسب و کار ها تبلیغات خود را برای تماشگران نمایش می دهند. اما این گونه تبلیغات پس از همه گیر شدن ویروس کرونا با مشکلات زیادی روبرو شده است.

انواع تبليغات اینترنتی

انواع تبلیغات دیجیتال حول هرگونه فعالیت تبلیغاتی آنلاین مانند تبلیغات نمایشی، PPC، تبلیغات در شبکه های اجتماعی و … می چرخد. این شکل از انواع تبلیغات ارزان تر و ردیابی آن آسان تر است و بسیار پرکاربرد است.

تبلیغات نمایشی

تبلیغات نمایشی را می توان با سابقه ترین نوع تبلیغات آنلاین نامید. بنر هایی که در اطراف صفحات سایت، در بالای یک سایت، ساید بار و… مشاهده می کنید نمونه هایی از تبلیغات آنلاین می باشند. این شکل از تبلیغات تنها به سایت ها ختم نمی شوند بلکه در اپلیکیشن ها و گیم های موبایل هم می توان اینگونه تبلیغات را مشاهده کرد. به وجود امدن بنر های متحرک تاثیر این گونه بنر ها را چند برابر کرده اند.

تبلیغات شبکه های اجتماعی

امروزه تبلیغات در شبکه های اجتماعی به یکی از مرسوم ترین انواع تبلیغات تبدیل شده است. در دنیای امروز که افراد هر روزه وقت زیادی را در شبکه های اجتماعی می گذرانند، تبلیغات در شبکه های اجتماعی می تواند بازدهی بسیار مناسبی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: فروش بیشتر از طریق رسانه های اجتماعی

تبلیغات کلیکی یا CPC

یکی دیگر از انواع تبلیغات آنلاین، تبلیغات کلیکی می باشد که در آن صاحب وبسایت به ازای تعداد کلیک هایی که به ازای آن تبلیغ دریافت کرده است مبلغی را پرداخت خواهد کرد. بسیاری از تبلیغات نمایشی نیز می توانند به صورت کلیکی نیز باشند.

تبلیغات پاپ آپ

پاپ آپ ها پنجره های اضافه ای هستند که معمولا در یک وبسایت باز می شوند. این نوع از تبلیغ معمولا شامل دو نوع است. نوع اول آن به صورت آزاردهنده و بدون اجازه ی کاربر باز شده و به تبلیغ دیگر سایت ها می پردازد و نوع دوم با این که بدون اجازه ی کاربر می باشد به معرفی محصولی از خود سایت یا دریافت اطلاعات کاربر می پردازد.

تاثیر پاپ اپ ها

تعیین بودجه برای انواع تبلیغ

مقدار بودجه ای که یک کسب و کار برای انواع تبلیغات خود در نظر می گیرد در نتایج تبلیغات بسیار تاثیر گذار است. بنابراین این موضوع یکی از مهم ترین موضوعاتی است که باید به آن بپردازید. شما می توانید بر اساس نیاز کسب و کارتان، بودجه ی خود را میان چند نوع تبلیغ تقسیم کرده تا نتایج بهتری را از آن بگیرید.

بیشتر بخوانید: تعیین بودجه کمپین تبلیغاتی

شکست تبلیغات

چرا برخی از تبلیغات شکست می خورند؟

امروزه نیز می‌توانید مدیرانی را بیابید که معتقدند کسب و کار بدون تبلیغ، هرگز موفق نمی شود و هم افرادی که اصرار دارند تبلیغات بیش از آن‌که بر پایه‌ مطالعه و بررسی باشد، به نوعی عادت مدیریتی تبدیل شده و کمتر مدیری برای بررسی دقیق میزان موفقیت برنامه های تبلیغاتی خود، وقت می‌گذارد.

اگر شما از مدیران دسته دوم هستید، پیشنهاد ما این است که دوره بازاریابی و تبلیغات اقیانوس آبی را حتما ببینید.

با روش‌های نوین و خلاقانه در بازاریابی آشنا شوید و از رقبای خود پیشی بگیرید.

4.3 3 رای ها
امتیاز بدهید
نویسنده مقاله : داوود احمدی

اشتراک در :

جهت دانلود PDF ایمیل و شماره موبایل خود را وارد کنید.
این مطالب را هم حتما بخوانید
دوره آموزشی مرتبط
در دوره بازاریابی اقیانوس آبی “مارکتینگ پلاس” تدوین یک برنامه بازاریابی اثرگذار و قابل اجرا را می آموزید. هم چنین یاد می گیرید چطور یک کمپین تبلیغاتی موفق بنویسید.

33%   9,000,000 ریال 6,000,000 ریال

اشتراک در
اطلاع از
13 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مهناز

عالی وجالب بود برام ، تبلیغات یه راه خوب برای نشون دادن قابلیت هات تو چشم رقیب هست.

پگاه جلالی
پاسخ به  مهناز

سلام همراه عزیز اقیانوس آبی. بله دقیقا همینطوره . تا بازاریابی نباشه رقابت و فروشی هم در کار نیست.

علی پورمسجدی

بسیار نگاه کاملی به تبلیغات داشتین. قسمت تاریخچه تبلیغات خیلی جذاب بود

پگاه جلالی

از انتقال نظر شما متشکریم.

منصوری زاده

من برای کسب و کارم از چند روش تبلیغاتی که در مقاله بود استفاده کردم و نتیجه خیلی خوبی گرفتم.
مخصوصا برای معرفی محصول جدیدم که به خیلی از مشتریان بازار هدفم معرفی و شناخته شدم.

پگاه جلالی
پاسخ به  منصوری زاده

ممنون از شما همراه گرامی. امیدواریم روز به روز موفق تر از قبل باشید.

تورانی

چطور بفهمیم که کدام کانال برای تبلیغات کلیکی ما مناسب تره؟ مثلا یکتا نت یا تبلیغات گوگل؟

پگاه جلالی
پاسخ به  تورانی

سلام . اگر امکانات و جمعیت هدف این پلتفرم‌ها رو مقایسه کنیم، لزوماً تبلیغات گوگل جمعیت بزرگتری رو پوشش میده و امکانات بهینه‌سازی قوی‌تری داره پس به صرفه‌تر هست ولی به نظرم همه کانال ها رو امتحان کنید. گاهی از جایی که اصلا انتظار ندارید نتایج فوق العاده میگیرید.

صادقیان

در کسب و کار من تبلیغات کلیکی گوگل و پیامک خیلی موثر بودند، ولی مثلا تبلیغات بنری یکتانت فقط پول دور ریختن بود.

پگاه جلالی
پاسخ به  صادقیان

سلام . وقتتون بخیر
تبلیغات بنری برای برخی کسب و کارها بسیار خوا جواب دادن و نمیشه گفت که برای همه مضره. ولی همین که امتحان کردید و به نتیجه نرسیدید هم خوبه

ایوبی
پاسخ به  صادقیان

سلام. با حرف شما تا حدودی موافقم. تبلیغات گوگل خیلی عالی هست اما هزینش برای ایران خیلی زیاده و حداقل روزی سه دلار هست. باید یکم از طریق روش های کم هزینه تر درآمد کسب کنیم تا بتونیم توی تبلیغات گوگل خرج کنیم.

امانی

سلام. یکی از شرکای من اصرار داره که حتما شعار تبلیغاتی داشته باشیم، ولی من نیازی نمیبینم. از نظر شما چه فایده ای داره؟

پگاه جلالی
پاسخ به  امانی

سلام و وقت بخیر.
شعار تبلیغاتی به شکل یک عبارت قابل باور، قابل تکرار و به یادماندنی درمی‌آید و موجب گسترش تصویر برند می‌شود، هم چنین شعار تبلیغاتی باعث بوجود آمدن تبلیغات دهان به دهان، بازاریابی ویروسی و تبلیغات مشتریان وفادار می‌شود.
پس حتما به حرف شریکتون گوش بدین

دوره آموزش بازاریابی با 50 درصد تخفیفمشاهده دوره

پشتیبانی اقیانوس آبی

سوالی دارید ؟ یکی از روش های زیر را برای دریافت پیشتیبانی انتخاب کنید.

pdf مقاله حاضر است. با یک کلیک دانلود کنید: