زمانی که برخی از مدیران نام بازاریابی یا انواع مارکتینگ را می شنوند به یاد تبلیغات به شیوه های تکراری، استفاده از سلبریتی ها برای معرفی محصول و یا هزینه های زیاد و هنگفت برای عرضه محصولات می افتند. این طرز تفکر باعث می شود تا مدیران به این حوزه ی مهم در کسب و کارشان اهمیتی ندهند. در صورتی که شما نیز از این دسته مدیران می باشید و یا علاقه دارید تا روش ها مختلف بازاریابی و مارکتینگ را به شیوه درست وهدفمند بیاموزید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
اهمیت marketing آن جایی مشخص می شود که برندهای بزرگ دنیا مثل تویوتا و بنز، سیستم بازاريابي و فروش بسیار حرفه ای دارند و برای انواع مارکتینگ خود هزینه های هنگفتی پرداخت می کنند. ما نیز در شرکت اقیانوس آبی یزد همواره سعی کرده ایم که بازاريابي را در راس کارهای خود قرار دهیم.
فیلیپ کاتلر، پدر بازاريابي مدرن، می گوید: “در زمان رکود بازار دو دسته از کسب و کارها نابود می شوند: آن هایی که سیستم بازاریابی و فروش درستی ندارند و آن هایی که به برندسازی توجهی نکردند.”
می توان گفت که بازار یابی از بایدهای یک کسب و کار موفق است. با یک سیستم بازاريابي حرفه ای، نگاه مشتری به شما، نگاه رشد است و بدون روش های بازاریابی، کسب و کار شما دچار مرگ تدریجی خواهد شد. در این مطلب سعی داریم شما را با انواع مارکتینگ، مفهوم بازاریابی، تعاریف بازاریابی، ابزارهای بازار یابی و انواع روش های بازاریابی سنتی و مدرن آشنا کنیم. در این مقاله جواب سوالات زیر را خواهید یافت:
- بازار یابی چیست و چه نیست؟
- چرا روش های بازاریابی برای کسب و کارها اهمیت دارد؟
- استراتژی بازار یابی و روند تنظیم آن چطور انجام می شود؟
- آمیخته بازاريابي چیست و چرا مهم است؟
- انواع بازاریابی چیست؟
روش های بازاریابی چیست؟
- بازاریابی به تمام فعالیت هایی اطلاق می شود که یک شرکت برای تبلیغ و فروش محصولات یا خدمات به مصرف کنندگان انجام می دهد.
- بازاریابی از «آمیخته بازاریابی» استفاده میکند که به چهار P (محصول، قیمت، مکان و تبلیغ) نیز معروف است.
- بازاریابی در هسته خود به دنبال دریافت یک محصول یا خدمات، شناسایی مشتریان ایده آل خود و جلب توجه مشتریان به محصول یا خدمات موجود است.
هر کسب و کار برای برقراری ارتباط با مشتری و آگاه کردن آن ها از ویژگی های محصول یا خدمت خود استراتژی اختصاصی را در پیش می گیرد که به آن بازاريابي Marketing می گویند. مارکتینگ برای، رساندن شعار تبلیغاتی جذب و جلب نظر مشتری به یک محصول یا خدمت در بازار هدف است که شرکتها از روشهای خلاقانه و یا قبلا بکار گرفتهشده برای مواجهشدن با رقبا و حضور در عرصه بازار خود را آماده مینمایند.

تعاریف بازاریابی از زبان کاتلر، پدر بازاريابي:
- بازاریابی دانش و هنر کشف ارزش، خلق و ارائه آن است تا همزمان با تامین نیازهای بازار هدف به سود برسیم.
- مارکتینگ نیازها و خواسته های تامین نشده را تشخیص می دهد، بازار آن نیاز را تعریف کرده، حجم و سود بالقوه این بازار را اندازه گیری می کند، آن بخش بازار را که سود بهتری دارد مشخص می کند و در نهایت محصولات و خدمات مناسب را طراحی و ترویج می کند.
تعریف بازاریابی از نگاه انجمن بازاريابي آمریکا
از نظر (American Marketing Association (AMA بازاریابی عبارت است از مجموعه ای از روشها و فرآیندها در جهت برقراری ارتباط و انتقال وسیع پیشنهادات ارزشمند به مشتریان کالا و خدمات، ذینفعان و جامعه مدنظر.
تعریف بازاریابی از نگاه متخصصین مارکتینگ
- هدف بازاريابي، ایجاد فروش بیشتر است. Peter Drucker (پیتر دراکر، بنیانگذار مدیریت مدرن)
- هدف بازاریابی، کسب سود و حفظ مشتریان فوقالعاده است. Jeffery J. Fox (جفری فاکس، بنیانگذار و مشاور بازار یابی شرکت fox)
- هدف مارکتینگ ایجاد و حفظ فروش بیشتر است. Tom Asacker (تام آساکر، نویسنده و مخترع شیوه ها و ایده های کاملاً جدید برای موفقیت بازار)
- بازاريابي، حلقه واسط بین مشتریان، محصولات و برند است. Sam Decker (هم بنیانگذار و مدیر عامل deckermarketing)
- مارکتینگ در مورد کمک به افراد در خرید محصول یا خدمت است. Jason Falls (جیسون فالز نویسنده، سخنران و تأثیرگذار در فضای دیجیتال مارکتینگ)
- بازاریابی پیامها یا عملیاتی که خود سبب ایجاد پیامها و یا عملیاتی دیگر می شوند. Jay Baer (جی بائر، نویسنده، سخنران و مشاور بازاريابي)
- بازاريابي به معنای ارائه یک وعده بزرگ و ارائه چیزی بیش از آن است. Seth Godin (کارآفرین و سخنران آمریکایی)
- مارکتینگ به معنای برآورده ساختن نیازها و خواستههای مصرف کننده است. Andrew Cohen (اندرو کوهن، متخصص بازار یابی جهانی محصولات دیجیتال در شرکت خدمات مالی ویزا)

برداشت های اشتباه از مفهوم روش های بازاریابی
روش های بازاریابی به فعالیت هایی اطلاق می شود که یک شرکت برای ترویج خرید یا فروش یک محصول یا خدمات انجام می دهد. انواع بازاریابی شامل تبلیغات، فروش و ارائه محصولات به مصرف کنندگان یا سایر مشاغل است. متخصصانی که در بخش بازاريابي و تبلیغات یک شرکت کار می کنند، به دنبال جلب توجه مخاطبان بالقوه کلیدی از طریق تبلیغات هستند.
اکثر مدیران از مارکتینگ برداشت های اشتباه دارند که باعث می شود آن را اشتباه انجام داده یا اصلا انجام ندهند و به کسب و کار خود زیان های بسیاری وارد کنند. برای این که شما جزء آن دسته از مدیران نباشید، پیشنهاد می کنیم حتما تعاریف و برداشت های اشتباه از بازاريابي را مطالعه کنید:
- بازاريابي یعنی تبلیغات سرگرم کننده یا فریب دهنده
- مارکتینگ یعنی تبلیغات تکراری و خسته کننده
- فروشندگانی که می خواهند سریعا کالایشان را بخریم از روش های بازار یابی استفاده می کنند. مثل تبلیغات تلویزیون که اگر در همان لحظه پیامک ارسال کنید تخفیف ویژه می گیرید.
- مارکتینگ یعنی ایمیل های تکراری و پیشنهادهای مکرر مثل ثبت نام دوره های زبان یا کاشت مو
- بازاريابي یعنی استفاده از افراد معروف برای تبلیغات یک برند خاص، مثل سس بیژن و امین حیایی
- انواع بازاریابی مثل بازاریابی حضوری یعنی ادعاهای دروغ درباره کیفیت محصول با هدف فروش بیشتر
- بازار یابی و فروش همیشه با هم هستند، مثل نوع برخورد ویزیتور ها برای جذب مشتری. (درست است که رابطه تنگاتنگی بین آن ها است، اما این دو مفهوم هایی متفاوت هستند.)
- مارکتینگ فقط برای کسب وکارهای بزرگ کاربرد دارد و آن هایی که کوچک یا تازه کار هستند به آن نیاز ندارند.
- برای بازاريابي، تبلیغات سنتی کفایت می کند. ( روش های گوناگونی وجود دارد و تبلیغات سنتی تنها یکی از این راه ها است.)
- شناخت مشتری و نیازهای او کار سختی نیست، پس نیازی به بازاريابي نداریم. ( اگر فکر می کنید که بدون تحقیقات بازاریابی مشتریان خود و نیازهای آنها را می شناسید، شما درگیر یک توهم هستید.)
- برای انواع بازاریابی باید هزینه زیادی پرداخت کنیم. ( ضرورت بازار یابی صرف هزینه های کلان نیست، بلکه با برنامه ریزی و بودجه بندی می توانید مدیریت هزینه داشته باشید. )
- انواع مارکتینگ یعنی فعالیت در شبکه های اجتماعی که جدیت و رسمیت کسب و کار را زیر سوال می برد و کاربران همه کم سن و سال هستند.
- مارکتینگ باید سریعا جواب بدهد.( صبوری بسیار مهم است، نتایج روش های بازاریابی تدریجی ظاهر می شوند.)
- برای مشتریان وفادار دیگر نیازی به بازاريابي نیست.( شما همواره باید برای حفظ مشتریان قبلی ووفادار خود تلاش کنید. چون ممکن است در اولین فرصت به سراغ کسب و کار بهتری بروند. پس رابطه خود را با آن ها حفظ کنید)
- اگر محصول خوب باشد، نیازی به ماركتينگ ندارد.( اشتباه ترین جمله همین است.تنها کافی است به برندهایی مثل BMW و apple فکر کنید که همواره بازاريابي را در راس برنامه های خود دارند.)
- بهترین روش های بازاریابی، پایین آوردن قیمت است.
- انجام روشهای بازاريابي به معنی جذب مشتریان جدید! ( ارزشمندترین مشتریان شما مشتریان دائمیتان هستند و باید به هر قیمتی برای حفظ آن ها تلاش کنید.)
- ابزارهای قدیمی ماركتينگ دیگر موثر نیستند.
یک سوال مهم:
آیا برندسازی و تبلیغات یعنی بازاريابي؟
برندسازی و تبلیغات دو زیر مجموعه جدا نشدنی از مفهوم بازاریابی هستند و به پیش برد صحیح اهداف آن کمک خواهند کرد. به طور کلی اهداف مارکتینگ به دو دسته کلی تقسیم میشود: معرفی برند و افزایش فروش. زمانی که ما در حال تبلیغ یک محصول هستیم پیام مورد استفاده برای تبلیغ به نوعی معرف برند (برندسازی) است. به همین دلیل میتوان گفت برندسازی و تبلیغات دو اصل جدانشدنی از بازار یابی هستند.
بیشتر بخوانید: ترجمه اشتباه مارکتینگ + سیر تکاملی بازاریابی
مزایای انواع روش های بازاریابی
مزایای انواع مارکتینگ، هنگامی که برند خود را ایجاد می کنید و در پی ایجاد یک نیچ مارکتینگ برای فروش بیشتر هستید آشکار خواهد شد. بدون تردید، هر کسب و کاری باید دارای روش های بازاریابی باشد که برای دستیابی به یک پایگاه اطلاعاتی قوی از مشتریان مفید باشد.
بازاريابي نه تنها موجب افزایش آگاهی مردم از برند شما می شود، بلکه افزایش فروش و رشد کسب و کارتان را نیز به دنبال خواهد داشت. از مزایای روش های بازاریابی می توان به این موارد اشاره کرد:
اطلاع رسانی به مخاطب
با مارکتینگ درست، شما مخاطبان خود را از وجود محصولی که می تواند مشکل آن ها را حل کند باخبر می کنید. همچنین هر اطلاع اضافی که مخاطبان شما درباره برند و محصول و خدماتتان می خواهند را می توانید با بازار یابی در اختیارشان بگذارید. به نظر شما اگر بازاريابي نکنید، مشتری بالقوه چطور می تواند از وجود محصول شما باخبر شود؟
شناخت مشتری
در ابتدای چرخه عمر محصول، شما باید تحقیقات بازار یابی انجام داده و بازار خود را بر اساس رفتار مخاطب، جغرافیا و... تقسیم کنید. با این کار شما خدمات خود را مطابق با نیاز مشتریانتان فراهم و به بازار ارائه می کنید که باعث جلب نظر مشتری، فروش و سوداوری شما خواهد شد.
افزایش فروش
شما با مارکتینگ به روش های مختلف، توجه مشتری را به خود جلب می کنید و زمانی که مرتبط با نیازهایش به او محصول و خدمات معرفی کنید، در نهایت به افزایش فروش کسب و کار شما می انجامد.
ایجاد رقابت
انجام روش های بازاریابی یعنی اعلام حضور در بازار. یعنی شما به همه اعلام می کنید که چه محصولات و خدماتی دارید. این کار سطح بازار رقابت را افزایش خواهد داد.
برندینگ
با انجام انواع مارکتینگ در رسانه های موثر، شهرت خوبی در بازار کسب می کنید و هنگامی که نام تجاری شما با استاندارد خاص خود عمل کند، موجب برندسازی، افزایش فروش و گسترش تجارتتان می شود.
منظور از استراتژی بازاريابي چیست؟

استراتژی بازار یابی به برنامه کلی یک شرکت برای دستیابی به مصرف کنندگان احتمالی و تبدیل آنها به مشتریان محصولات یا خدمات آنها اشاره دارد. یک استراتژی بازاريابي کامل باید همه ابعاد “چهار P” یعنی محصول، قیمت، مکان و تبلیغات را پوشش دهد.
داشتن استراتژی مهمترین بخش مارکتینگ است. استراتژی مارکتینگ توسط شرکت های مختلف برای جلب توجه مصرف کنندگان و آگاهی آن ها درباره ویژگی ها، مشخصات و مزایای محصولات شرکت مورد استفاده قرار می گیرد. این تلاش متمرکز بر تشویق مشتریان هدف برای خرید محصولات و خدمات خاص است و به شما کمک می کنند تا در رقابت از بقیه پیشی بگیرید.
برای درک بهتر مفهوم استراتژی بازاريابي ابتدا باید آمیخته بازار یابی یا 4p بشناسید و بعد تنظیم استراتژی را فرا بگیرید.
بیشتر بخوانید: نیچ مارکتینگ چیست؟
4P در استراتژی بازار یابی به چه معناست؟

اصطلاح آمیخته بازاریابی یا marketing mix، یک مدل بنیادی برای مارکتینگ است که حول محصول، قیمت، مکان توزیع و ترویج محصول متمرکز است. در صورت مشخص کردن این 4p، میتوانید صحیح بازاريابي کرده و رضایت مشتریان خود را به سادگی جلب کنید.
4P در مارکتینگ مدلی به کمک شما می آید تا گزینه های بازار یابی خود را از نظر قیمت، محصول، تبلیغات و مکان تعریف کنید تا پیشنهاد شما نیاز یا تقاضای خاص مشتری را برآورده کند.
1- محصول Product
محصول آن چیزی است که می خواهید بفروشید. محصول میتواند یک کالای فیزیکی باشد، یا یک سرویس و خدمت (مانند مشاوره، حق اشتراک و…). برای بازاريابي هر محصول، موارد زیر باید دقیقاً مشخص شود:
- چند نوع از یک محصول را می خواهید بفروشید؟ زیرا برای هر یک از آن ها باید برنامه ریزی داشته باشید.
- ارائه و بسته بندی محصول به چه صورت باشد؟
- هر محصول به همراه چه خدماتی به مشتری ارائه شود؟ مثل ضمانت یا شرایط مرجوعی و …
در نظر داشته باشید که در بازار پررقابت امروز کیفیت تنها وجه تمایز محصول نیست، بلکه برند، ایمنی، طراحی و … نیز مهم هستند.
2- قیمت Price
استراتژی قیمت گذاری یک محصول بر خلاف نظر بعضی افراد، موضوع پیچیده ای است و باید موارد متفاوتی در بحث قیمت گذاری در نظر گرفته شوند:
قیمت منطقی: تعیین قیمت با توجه به هزینههای تولید و هزینهای که مردم حاضر به پرداخت آن هستند، نیازمند آنالیز بازار و تحقیق رقابتی دقیق است.
تخفیف دادن: باید مشخص کنید که تخفیف شما درصدی است یا مقدار ثابتی دارد. هم چنین زمان بندی جشنواره ها و نوع تخفیف به مشتریان خاص را باید مشخص کنید.
بیشتر بخوانید: استراتژی قیمت گذاری و قیمت دادن به مشتری
مکان توزیع Place
منظور از توزیع در بازار یابی، در دسترس قرار دادن محصول در مکان و زمانی است که مشتری می خواهد. در این مرحله باید بدانید:
- محصول از چه طریق توزیع خواهد شد؟ مثلاً از طریق اینترنت یا به صورت آفلاین؟
- محصول مورد نظر دقیقاً در کدام مناطق و به چه مخاطبی توزیع میشود؟ مثلا، اگر فروشنده لباسهای پشمی هستید، مناطقی مثل نواحی جنوبی کشور نمیتواند مکان مناسبی برای توزیع محصول شما باشد.
ترویج Promotion
در روش های بازاريابي پس از عرضه هر محصول (یا حتی قبل از آن)، آن محصول باید ترویج و تبلیغ شود تا مردم از وجود آن و منافع آن اطلاع پیدا کنند. در این مرحله باید به نکات زیر توجه کنید:
- از چه کانالی برای ترویج و تبلیغ محصول استفاده می کنید. (آنلاین یا آفلاین)
- مکان
- زمان
- متن پیام
- لحن مناسب برای معرفی ماهیت و منافع محصول
اگر کالای مورد نیاز مخاطبین خود را با کیفیت و بسته عالی، در زمان مناسب و با قیمتی باور نکردنی در دسترسشان قرار میدهید، اما تعداد اندکی از افراد آن را خریداری میکنند، مشکلی اصلی عدم ترویج صحیح کالا است.
9 مرحله برای تنظیم یک برنامه بازاريابي استراتژیک
یک استراتژی بازار یابی به سازمان کمک می کند تا تبلیغات خود را به جایی برساند که بیشترین تأثیر را داشته باشد. یک مطالعه در سال 2019 نشان داد که شرکت هایی که دارای استراتژی بازاريابي مستند هستند، 313 درصد بیشتر در اجرای کمپین های تبلیغاتی خود موفق تر هستند.
می توانید از 9 مرحله اساسی برای توسعه یک برنامه بازار یابی استراتژیک و تدوین شده استفاده کنید: تعیین اهداف مارکتینگ، انجام ممیزی، انجام تحقیقات بازار، تجزیه و تحلیل، شناسایی مخاطبین هدف، تعیین بودجه، توسعه استراتژی های بازاريابي خاص، توسعه برنامه پیاده سازی استراتژی ها و ایجاد فرایند ارزیابی.

1- اهداف بازاريابي خود را تعیین کنید.
هنگامی که تصمیم گرفتید محصولات و خدمات خود را به بازار عرضه کنید، باید اهداف واقع بینانه و قابل اندازه گیری را تعیین کنید تا طی 18 تا 24 ماه آینده به آنها برسید. این بازه زمانی به شما این امکان را می دهد تا فعالیت هایی را در راستای رویدادهای اجتماعی که مطابق با اهداف مارکتینگ شما هستند برنامه ریزی کنید. به دلیل تغییرات سریع در بازار، ما برنامه ریزی فعالیت های خاص را بیش از دو سال قبل توصیه نمی کنیم.
یک راه برای تعیین اهداف این است که آنها را به سه دسته زیر تقسیم کنید:
- فوری، یک تا شش ماهه
- کوتاه مدت، شش تا 12 ماه
- بلند مدت، 12 تا 24 ماه.
مهم است که این اهداف را با کارمندان خود به اشتراک بگذارید. آنها می توانند از دیدگاه خود به شما بگویند که آیا اهداف منطقی هستند یا خیر. اگر می خواهید استراتژی بازاريابي شما موفق باشد، منابع انسانی شما باید از تلاش های شما برای دستیابی به اهداف بازار یابی حمایت کنند.
2- ممیزی بازاریابی انجام دهید.
ممیزی بازاريابي مروری بر کلیه فعالیت های بازار یابی است که در عمل در سه سال گذشته اتفاق افتاده است و باید تا آنجا که ممکن است دقیق باشید. با مرور و ارزیابی هر اطلاعیه، آگهی، بروشور و سمینار اطمینان حاصل کنید که آیا هر فعالیت و اقدام مارکتینگ موفقیت آمیز بوده است یا خیر؟
3- تحقیقات بازار را فراموش نکنید.
هدف از تحقیقات بازار ترسیم تصویری واقع گرایانه از عملکرد شما، جامعه و موقعیت فعلی شما در آن جامعه است. با این تحقیق، می توانید پیش بینی های نسبتاً دقیقی در مورد رشد آینده در جامعه انجام دهید، عوامل رقابتی را شناسایی کرده و فرصت های غیر متعارف را کشف کنید. (به “راهنمای تحقیقات بازار” مراجعه کنید تا بدانید چه نوع اطلاعاتی را، از کجا جمع آوری کنید.)
انجام تحقیقات بازار اغلب وقت گیرترین مرحله در این فرایند از مارکتینگ است. با این حال، این نیز یکی از مهمترین مراحل بازار یابی است. از این تحقیقات می توانید دریابید که استراتژی بازاريابي شما به بهترین نحو انجام می شود و باید روی چه مواردی کار کنید، نیازهای جامعه شما چیست، برند شما چه افرادی را باید هدف قرار دهد و چگونه باید در این زمینه پیش بروید.
4- تحقیقات بازار را تجزیه و تحلیل کنید.
در مرحله بعد، شما باید داده های خام جمع آوری شده را تجزیه و تحلیل کنید و آنها را در به طور معنی داری خلاصه کنید که پایه ای برای تعیین استراتژی های مارکتینگ باشند.
بیشتر بخوانید: تحقیقات بازاریابی و شناخت مشتری
5- مخاطب هدف را مشخص کنید.
با تجزیه و تحلیل تحقیقات بازار خود، باید بتوانید “مخاطب هدف” خود را مشخص کنید. مخاطبان مورد نظر شما ممکن است در سن، جنسیت، محل، زبان و قومیت خاصی باشند. به خاطر داشته باشید که مخاطبان هدف شما نه تنها افرادی هستند که می خواهید آنها را جذب کنید، بلکه افرادی هستند که می توانند بر آن بخش از جمعیت تأثیر بگذارند.
هر کسب و کاری برای خدمت به مشتریان خود ایجاد میشود، پس برای موفقیت استراتژی مارکتینگ، در ابتدا باید با مخاطب هدف، نیازها، خواستهها و مشکلات او تا جایی که میتوانید آشنا شوید.
درک مفهوم “قیف بازاریابی”
در حوزه مارکتینگ، قیف بازاریابی موقعیت مشتری را در فرآیند خرید مشخص می کند، یعنی از بی اطلاعی مخاطب از محصول شما و یا وجود مشکل تا آشنایی او با محصول شما و خرید آن. مراحل قیف بازاریابی به شکل زیر است:
- بالای قیف: مشتری به محصول یا شرکت هیچ توجهی ندارد.
- وسط قیف: مشتری در حال تحقیق برای پیدا کردن محصول مناسب برای حل مشکل یا رفع نیاز خود است.
- انتهای قیف: مشتری آماده خرید است.
مبحث دیگری نیز به نام قیف فروش نیز وجود دارد و تفاوت آن با قیف بازاريابي در این است که خروجی قیف فروش مشتری است ولی خروجی قیف بازاریابی سرنخ یا همان مشتری بالقوه است.
مشخص کردن “تاکتیک ها”
برای انتخاب بهترین روشها و کانالهای بازار یابی ابتدا بررسی کنید که مخاطبان هدف شما بیشتر وقت خود را در کجا میگذرانند. سپس برای ارتباط مؤثر با آنها برای انتخاب تاکتیکها و انواع بازاریابی برنامه ریزی کنید.
6- بودجه بازار یابی تعیین کنید.
قبل از اینکه بتوانید تصمیم بگیرید که چه استراتژی های بازار یابی خاصی را برای دستیابی به اهداف خود پیاده سازی می کنید، باید اطلاعات مالی خود را بررسی کرده و بودجه تهیه کنید. بودجه بازاريابي با توجه به نوع بازاری که در آن فعالیت می کنید و این که آیا این روش قبلاً در بازار عرضه شده است یا نه متفاوت است.
در مارکتینگ برخی از فعالیتهای اولیه انواع بازاریابی می تواند گران باشد. به عنوان مثال، داشتن هویت بصری شرکتی (به عنوان مثال: لوگو، لوازم التحریر و اوراق اداری). از سوی دیگر، برخی از بهترین فعالیت های بازاريابي عملاً هیچ هزینه ای ندارند، مثل روش های بازاریابی دیجیتال
بیشتر بخوانید: تعیین بودجه کمپین بازاریابی
7- استراتژی های بازاريابي را تدوین و توسعه دهید.
با در نظر گرفتن بودجه خود، می توانید شروع به تعریف استراتژی های بازاريابي خاصی کنید که اهداف شما را برآورده می کند، به مخاطبان هدف شما می رسد و پایگاه مشتریان شما را ایجاد می کند. به یاد داشته باشید که استراتژی های مارکتینگ خود را بر اهداف خود متمرکز کنید.
هر استراتژی بازار یابی باید به یک هدف خاص مربوط باشد و باید از اقدامات متعددی تشکیل شده باشد. به عنوان مثال، یکی از استراتژی های مربوط به هدف افزایش رضایت مشتری است، پس باید اقداماتی همچون نظرسنجی، خدمات پس از فروش و … را برای افزایش وفاداری و رضایت آنها در نظر بگیرید.
8- یک برنامه پیاده سازی و اجرا تهیه کنید.
برنامه پیاده سازی یک خط زمانی است که نشان می دهد اقدامات بازاريابي در چه زمان و توسط چه کسی انجام می شود. این برنامه همچنین باید شامل هزینه هر اقدام مارکتینگ و نحوه تطابق آن با برآورد بودجه برای دوره 24 ماهه باشد. هنگام ایجاد برنامه زمان بندی و نحوه تأثیر فعالیت ها بر عملیات عملی فعلی را بررسی کنید و اینکه آیا منابع کافی (مانند کارکنان، زمان و پول) برای انجام کارهای لازم وجود دارد یا خیر. در برخی موارد، ممکن است لازم باشد لیست را کوچک کرده یا برخی فعالیتها را به تعویق بیندازید. در موارد دیگر، بهتر است با اجرای کامل برنامه خود پیش بروید.
اگر می خواهید برنامه را به طور کامل اجرا کنید، اما منابع انسانی کافی ندارید، ممکن است مشاوره ای را برای هماهنگی فعالیت های بازار یابی و یا اضافه کردن یک کارمند نیمه وقت برای انجام اکثر کارهای مارکتبینگ خود در نظر بگیرید. برنامه پیاده سازی همچنین به شما این امکان را می دهد تا بر پیشرفت انواع مارکتینگ خود نظارت داشته باشید.
9- فرایند ارزیابی ایجاد کنید.
ارزش یک برنامه بازاريابي اثربخشی آن است که مستلزم اجرای دقیق و به موقع و نظارت و ارزیابی نتایج است. مهم است که نتایج خود را با استانداردهایی که در تعیین اهداف خود تعیین کرده اید، اندازه گیری کنید. با مقایسه پیشرفت با برنامه اجرایی، برنامه خود را به صورت دوره ای (توصیه می کنیم سه ماهه) مرور کنید.
اگر در هر زمان متوجه شدید که پیشرفت شما در مارکتینگ مطابق انتظارات شما نیست، باید دلیل آن را تعیین کنید. شاید تبلیغات در مورد خدمات جدیدی که در حال بازار یابی هستید، مخاطبین جدیدی را جذب نکرده باشد. اگر کمپین تبلیغاتی مطابق دستورالعمل بدون نتیجه انجام شده است، کمپین را کنار گذاشته و اقدامات دیگر را امتحان کنید.
انواع روش های بازاریابی
از انواع مارکتینگ می توان به دو دسته اصلی اشاره کرد که هر کدام زیر دسته های خود را دارند:
- بازاریابی سنتی
- بازاریابی اینترنتی
تعریف روش های بازاریابی سنتی

بازاریابی سنتی به نوعی از تبلیغات اشاره دارد که بصورت آفلاین به مخاطبان می رسد. بسیاری از روشهای آفلاین یا سنتی بازار یابی هنوز به تاریخ نپیوستهاند و استفاده از آنها موثر است. شرکتها از کانال هایی مانند چاپ، پخش، بازاریابی تلفنی یا پست مستقیم برای جلب مخاطبان خود و گسترش دسترسی آنها استفاده می کنند. اجازه دهید نگاهی دقیق تر به انواع بازاریابی سنتی بیندازیم.
بازاریابی چاپ | مستقیم | پخش
چاپ قدیمی ترین شکل بازاریابی سنتی است که شامل تبلیغات در روزنامهها، خبرنامهها، مجلات و … جهت توزیع است. پیام مورد نظر کسبو کار روی کاغذ یا بنر چاپ شده و در فضاهایی که امکان بازدید مخاطب وجود دارد، قرار میگیرد.
مارکتینگ مستقیم شامل آگهیها، کارت پستالها، بروشورها، نامهها، کاتالوگها و … است که مستقیماً برای مصرف کنندگان چاپ و ارسال میشود. این دسته شباهت بسیار زیادی با دسته چاپ دارد با این تفاوت که پیام بازار یابی به طور مستقیم به دست مخاطب میرسد.
بازاريابي پخش شامل تبلیغات رادیویی و تلویزیونی و همچنین فرمهای تخصصی مانند تبلیغات سینمایی روی صفحه نمایش است.

بازاریابی دهان به دهان
در این نوع مارکتینگ که بسیار در افزایش فروش نیز موثر است یکی از مشتریان فعلی تجربه مثبت خود را به مشتری دیگر انتقال میدهد، آن شخص مشتری شما میشود و او هم تجربه مثبت خود را به فرد دیگری انتقال میدهد و این زنجیره ادامه پیدا میکند. امروزه بیشتر از اینترنت و ابزارهای مرتبط با آن برای انتقال این تجربهها استفاده میشود. این نوع بازاریابی برای بازاریابی خدماتی بسیار موثر است.
بازاریابی تلفنی
بازاریابی تلفنی راهی برای ارسال پیامهای فروش از طریق تلفن برای متقاعد کردن مصرف کنندگان برای خرید یک محصول یا خدمات است. این شکل از بازاريابي در عصر مدرن باعث بروز انقلابی در مسیر بازار یابی و فروش شد.
بیشتر بخوانید: راهکارهای موفقیت در بازاریابی تلفنی
دیگر روش های بازاریابی سنتی
- بازار یابی با ارائه رایگان محصولات یا پاداشهای جانبی
- اسپانسر شدن در رویدادهای بشردوستانه، ورزشی و موارد مشابه
- حضور در نمایشگاه های محلی و تجاری
- بازاریابی سبز
بازاریابی سبز
بازاریابی سبز به نوعی از بازار یابی گفته می شود که محصول یا خدمت بر اساس مزایایی که نسبت به محیط زیست دارد تبلیغ می شود. بازاریابی سبز که به آن گرین مارکتینگ نیز گفته می شود در اواخر دهه 1980 معرفی شد. در آن زمان صنایع با محوریت نگرانی نسبت به محیط زیست شروع به تبلیغ و جذب مشتری کردند که یک مزیت رقابتی نیز به شمار می رود.
بازاریابی سبز چیست؟
امروزه برای بازار یابی سبز تعاریف مختلفی ارائه شده است اما در تمام آن ها یک وجه مشترک وجود دارد: بازاریابی سبز به معنای مارکتینگ محصولاتی است که به بهبود محیط زیست کمک می کند و در واقع استفاده از آن محصول و خدمات از نظر محیط زیستی بهتر است.
اما بازاریابی سبز تنها به محصولات سازگار با محیط ختم نمی شود. این مسئله تمام فعالیت های محیط زیست دوستانه یک کسب و کار را در بر می گیرد.
چه کسب و کارهایی می توانند از بازاریابی سبز استفاده کنند؟
از آن جا که تولید هر محصول و خدمتی مقداری زباله ایجاد می کند، هر کسب و کاری که بتواند برای محیط زیست قدمی بردارد می تواند از بازاریابی سبز استفاده کند.
بازار یابی سبز به حفظ محیط زیست کمک می کند. امروزه مردم نیز بسیار بیشتر از قبل به محیط زیست اهمیت می دهند و خواستار محیطی سالم و محصولاتی هستند که با محیط زیست سازگار باشد. به همین دلیل اگر می خواهید کسب و کار شما نیز در دراز مدت بتواند دوام بیاورد بهتر است با روش های سازگاری با محیط زیستی مارکتینگ را شروع کنید تا بتوانید یک مزیت رقابتی را ارائه دهید.
بیشتر بخوانید: time to market چیست؟
مزایای بازاریابی سبز
انجام بازاریابی سبز مزیت های زیادی دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.
1. افزایش اعتبار
مهم ترین و اولین مزیت بازاریابی سبز افزایش اعتبار کسب و کار و سازمان است. یک کسب و کار برای سود دهی در دراز مدت باید تصویری مناسب در ذهن مخاطبین خود داشته باشد. با بازار یابی سبز می توان تصویری مثبت را از خود در ذهن مخاطبین و حتی شرکای تجاری ثبت کرد.
2. ورود به بازارهای جدید
با انجام بازار یابی سبز می توان به بازارهای جدیدی وارد شد. بازار سبز امروزه جدید و رقابت کم تری در آن جریان دارد به همین دلیل انجام بازاریابی سبز فرصتی است برای ورود به بازار های جدید.
3. رشد در طولانی مدت
سازگار کردن مارکتینگ کسب و کار با روش های زیست محیطی در ابتدا ممکن است کمی هزینه در بر داشته باشد. اما ارزش هایی که این کار در دراز مدت ایجاد می کند، بسیار بیشتر از هزینه های اولیه است. علاوه بر آن امروزه مردم محصولات سازگار با محیط زیست را بیشتر ترجیح می دهند.
4. ارائه مزیت رقابتی
شما با ارائه محصول سازگار با محیط زیست یک مزیت رقابتی را به مخاطبین خود ارائه می دهید که ممکن است رقبای شما هنوز آن را انجام نداده باشند.
5. فراهم آوردن فضایی برای نوآوری
زمانی که یک کسب و کار تصمیم می گیرد تا مارکتینگ خود را با روش های زیست محیطی سازگار کند مجبور می شود روش های خود را بازبینی کند و برخی از آن ها را تغییر دهد. این مرحله فرصتی را فراهم می آورد برای نوآوری در کسب و کار.

تعریف روش های بازاریابی اینترنتی (دیجیتال مارکتینگ)
بازاریابی آنلاین یا digital marketing، از انواع بازاریابی مبتنی بر فضای وب است که در آن با استفاده از کانالهای موجود در فضای اینترنت، میتوان به برندسازی، معرفی خدمات و فروش محصولات به مخاطبان پرداخت. دسترسی بالای افراد در سراسر جهان به فضای اینترنت و وابستگی بیش از پیش افراد به استفاده روزانه از اینترنت، باعث ایجاد یک فضای بسیار ایدهآل برای انجام فعالیتهای آنلاین در زمینه مارکتینگ شده است.
با این حال بازار یابی در فضای دیجیتال کار ساده ای نیست و در مسیر استفاده از این روش با چالشها و مشکلات بسیار زیادی روبرو خواهید شد. توجه داشته باشید که با وجود گستردگی کانالهای مختلف برای انجام دیجیتال مارکتینگ، نمیتوان بازاریابی اینترنتی را جایگزین آفلاین و سنتی کرد.
در ادامه با انواع روش های تعریف بازاریابی اینترنتی آشنا خواهید شد:
بازار یابی محتوایی
بازاريابي محتوایی یک اصل ضروری برای بازاريابي وب سایت شما است. مردم بیشتر از آن که به دنبال این باشند که چیزی به آنها بفروشید یا با تبلیغات مزاحمشان شوید، تمایل دارند که به آنها کمک کنید و اطلاعات بیشتر، متناسب و باکیفیت در اختیارشان قرار دهید. هدف اصلی بازار یابی محتوایی، تولید محتوایی است که به مخاطب و حل مشکلات او کمک میکند.
بیشتر بخوانید: نقش وب سایت و بازاریابی اینترنتی در فروش بیشتر
بازاریابی شبکههای اجتماعی
اینستاگرام، لینکدین، فیس بوک، توئیتر، یوتیوب و… از انواع شبکههای اجتماعی به شمار میآیند. شبکههای اجتماعی از قویترین کانالهای بازار یابی برای تبلیغات، برندسازی و ارتباط با مشتریان هستند. شما باید به طور کامل بر فضای شبکه انتخابی و محتوای مورد نیاز متناسب با کسب و کار خود اشراف داشته باشید تا به نتایج بهتری در مارکتینگ دست پیدا کنید.
تبلیغات کلیکی
تبلیغات کلیکی (PPC) همان تبلیغاتی هستند که در بالای نتایج جستجوی گوگل مشاهده میکنید. مزیت این نوع از تبلیغات این است که هدفمند بوده و آمار دقیقی از وضعیت کلیکها و کلیک کنندگان را در اختیار تبلیغکننده قرار میدهند. این اطلاعات برای پیشبرد بهتر اهداف بازاريابي بسیار مفید هستند.
تبلیغات کلیکی روش متداولی در مارکتینگ دیجیتالی است که تقریبا با هر بودجهای میتوانید آن را شروع کنید. این تبلیغات میتواند در قالب یک بنر، پاپآپ یا موارد دیگر برای مخاطبان وبسایتها یا اپلیکشنهای مختلف، متناسب با نیاز کسب و کار و مخاطبان شما نمایش داده شود. علاوه بر تبلیغات کلیلی گوگل که به آن Google AdWords گفته می شود، وب سایت های ایرانی زیادی هم مثل یکتانت و سنجاق هستند که این خدمت را به شما ارائه می دهند. هزینه تبلیغات کلیکی بر اساس کلیک مخاطبان بر روی تبلیغ مورد نظر محاسبه میشود. با بررسی نتایج این کانال بازاريابي میتوانید روند تبلیغات را بهبود دهید.
سئو (SEO)
سئو یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو، یکی از مؤثرترین روشهای بازار یابی دیجیتال و جذب ترافیک است. در فرایند سئو، با بهینه سازی عملکرد سایت برای نمایش بیشتر وبسایت، بازاريابي انجام میشود. سئو نجات دهنده شما در بین رقیبان است. با بهینه سازی سایت (سئو) شانس بیشتری برای جلب توجه مخاطبان خواهید داشت.
استفاده از سئو یک انتخاب مناسب برای بازار یابی در فضای دیجیتال است که به شما کمک میکند تا با هزینه کمتر و در طولانی مدت به نتایج ویژهای دست پیدا کنید. در این فرایند مخاطبان با جستجوی نام برند یا کلمات مرتبط با کسب و کار (برای مثال خرید خودرو)، وبسایت شما را در نتایج اولیه گوگل مشاهد خواهند کرد.

بازاریابی ویروسی یا Viral Marketing
بازاریابی ویروسی یکی از انواع بازایابی اینترنتی می باشد که به معنای گسترش یک پیام مشخص تا بالاترین حد ممکن می باشد. کسب و کار ها برای موفقیت در این روش از بازاریابی باید دلیل خوبی را به افراد بدهند تا آن ها تشویق شوند به ارسال تبلیغ یا محتوای مد نظر به دیگران. امروزه ابزار هایی که برای بازاریابی ویروسی استفاده می شوند در بستر اینترنت بسیارند مانند شبکه های اجتماعی که مهم ترین آن می باشد، ایمیل، موتور های جستجو و… که همگی این ها پیام را در سریع ترین زمان ممکن گسترش می دهند.
در صورتی که بازاریابی ویروسی به شکل صحیحی انجام شود می تواند هزینه های تبلیغات را تا حد زیادی کاهش دهد. با ارائه هدایا و محصولاتی ارزشمند و رایگان می توان موفقیت بازاریابی ویوسی را تضمین کرد. در این روش بازاریابی پیامی که کسب و کار شما منتشر می کند مانند ویروسی است که توسط مخاطبین تا حد امکان منتشر می شود.
سایر روش های بازاریابی
بازار یابی B2B و بازاريابي B2C
بازار یابی B2B یا Business To Business به تجارتی گفته میشود که بین شرکت ها، تجار و فروشندگان انجام میشود که معمولا عمده این تجارت بین تامین کننده و خریدار است. در حالی که تجارت B2C تجارتی است که بین شرکت ها و مصرف کنندگان انجام میشود.
خرید در مارکتینگ B2B مبتنی بر بودجه است، بر خلاف B2C که مبتنی بر نیاز و خواسته و گاها مبتنی بر احساسات است.
بازاریابی B2I
آیندهی بازاريابي B2I است! B2I روندی است که کسب وکارها را در ارتباط و تعامل مستقیم با مصرفکنندگان نهایی و مشتریانشان قرار میدهد.
روش های بازاریابی مشارکتی Affiliate Marketing
بازار یابی مشارکتی (Affiliate Marketing) که با عناوین «بازاریابی پورسانتی»، «سیستم همکاری در فروش» و «بازار یابی رابطهای» نیز شناخته میشود، یعنی کمک گرفتن از دیگران در فروش و پرداخت درصدی از فروش به عنوان حقالزحمه یا پورسانت به آنها است.
Affiliate Marketing می تواند سودآور باشد، اما برای تبدیل آن به یک تجارت واقعی به تعهد زمان و پول نیاز است. قبل از این که به دنبال بازاريابي مشارکتی باشید ، تحقیقات کاملی انجام دهید. … بازاریابی سنتی و فروش محصولات توسط تیم خودتان می تواند در صورت کم شدن درآمد Affiliate Marketing به شما کمک کند.
اینفلوئنسر مارکتینگ Influencer Marketing
کمک گرفتن از افراد تأثیرگذار یا «اینفلوئنسر» در حوزههای مختلف را بازاریابی اینفلوئنسرها می گویند که با تکیه بر شهرت آن شخص میتوانید مردم را نسبت به خرید محصول خود متقاعد کنید.
بازاريابي تأثیرگذار یکی از انواع بازاریابی است که از اینفلوئنسرها برای تبلیغ برند در بازار بزرگتر کمک گرفته می شود. اینفلوئنسرها رهبرانی هستند که افراد زیادی پیرو رفتار و گفته های آنها هستند، آنها به عنوان کارشناس یا منبع معتبر اطلاعات ظاهر می شوند و تاثیر خودشان را می گذارند.
روش های بازاریابی ویروسی
منظور از بازار یابی ویروسی، استفاده از یک آیتم محتوایی (متن، تصویر یا ویدئو) تأثیرگذار در راستای اهداف بازار یابی است. این محتوا باید به قدری جالب یا عجیب و به طور کلی تأثیرگذار باشد که کاربران اینترنت نتوانند در برابر به اشتراک گذاشتن آن با دیگران مقاومت کنند.
بازاريابي ویروسی یک تکنیک افزایش فروش است که شامل ورودی گرفتن از سئو و بازاریابی دهان به دهان در مورد یک محصول یا خدمات است که به سرعت در حال گسترش است. اینترنت و ظهور رسانه های اجتماعی تعداد پیام های ویروسی را در قالب اشتراک گذاری، لایک و فورواردها بسیار افزایش داده است.
روش های بازاریابی سببی
Cause Marketing یا بازاریابی سببی استفاده از انگیزههای بشردوستانه در راستای بازاريابي است. به عنوان مثال با خرید هر جفت کفش، یک جفت کفش به یک نیازمند اهدا میشود.
در ویدئوی زیر اهمیت بازار یابی سببی و مثال های آن به طور کامل توضیح داده شده است:
روش های بازاریابی سیار
خیلی از مشتریان زمانی که از طریق تلفنی یا حضوری به آن ها پیشنهادی می دهید، ممکن است خریدی انجام ندهند، اما زمانی که محصول را همراه خودتان می برید، می تواند همان جا محصول تست کند. خیلی وقت ها بازاريابي سیار منجر به خریدشان می شود.
روش های بازاريابي با توسعه برند
هدف این نوع بازاريابي، گسترش بازار برای افزایش آگاهی مخاطب نسبت به برند است. شرکت های بزرگ اغلب برند خود را توسعه می دهند تا محصولات جدیدی را در صنایعی تولید کنند که هیچ سهم بازاری در آنها ندارند. توسعه برند به شرکتها این امکان را می دهد تا از آگاهی و ارزش ویژه برند خود برای مارکتینگ و ایجاد جریان درآمد بیشتر استفاده کنند. به عنوان مثال برند معروف colgate که خمیر دندان تولید می کند، مسواکی به همین نام نیز تولید کرده و به بازار عرضه می کند. یا مثلا شکلات اسنیکرز، که وارد بازار بستنی شده و بستنی چوبی اسنیکرز را تولید کرده است.




توسعه برند Brand Extension یک استراتژی بازار یابی است که در آن شرکت از برند موجود خود برای تولید یک محصول جدید یا یک دسته بندی جدید استفاده می کند. موفق ترین توسعه های برند آن هایی هستند که به حوزه محصول اصلی برند نزدیک باشند. توسعه برند می تواند بهترین یا بدترین استراتژی انجام شده توسط شرکت ها باشد، زیرا این امر هم می تواند به دلیل اعمال درست آن، ارزش برند را افزایش دهد و هم می تواند منجر به کاهش ارزش برند شود، فقط به این دلیل که محصول جانبی جدید نتوانسته است رابطه خود را با محصول موجود حفظ کند.
بیشتر بخوانید: ساخت برند در 30 روز
مارکتینگ بُرد نزدیک: استفاده از وای فای یا بلوتوث برای ارسال پیامهای تبلیغاتی به گوشی و تبلت مشتریانی که در نزدیکی محل مورد نظر حضور دارند.
بازار یابی کمیابی: ایجاد انگیزه در مخاطب با تأکید بر محدودیت موجودی و زمان.
بازار یابی تنوع گرا: تدوین استراتژی بازاريابي با دسته بندی مشتریان با توجه به سلایق، نیازها، جهان بینی و ویژگیهایشان.
بازار یابی پنهانی: معرفی محصول به نحوی که مانند تبلیغ به نظر نرسد.
بازار یابی انبوه: بازاريابي عمومی برای کل مشتریان بالقوه.
مارکتینگ فصلی: بازار یابی برای فرصتهایی مانند تغییرات آب و هوایی و تعطیلات.
بازاريابي بشارتی: نوع پیشرفتهتر مارکتینگ دهان به دهان که طی آن، مشتریان بسیار علاقهمندی را ایجاد میکنید (عاشقان برند) که به سفیران برند شما تبدیل میشوند.
نیچ مارکتینگ: نیچ مارکتینگ یا بازار یابی گوشه ای یعنی انتخاب یک بازار کوچک و تخصصیتر به عنوان بازار هدف.
بازاريابي قطره ای: ارسال خودکار و تدریجی پیامهای بازار یابی در موقعیتها و زمانهای مختلف.
سلام به تیم قوی اقیانوس آبی. من خیلی از مشاوره های بازاریابی اقای دکتر احمدی راضی بودم. خداقوت
سلام جناب خلیل زاده عزیز. خوشحالیم که تونستیم به شما و کسب و کارتون کمک کوچکی بکنیم.
خیلی مقاله کامل و خوبی بود. مشاوره بازاریابی هم میدین؟
سلام. ممنون از انتقال نظرتون. بله در پایین صفحه میتونین فرم مشاوره رو پر کنین تا همکاران ما با شما تماس بگیرن.
سلام. ممنون از محتوای خوبتون. به نظر من بازاریابی محتوایی قوی ترین نوع بازاریابیه. با اینکه دیر به جواب میرسه و باید صبر کنیم، ولی نتیجش فوق العاده و دائمی هست.
روز بخیر جناب ناصری فر. بله دقیقا همینطوره که می فرمایین
به نظر شما تا کی روش بازاریابی با اینفلوئنسرها مفید خواهد بود ؟ و تکرار تبلیغ با از اینفلوانسرها نتیجه عکس نمیده؟
سلام. اگر اینفلوئنسری که انتخاب میکنید فالوورهایی از جامعه هدف شما داشته باشه، با تکرار مشکلی پیش نمیاد. البته باید آزمون خطا هم بکنید.
سلام. خدا قوت
زمانی که از سایتی مثل یکتانت برای تبلیغات استفاده میکنیم، آیا همون بار اول باید هزینهها برگرده یا نه این یک پروسهی زمانبره؟
سلام. برای بازدهی بیشتر مطمئن بشید که سایت خوبی دارید، جامعه هدف تبلیغ رو درست انتخاب کردید، تنظیماتی از قبیل زمان، مکان و بستر نمایش تبلیغ درست هستند، محتوای تبلیغ شما مرتبط و جذاب هست و پیشنهاد ارزشمندی رو دارید به مخاطبان ارائه میدید.
یکی دیگه از روش های بازاریابی در وب سایت، کامنت مارکتینگ هست که برای وب سایت من واقعا جواب داده
روزتون بخیر جناب شکیبا. بله دقیقا همینطوره. کامنت مارکتینگ واقعا تاثیرگذار هست مخصوصا در فروش
اس ام اس هم جزو دیجیتال مارکتینگ حساب میشه؟
با سلام. بله، پیامک هم محتوای دیجیتالی هست که در بسترهای دیجیتالی منتشر میشه و از این نظر جزو دیجیتال مارکتینگ به حساب میاد.
اصل بازاریابی همونطور که گفتین اینه که شرکت ها بتونن رابطه طولانی با مشتری رو حفظ کنن، که البته غالباً نمیتونن!!
بازاریابی دنیای خیلی وسیعی داره و به خاطر تکنولوژی هر روزه روش های جدید و پربازده تری به وجود میان. درسته که کمی سخته ولی وقتی با روش های جدید بازاریابی اشنا میشم، خیلی برام جذابه
من بعد از خوندن مقاله شما، هفته پیش به مقالات سایتم پادکست اضافه کردم. زمان ماندگاری کاربران دو برابر شده. واقعا فکر نمیکردم این روش بازاریابی انقدر موثر باشه. ممنون
سلام و وقت بخیر. از فواید تکنیک های جدید بازاریابی اینه که که شما می تونین نتیجه رو سریع ببینین و مانیتور کنین و در صورت لزوم بهبود بدین. خوشحالیم که تونستیم به شما در روش های بازاریابی کسب و کارتون کمک کنیم.
سلام و وقت بخیر. ممنون از مقاله خوبتون. بازاریابی و روش های بازاریابی خیلی مطلب وسیعی هستن و مطالب دیگه ای که دربارش نوشتین رو هم خیلی دوست داشتم
سلام. عالی بود و قطعا یکی از بهترین مطالبی بود که در مورد روش های بازاریابی خوندم.
سلام. آیا در مورد روش های جدید دیجیتال مارکتینگ هم مطلبی دارید؟
سلام. بله البته. میتونین از طریق لینک زیر مقاله بازاریابی اینترنتی رو ببینید:
https://oghyanooseabi.com/digital-marketing/
سلام. ممنون از محتوای خوبتون. من یه جا در مورد تاثیر زیاد بازاریابی رابطه مند شنیدم. میخواستم ببینم دقیقا چطور میشه ازش استفاده کرد؟
سلام و وقت بخیر
وجود بازاریابی رابطهمند یا رابطه محور (Relationship Marketing) به این دلیل اهمیت دارد که امروزه اصل رضایت مشتری بسیار مورد توجه است: حفظ مشتریان موجود بسیار راحتتر و کم هزینهتر از جذب مشتریان جدید است. بازاریابی رابطهمند بر ارائه خدمات بهتر و جلب اعتماد بیشتر مشتری موجود تمرکز دارد. از آنجا که در این نوع بازاریابی تاکید بر حفظ ارتباط مطلوب و ادامهدار با مشتری است، برای نتایج بهتر میتواند با انواع دیگر بازاریابی ترکیب شود.
هدف بازاریابی رابطهمند اجرای فعالیتهایی است که باعث افزایش ارتباط طولانی مدت با مشتریان و به موازات آن کاهش هزینه بازاریابی و افزایش فروش شود.
پیشنهاد می کنم حتما مقاله وفادارسازی مشتری رو بخونید.
خیلی خوب بود
سلام. ممنون از انتقال نظرتون. خوشحالیم که این مقاله از روش های بازاریابی برای شما مفید بوده
بازاریابی رکن اساسی هر کسب و کار چرا که بدون بازاریابی کسب و کار بدون چشم و گوش خواهد شد
سلان. بله کاملا درسته. بدون بازاریابی مخاطب هدف از وجود محصول شما باخبر نخواهد شد و در این صورت هم فروش و سودی در کار نخواهد بود
از جامع ترین مقالات ممکن
ممنون از اطلاعات خوبتون🌹
🙏🏻 ممنون از انتقال نظر شما
بیشتر کسب و کار ها مشکلی اصلی را در زمینه بازاریابی دارند
من الآن فهمیدم که اصلا تعریف و توضیح اصلی بازاریابی را بلد نیستم
خسته نباشید به تیم اقیانوس آبی برای این مقاله خوب 🌹
🙏🏻🙏🏻